MENÜ

Olcay'a kızmalı mı?

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Geride kalan sezonun büyük bölümü de dahil olmak üzere Olcay Şahan’ın sol kanatta hiç bir varlık gösteremediğini değil Beşiktaşlı, ‘cümle alem’ biliyor! Ancak nedendir bilinmez Biliç, Olcay Şahan’dan vazgeçmiyor ve ‘kontenjan’dan bu futbolcuyu tüm beceri yoksunluğuna karşın sahaya sürüyor. Gökhan Töre kanat değiştirdiği anlarda Olcay Şahan orta alanda işe yarasa hadi neyse, ancak o da yok… Elbette bu teknik direktörün vereceği karar bize sadece eleştirmek düşer!

Beşiktaş, boş statta yandaş desteğinden yoksun ancak hızlı başladı oyuna. Ne var ki, Mehmet Özdilek de takımını akılcı taktikle sahaya sürmüştü. ‘Şifo’, Beşiktaş’ın genelde sağ kulvarı kullanacağını, solda ise Olcay Şahan faktörü nedeni ile Siyah-Beyazlı ekibin aksama yaşayacağını bizden iyi biliyordu, kuşkusuz. Bu nedenle Beşiktaş’ın oyunun başında sağ kulvardan taşıdığı toplar sürekli kesiliverdi Çaykur Rizesporlu; Ali Adnan, Ümit Korkmaz , Giray Kaçar ve Kıvanç Karakaş’ın istemli ve hatasız oyunları ile… Gökhan Töre kanat değiştirdiği dakikalarda ise Beşiktaş sadece avantaj yakaladı gibi gözüküverdi. Beşiktaş’ın sorunu bir değil! Oğuzhan Özyakup’un yokluğunda ortanın ortasında top dağıtacak, yönlendirecek eleman yoksunluğu yaşandı. Kanatlardan gelen sınırlı ortalar, konuk ekibin savunma elemanlarını aşsa dahi gelen topa değil vurmak, kimsecikler dokunamadı dahi... Konuk ekibin ‘katı defansı’ Beşiktaş’ı fazlaca zorladı. İstanbul’a gelip kolayca ‘teslim olmalarını’ zaten kimse beklemiyordu ancak aşılması zor defans da açıkçası ‘sürpriz’ niteliği taşıyıverdi. Gecenin tek şaşırtanı bu olmadı tabii ki! İkinci yarının başında Ümit Kormaz’ın golü biraz daha fazla ‘sarsıcı’ oluverdi Beşiktaş adına… Geriye kalan dakikalarda oyuna dahil olan Tomas Sivok, Necip Uysal ve Kerim Frei Koyunlu’nun katkısı ne olurdu?

Katkı öyle bir isimden geldi ki!.. Bitime az kala, köşe atışından gelen topa dokunan Olcay Şahan attığı golle hem kendini, hem de Beşiktaş’ı kurtarıverdi. Bu da yetmezmiş gibi eleştirilenlere yanıt verdi! Ancak attığı gol sadece geceyi ‘kısmen’ kurtarıverdi. Olcay Şahan’a kızmalı mı, alkışlamalı mı? Açıkçası kararsız kaldım! Büyük umutlarla transfer edilen Cenk Tosun’un durumu ne olacak? Beşiktaş, transferde bir kez daha mı hayal kırıklığı mı yaşayacak? Beşiktaş’ın skor zenginliği Ricardo Queresma ile Manuel Fernandez’in ardından Demba Ba’ya mı endekslenecek? Yoksa Beşiktaş, sorunlu ya da kronik sakat bireysel yetilere bel bağlamayıp, takım mı olacak? Rize karşısındaki eşitliğe ve beraberindeki tek puana sevinmek pek Beşiktaş’a ve Beşiktaşlıya göre değil!

https://twitter.com/asenaozkn

YORUM YAZ