MENÜ

Avrupa başka ligde başka

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Hollanda’nın en büyük 3 takımından biri olan Feyenoord, 1998-99 sezonundan beri şampiyonluk yaşayamıyor. Bu sezon yapılan güzel başlangıcın ardından yıllarca süren hasretin biteceğine olan inanç arttı. Son haftalarda bocalasalar da Sparta ile oynanan son maçı 6-1 kazanarak moral buldular. Ancak Feyenoord’un lig ve Avrupa performansını ayırmak gerek. Ligde 15 maçta 40 gol attılar. Jorgensen, Kuyt, Toornstra, Elia gibi isimler rahat skor üretiyor. Ancak bu durum Avrupa’da değişiyor.

2 gol atamadılar

Grupta 5 maçta attıkları gol sayısı sadece 3. Turu geçmek için Fenerbahçe’yi en az 2 farklı yenmeleri gerek ancak henüz herhangi bir karşılaşmada 1’den fazla gol sevinci yaşayamadılar. Bunun en önemli nedeni, ‘sert’ takımlar önünde zorlanmaları. Bu aslında Hollanda takımlarının genel sorunu. Feyenoord’un orta sahası çok yetenekli isimlerden kurulu olsa da ofansif yönü güçlü, deyim yerideyse rakibi ısıracak bir oyuncuları yok.

Avantajları taraftar

Mehmet Topal-Josef-Alper’den kurulu Fenerbahçe orta sahası, Hollandalılar’a rahatlıkla üstünlük kurabilir. Feyenoord’un en büyük avantajı, müthiş taraftarları. Yine de savunmada bireysel hatalar olmazsa, temsilcimizin Hollanda’da kazanması sürpriz olmaz.

YORUM YAZ