MENÜ

Nou Camp'a Real damgası

Abone Ol Google News

İlk 8 dakikada El Clasico’nun Altın Çağı’nı anımsatan bir fragman izledik: Artık Ronaldo’su olmasa da etrafındaki yeni isimleri beslemeye devam eden Benzema’dan klas bir asist gösterisi ile perde açıldı. Hemen ardından Messi’den sahte 9 pozisyonunda topla buluştuktan sonra yaptığı derslik asistin asisti! Ya gerisi? Aslında Shakhtar ve Cadiz maçlarında da gördüğümüz gibi Real Madrid eski kudretinde değil. Barcelona ise kötünün kötüsü: Zidane bir şekilde derbi teknik direktörlüğü konusunda hoca olarak ilk El Clasico’suna çıkan Koeman’ı sürklase etti. İki doğal sağ beki Carvajal ve Odriozola yokken Nacho’yu sağ beke yamayan Zidane, Nacho hem kart görme hem de fiziksel açıdan kırmızı alarm verince devre bitmeden Vazquez ile değiştirdi.

Haberin Devamı

Ramos hayat veriyor

69’da sahaya sürdüğü Modric hem oyun üstünlüğünü Real Madrid’de tutan baş aktörlerden birisi oldu hem de Barcelona’nın ipini çeken gole imza attı! VAR öncesi VAR’sızlığın nimetlerinden maksimum faydalanan Ramos bu kez VAR’ın nimetinden maksimum faydalandı: Ramos, su gibi futbolcu, girdiği şişenin şeklini alıyor ve yıllardır Real Madrid’e hayat veriyor!

Haberin Devamı

Gecenin sorusu

Bartomeu acaba gizli Real Madrid fanatiği olabilir mi? Messi’nin maç sonu vücut dili “Beni zorla tuttu, al işte takımın haline bak!” diye adeta çığlık atıyordu. Kısa sürede Barcelona’daki seviyeyi bu kadar düşüren bir başkan Real Madrid taraftarı olmasa bile Real Madrid’lilerin rüyasındaki tersine “efsane başkan” gibi bir şey!

Maçın starı

Kaleci Neto, Barcelona’nın en iyisiydi. Misal kalede Busquets’in babası falan olsaydı, maç çoktan biterdi! Baba Busquets’i hatırlatmışken artık oğlu da zamanında babasının olduğu gibi takımın en zayıf halkalarının başında geliyor!

Maçın olayı

Koeman’ın oyuncu değişikliği için ta 81. dakikayı beklemesi. Bunu Barcelona 63’te geri düştükten sonra 18 dakika boyunca hiçbir reaksiyon gösterememesine rağmen yapması, başkan Bartomeu’nun hanesine koca bir eksi olarak daha yazar: Demek ki bu kadro bu teknik direktöre veya bu teknik direktör bu kadroya uygun değil!

YORUM YAZ