MENÜ

'Fazlasını atarız' güveni

Abone Ol Google News

Fenerbahçe, Türk futbolunda eşi benzeri olmayan bir şekilde sezona ilk 19 maçının tamamını kazanarak başladı. Özellikle teknik direktörünü değiştirmiş, 11’inde büyük ölçüde revizyona gitmiş bir takımın bunu başarması gerçekten inanılmaz. Sarı-Lacivertliler, bu performansıyla önemli bir eşiği geçti. Şimdi önünde yine zorlu bir sınav var. Normalde bu formu ve taraftar desteğiyle Fenerbahçe’nin Trabzonspor’u yenmesi beklenen senaryo. Ancak iki stoperi Djiku ve Becao’nun yanı sıra oyunun merkezindeki Fred’den yoksun bir şekilde maça çıkmak işleri zorlaştırabilir. Böylesi kritik bir maç öncesi, bu kadar önemli eksikler varken taraftarın endişeli olması bekleniyor.

Haberin Devamı

Geriden oyun kurarsa...

Fenerbahçe ise tüm istatistiklerde zirvede olan inanılmaz hücum gücü sayesinde 12. adama farklı bir güven veriyor. “Savunmamız eksik olsa da sorun değil. Yediğimizden fazlasını atarız” görüşü, taraftarın büyük bölümünde hakim. Hem Fenerbahçe’nin hücum istatistikleri, hem de Trabzonspor’un savunma zaaflarını göz önüne alırsak, taraftarın bu güveninin boşa olmadığını söyleyebiliriz. Abdullah Avcı, bu tarz maçlara iyi hazırlanan ve başarılı stratejiler kurabilen bir teknik adam. Genelde geriden oyun kurmayı sever, bol pasla topa hakim olmaya çalışır. Ancak Avcı’nın sevdiği bu plan, tam da Fenerbahçe’nin istediği şey. SarıLacivertliler önde baskıyla kaptığı topları hızla kaleye taşıyabiliyor. Geçiş oyununda belki de ligin en iyisi konumuda.

Haberin Devamı

Her şeye rağmen favori

Durum böyleyken, Avcı’nın ana planında değişime gitmesi beklenebilir. En önemli seçenek, Onuachu’ya atılacak uzun toplarla hücuma çıkmak olarak görünüyor. Nijeryalı bu topları başarılı bir şekilde arkadaşlarına indirebilirse, plan işler. Ancak top Fenerbahçe’ye geçtiğinde, Bordo-Mavililer’in takım boyunun uzamış olması ciddi sıkıntı yaratır. Sarı-Lacivertliler’in Ferdi, Tadic, Szymanski, İrfan Can gibi kaliteli ayaklarının isabetli çapraz toplarla oyunun yönünü hızla değiştirebilmesi de beklerinin arkasında zaaf yaşayan BordoMavililer önünde önemli bir avantaj. Taraftar desteğini de düşünürsek, Fenerbahçe kağıt üzerinde dev maçın favorisi. Ancak bu tarz derbileri güzel kılan da sürprizlere açık olmasıdır.

YORUM YAZ