MENÜ

Fenerbahçe'de Jorge Jesus çok kararlı! O tarihi unutmuyor...

UEFA Avrupa Ligi Son 16 Turu ilk maçında Sevilla'ya konuk olacak Fenerbahçe'nin teknik direktörü Jorge Jesus, kariyerinde bir dönüm noktası sayılabilecek o tarihi unutmuyor.

Fenerbahçe'de Jorge Jesus çok kararlı! O tarihi unutmuyor...

Fenerbahçe'de gözler Sevilla maçına çevrilmiş durumda. Sarı-Lacivertliler, yarın akşam UEFA Avrupa Ligi Son 16 Turu ilk maçında İspanyol ekibine konuk olacak. 

Haberin Devamı

MAÇI LETEXIER YÖNETECEK

UEFA, Avrupa Ligi’nde son 16 tur ilk maçlarında görev yapacak hakemleri açıkladı. Buna göre yarın Sevilla ile Fenerbahçe arasında oynanacak mücadeleyi Fransa Futbol Federasyonu’ndan François Letexier yönetecek. Aynı ülkeden Cyril Mugnier ve Mehdi Rahmouni ise yardımcı hakem olarak görev yapacak.

Fenerbahçede Jorge Jesus çok kararlı O tarihi unutmuyor...

Letexier, daha önce Şampiyonlar Ligi’nde 7 Aralık 2021’de Dortmund’un Beşiktaş’ı 5-0 yendiği maçta düdük çalmıştı. Fransız hakem bu mücadelede Siyah-Beyazlılar’ın savunmacısı Welinton’a kırmızı kart göstermişti.

GOLCÜLERDEN SEVILLA'YA GÖZDAĞI

Fenerbahçe’de Sevilla maçının hazırlıkları tam gaz devam ediyor. Sarı-Lacivertliler dünkü antrenmanın ilk bölümünde salonda kuvvet ve dayanıklılık çalışması gerçekleştirdi. Futbolcular daha sonra sahaya çıktı. İdmanın bu bölümünde taktik ve bireysel çalışmalar yapıldı.

Haberin Devamı

Fenerbahçede Jorge Jesus çok kararlı O tarihi unutmuyor...

Taktik provada Valencia, Rossi, Batshuayi ve King gibi hücum oyuncularının başarılı performansı yüzleri güldürdü. Fenerbahçe’nin golcüleri adeta yarınki mücadele öncesi Sevilla’ya gözdağı verdi.

STEFAN KUNTZ'DAN ARDA SÖZLERİ

A Milli Takım’ın teknik patronu Stefan Kuntz, Hürriyet’e verdiği röportajda Arda Güler’le ilgili açıklamalarda bulundu.

Fenerbahçede Jorge Jesus çok kararlı O tarihi unutmuyor...

Genç yıldızın Türk futbolunun bir değeri olduğunu söyleyen Alman hoca, “Ona kendini geliştireceği bir ortam sağlamamız gerek. Sabırlı olmalıyız. Arda’nın Türk futboluna vuracağı damga yarın ya da 6 ay sonra değil, doğru gelişirse 2-3 sene sonra olacak” diye konuştu. Kuntz ayrıca Jorge Jesus ile de 18 yaşındaki genç oyuncuyla ilgili görüştüklerini dile getirdi.

VITOR PEREIRA TOPUN AĞZINDA

Fenerbahçe’de geçen sezon büyük hayal kırıklığı yaratan ve ilk devreyi tamamlayamadan gönderilen Vitor Pereira, Brezilya’da Flamengo’nun başına geçmişti. Ancak orada da işler Portekizli’nin istediği gibi gitmiyor.

Fenerbahçede Jorge Jesus çok kararlı O tarihi unutmuyor...

Kırmızı-Siyahlılar, Pereira yönetiminde Brezilya Süper Kupası, Güney Amerika Süper Kupası ve Dünya Kulüpler Şampiyonası’nı kaybetti. 54 yaşındaki çalıştırıcı Flamengo’nun başında çıktığı 14 resmi maçta 7 galibiyet, 3 beraberlik ve 4 mağlubiyet aldı. Brezilya basını, Pereira’nın görevini kaybetmek üzere olduğunu yazdı.

Haberin Devamı

SAMPAOLI'NİN SON ŞANSI

Marca Gazetesi’nde yer alan habere göre Fenerbahçe ve Almeria maçları, Jorge Sampaoli’nin Sevilla’da koltuğunu koruması için son şansı. Başta Rakitic olmak üzere birçok oyuncunun Arjantinli hocaya olan güvenini kaybettiği öne sürüldü.

Fenerbahçede Jorge Jesus çok kararlı O tarihi unutmuyor...


Sevilla’da son haftalarda alınan kötü sonuçların ardından teknik direktör Jorge Sampaoli, hedef tahtasına koyuldu. Marca Gazetesi’nde yer alan habere göre 62 yaşındaki çalıştırıcı ile takımın yıldızları arasında ipler gerilmiş durumda. Başta Rakitic olmak üzere takımın önemli isimlerinin, Sampaoli’ye olan güvenlerini kaybettiği öne sürüldü. Haberde, başkan Castro’nun 6-1’lik Atletico Madrid yenilgisi sonrası soyunma odasına inmesinin de Sampaoli’nin imajını son derece kötü etkilediği belirtildi.

