MENÜ

3 puan yetmez, fark lazım

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Fenerbahçe düşe kalka ilerlediği sezonda şampiyonluk şansını 33. haftaya kadar getirmeyi başardı. Başakşehir’in Antalya’yı, Galatasaray’ın ise Yeni Malatya’yı 2-0 mağlup etmesi, bu şansı iyice azalttı. Yine de ihtimal varsa umut da vardır. Önümüzdeki hafta 3 takımın puan eşitliğinde, 3’lü averajla mutlu sona ulaşan taraf Başakşehir olacak. Fenerbahçe’nin şampiyonluğu için Başakşehir’in Kasımpaşa karşısında takılması, Galatasaray’ın Göztepe deplasmanında kaybetmesi gerek. Sarı-Lacivertliler ise 2’de 2 yapmalı ve Cim Bom’la arasındaki +7 averajlık farkı eritmeli. Bunun için de en büyük şans, ligden düşmesi haftalar önce kesinleşen Karabükspor’la oynayacak olması. Fenerbahçe’nin artık kaybedecek bir şeyi yok. Taraftarın hasretle beklediği daha ofansif, daha saldırgan bir takım izlememiz muhtemel.

Bu istatistiğe dikkat

Fenerbahçe, duran toplardan bulduğu 20 golle bu alanda ligin en iyilerinden biri. Karabükspor ise bu şekilde yediği 24 golle Süper Lig’in en kötüsü konumunda.

Kısa mesaj

Kupada Akhisar’a kaybedilmesi, moralleri dibe indirdi. Bunun özrü olmaz ama alınacak farklı bir galibiyet, genel averaj için olduğu kadar son haftaya daha moralli girilmesi açısından da önemli olacak.

YORUM YAZ