MENÜ

Adım adım zirveye

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Bundan birkaç ay önce, Fenerbahçe’nin 32. haftaya şampiyonluğun en büyük adaylarından biri olarak gireceği söylense, Sarı-Lacivertli taraftarlar bile inanmazdı. Ancak Aykut Kocaman ve öğrencileri bu inançlarını hiç kaybetmedi. Bu inatlarının meyvesini de aldılar. Fenerbahçe, geçtiğimiz hafta Beşiktaş’ın Galatasaray’a mağlup olmasıyla birlikte uzun bir aradan sonra kendini ilk 3’te buldu. Önceki gün Başakşehir’in Sivasspor ile berabere kalmasının ardından Sarı-Lacivertliler, bir rakibini daha geride bırakma şansını ele geçirdi. Hatta Fenerbahçe için son iki sezonda ilk kez haftayı lider bitirme fırsatı bile var.

Taraftar da destek verirse...

Evet, bu senaryo çok kolay görünmüyor ama Sarı-Lacivertliler bugün Bursaspor’u en az 5 farklı yener, Galatasaray da Akhisar deplasmanında yenilirse; Kanarya genel averajla haftayı lider tamamlayabilir. Ligde son 5 maçını da kazanan Fenerbahçe, son dönemde hiç olmadığı kadar motive bir şekilde sahaya çıkacak. Taraftarlar da takımın yanında olursa, çok farklı bir Fenerbahçe izlememiz muhtemel.

Kısa mesaj...

Ligden düşme tehlikesini büyük oranda atlatan, ekonomik kriz nedeniyle oyuncuları iki idmana çıkmayan Bursaspor karşısında Fenerbahçe, haftalardır beklediği fırsatı boşa harcamaz.

Ön plana kim çıkar?

Sezonun en çok tartışılan ismi olan Valbuena, gerek duran toplardaki ustalığı, gerekse akan oyunda yaratacağı fırsatlarla maçın yıldızı olabilir. Son haftalardaki yükselen formlarıyla Giuliano ve Soldado da Fransız oyuncuya eşlik edebilir.

Bu istatistiğe dikkat!

Bursaspor, Fenerbahçe’nin aksine (9) bu sezon bireysel hatayla en az gol yiyen takımlardan biri (3). Ancak Timsah’ın zayıf karnı ceza sahası dışından gelen goller (11). Giuliano, Valbuena, Aatif gibi isimler bunu avantaja çevirebilir.

YORUM YAZ