Fenerbahçede Jorge Jesus çok kararlı O tarihi unutmuyor...

Monchi yetmeyebilir

Sportif direktör Monchi’nin her şeye rağmen Arjantinli teknik adamın arkasında olduğu ancak onun desteğinin, tecrübeli hocanın koltuğunu korumaya yetmeyebileceği vurgulandı. Marca’daki habere göre yarın Fenerbahçe ile Avrupa Ligi’nde, hafta sonunda ise Almeria ile ligde oynanacak maçlar, Jorge Sampaoli’nin son şansları olacak. Bu iki karşılaşmada alınacak olumsuz sonuçların, 6 Ekim 2022’de göreve gelen Sampaoli’nin kovulması için yeterli olacağı iddia edildi. 

Haberin Devamı

JORGE JESUS: PLAY-OFF GETİRİLMELİ

Portekizli teknik adam, deprem felaketi nedeniyle ligden çekilen takımlar olduğunu hatırlatarak, “Bu durum nedeniyle puan tablosu bozuldu. Bence sezon sonunda en iyi 4 takım şampiyonluk için Play-Off oynamalı” ifadelerini kullandı.

Fenerbahçede Jorge Jesus çok kararlı O tarihi unutmuyor...


Jorge Jesus, ülkesinin önde gelen gazetelerinden A Bola’ya, 10 ili etkileyen büyük deprem felaketi sonrası Süper Lig’deki durumu anlattı. Tecrübeli çalıştırıcı, “Tabii ki futbol, yaşanan trajediden daha önemli değil. Ancak depremden etkilenen Hatayspor ve Gaziantep’in ligden çekilmesi, puan tablosunun bozulmasına neden oldu” dedi. Jesus, “Alternatif ne olabilir? Bence puanlar sahada kazanılmalı. Bu nedenle bundan sonra Gaziantep ve Hatayspor ile karşılaşacak olan takımlara puan verilmemeli. Bu maçlar tamamen yok sayılmalı” ifadelerini kullandı. Jorge Jesus’un Süper Lig için önerisi bununla da sınırlı kalmadı.

Haberin Devamı

Fenerbahçede Jorge Jesus çok kararlı O tarihi unutmuyor...

‘Uygulanabilir mi bilmiyorum’

68 yaşındaki çalıştırıcı, “Daha sonrasında ise bence sezon sonunda Süper Lig’in ilk 4 sırasında yer alan takımlar aralarında şampiyonluk için Play-Off oynamalı. Açıkçası bu seçeneğin uygulanabilir olup olmadığıyla ilgili bir fikrim yok” ifadelerini kullandı. Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi de Hatayspor ve Gaziantep’in ligden çekilmesinden kısa süre sonra bu konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Bu takımlarla ilk maçlarını deplasmanda oynayan ekipler vardı. Bu nedenle takımlarla oynanmış maçlar yok kabul edilmeli” demişti.

JESUS RÖVANŞI ALMAYA KARARLI

Tarih 14 Mayıs 2014... Bir önceki sezon finalde Chelsea’ye kaybeden Jorge Jesus’lu Benfica, Avrupa Ligi Finali’nde Sevilla ile karşılaştı. İspanyol ekibi, penaltı atışlarında kupaya uzandı. Jesus şimdi Sevilla’dan o finalin rövanşını almak için kolları sıvadı.

Fenerbahçede Jorge Jesus çok kararlı O tarihi unutmuyor...


Fenerbahçe, Avrupa Ligi’nde yarın son 16 turu ilk maçında Sevilla’ya konuk olacak. Bu maçın Jorge Jesus için ayrı bir önemi bulunuyor. Jesus’lu Benfica, Kupa 2’de 2012-13 sezonunun yarı finalinde Fenerbahçe’yi eledikten sonra finalde Chelsea’ye 2-1 kaybetmişti. Tecrübeli teknik adam, takımını bir sonraki sezon yeniden Avrupa Ligi Finali’ne taşımıştı. 14 Mayıs 2014’te oynanan mücadelede rakip Sevilla’ydı. Önce 90 dakika, ardından uzatmalarda golsüz eşitlik bozulmadı. Seri penaltı atışlarında gülen taraf Sevilla olurken, Jorge Jesus bir kez daha finalde kaybetti. Portekizli teknik adam, yaklaşık 9 sene sonra bu yenilginin rövanşını almak için kolları sıvadı.

Fenerbahçede Jorge Jesus çok kararlı O tarihi unutmuyor...


‘Final maçı gibi’

Sevilla’yı son yılların en kötü döneminde yakalayan Jorge Jesus, deplasmandaki maç için bile tüm planlarını galibiyet üzerine kuruyor. Takımına da bunu aşılayan Jesus, “Sahaya sanki bu eşleşmenin ikinci ayağı yokmuş gibi çıkacağız. Final maçı gibi düşünerek, tamamen kazanmaya odaklı bir şekilde oynayacağız” ifadelerini kullandı.

Yusuf Dursun

YORUM YAZ