MENÜ

18’de 18 çok yakın

Abone Ol Google News

Ludogorets Yönetimi, 7-1’lik Nordsjaelland yenilgisi sonrası beklenen teknik adam değişimini hemen yapmadı. Aslında Milli arada Petev ile yolların ayrılması bekleniyordu. Ancak hafta sonundaki Arda maçı beklendi ve gelen beraberlikle operasyon için düğmeye basıldı. Yeni teknik adam Georgi Dermendzhiev, daha önce iki ayrı dönemde çalıştığı Ludogorets’i yakından tanıyor. Bu değişim, İsmail Kartal’ın altını çizdiği rakip analizi konusunda yapılan çalışmaların etkinliğini azaltabilir. Diğer yandan, rakip oyuncuların profili açısından tabii ki bu çalışmalar değerli.

Haberin Devamı

Duah sakatlıktan döndü

Fenerbahçe, muhtemelen yine rotasyonlu bir kadroyla sahaya çıkacak. İsmail Kartal, lig ve Avrupa’da neredeyse iki ayrı takımla oynuyor. Buna rağmen 17 resmi maçın tamamı kazanıldı. Şu ana kadar rotasyonun olumsuz bir etkisi olmadı. Dermendzhiev, bir önceki hoca Petev gibi 4-2-3-1’i tercih ediyor. Muhtemelen savunma futboluna biraz daha ağırlık verebilir. Bulgar ekibinde sezonun en önemli transferi olan golcü Kwadwo Duah bilek sakatlığı nedeniyle 18 maç kaçırdı. Son lig mücadelesinde Arda karşısında 23 dakika süre aldı. Onun hazır olmaması, Fenerbahçe açısından bir avantaj.

Haberin Devamı

Önde baskı önemli

Kanat oyuncuları Tekpetey ve Caio ile forvet Seco, sezonun formda isimleri. Fenerbahçe, önde baskıyla topun bu isimlere rahat bir şekilde ulaştırılmasının önüne geçmeli. SarıLacivertliler şu ana kadar bu konuda son derece başarılıydı. Ludogorets, bu mücadeleyi ayağa kalkma fırsatı olarak görüyor. Ancak Fenerbahçe rotasyonlu kadroyla bile kalite ve form olarak rakibinden daha iyi durumda. Taraftar desteği de cabası. Sarı-Lacivertliler için 18’de 18, son derece olası görünüyor.

 

YORUM YAZ