MENÜ

Sevilla-Fenerbahçe maçının şifresini verdi! "Tur Jesus'un ellerinde"

Ligde lider Galatasaray’ı yakın takibi sürdüren Fenerbahçe, Avrupa’da gözünü Sevilla deplasmanına çevirdi. Jorge Jesus, bu kupayı açık ara müzesine en çok götüren takım olan Sevilla’yı detaylı şekilde analiz ederken yazarımız Serkan Akcan turun şifresini verdi.

Sevilla-Fenerbahçe maçının şifresini verdi! "Tur Jesus'un ellerinde"

Haftayı zorlu Kayserispor galibiyetiyle kapatan Fenerbahçe’de yeni rota Avrupa Ligi... Son 16 turu ilk maçında perşembe akşamı Sevilla deplasmanına çıkacak olan Sarı Lacivertliler, İstanbul’a avantajlı bir sonuçla dönme hedefiyle kolları sıvadı.

Haberin Devamı

YENİ TAKIMI ŞAŞIRTTI

SEVİLLA İLE KALAN BİR HESABI VAR

Batshuayi’nin çalışmalara başlaması da Samandıra’da sevinç yarattı. Jorge Jesus, bu kupayı açık ara müzesine en çok götüren takım olan Sevilla’yı detaylı şekilde analiz ederken, İspanyol devinin bu sezon aldığı kötü sonuçlara aldanmamaları konusunda oyuncularına uyarılarda bulunuyor. Üstelik Portekizli teknik adamın Sevilla ile Benfica günlerinden kalan bir de hesabı var.

SZALAI İDDİALI KONUŞTU

Fenerbahçe’nin başarılı savunmacısı, iddialı açıklamalar yaptı. FB TV’ye röportaj veren Attila Szalai, hem Avrupa Ligi’nde karşılaşacakları Sevilla eşleşmesiyle ilgili konuştu hem de ligdeki şampiyonluk yarışına değindi. İşte Macar stoperin sözleri: "Bu güzel ülkenin başına korkunç bir trajedi geldi. Milyonlarca insan etkilendi. Hem kulübümüz hem de ülke insanları kampanya düzenledi. Birlik olup, depremden etkilenenlere yardıma devam etmeliyiz."

Haberin Devamı

‘AVRUPA'DA GÜÇLÜLER’

"Sevilla’nın güçlü bir takım olduğunu biliyoruz. Eğer yanılmıyorsam son yıllarda bu kupayı 3 kez kazandılar. Avrupa Ligi’nde güçlü bir takım. Bu sene iki farklı yüzleri var. Ligde çok iyi bir görüntü sergilemiyorlar fakat Avrupa’da güçlü bir şekilde yollarına devam ediyorlar. Zor olacağını biliyoruz ama biz de en iyi şekilde onları analiz edeceğiz. Takımdaki her oyuncu, Şampiyonlar Ligi’nde Sevilla’yı eleyip çeyrek finale çıktığımız o efsane maçı biliyor. Aynısını tekrarlamak istiyoruz."

'ÜLKEMDE FİNAL HARİKA OLUR'

"Oyuncular olarak büyük beklentilerimiz var. Daha önce de ifade ettiğimiz gibi 3 kulvarda yarışıyoruz ve hedefimiz 3 şampiyonluk birden kazanmak. Bunu başarmak tabii ki bizim için harika olurdu. Avrupa’da bu aşamada hâlâ çok iyi takımlar var biz de onlardan biriyiz. Budapeşte benim ülkemin şehri ve orada final oynamak benim için muhteşem olurdu."

BASIN TOPLANTISI SAMANDIRA'DA OLACAK

UEFA organizasyonlarında konuk takımın teknik adamları, maçın oynanacağı statta basın toplantısını düzenliyordu. Ancak pandemi döneminden sonra bu konuda esneklik sağlanmaya başlandı. Jorge Jesus da Sevilla mücadelesi öncesinde İspanya’da değil, Samandıra’da basının karşısına geçecek. Yarın saat 10.00’da başlayacak olan toplantıda bir öğrencisi de Portekizli hocaya eşlik edecek. Sevilla’nın teknik patronu Sampaoli ise 14.30’da kendi idman tesislerinde medyanın karşısına çıkacak.

Haberin Devamı

BADE SEFERBERLİĞİ

Sevilla, tarihinin en sıkıntılı dönemlerinden birinde Fenerbahçe karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Kırmızı Beyazlılar’da stoperler Marcao, Loic Bade ve Karim Rekik’in sakatlıkları nedeniyle görev yapamaması, takım savunmasına ciddi bir darbe vurdu. İspanyol ekibi son olarak ligde Atletico Madrid’e 6-1 yenilerek haftayı düşme hattıyla aynı puanda kapattı. Sevilla’da şimdi sakatlığını büyük ölçüde atlatan Loic Bade için tam anlamıyla seferberlik ilan edildi. Fransız savunmacı, PSVile 16 Şubat’ta oynanan maçta yaşadığı sakatlık sonrası ilk kez bu hafta idmanlara başlayacak. İspanyol gazetesi Marca, Bade’nin hafta sonundaki Almeria maçında kesin olarak forma giyeceğini, Fenerbahçe mücadelesine yetişme ihtimalinin de olduğunu yazdı. Fransız stoper sahada olmayı çok istiyor.

Haberin Devamı

Sevilla-Fenerbahçe maçının şifresini verdi Tur Jesusun ellerinde

3'LÜ SAVUNMAYA DÖNEBİLİR

22 yaşındaki oyuncunun hazır hale gelmesi halinde perşembe günü temsilcimize karşı savunmada vatandaşı Nianzou ile birlikte görev yapacağı öğrenildi. Bu durumda teknik direktör Jorge Sampaoli, orta saha oyuncularından Fernando ya da Gudelj’den birini daha stopere çekerek Fenerbahçe karşısına yine 3’lü savunmayla çıkabilir. Arjantinli hocanın 4’lü defans tercihi, Atletico maçında felaketle sonuçlanmıştı.

BAŞKAN DURUMA EL KOYDU

Tarihi Atletico Madrid yenilgisiyle birlikte Sevilla, ligden düşme korkusunu ciddi anlamda yaşamaya başladı. İspanyol basınında yer alan bir habere göre 6-1’lik mağlubiyetin ardından maçın oynandığı Metropolitan Stadı’nda ‘sıra dışı’ bir olay yaşandı. Sevilla Başkanı Jose Castro ve yanında bazı yöneticiler, soyunma odasına indi. Daha önce benzer bir durumla karşılaşmayan oyuncuların başkanı karşılarında görünce şaşırdıkları belirtildi. Castro’nun burada yapıcı bir konuşma yaptığı belirtildi.

Haberin Devamı

Sevilla-Fenerbahçe maçının şifresini verdi Tur Jesusun ellerinde

KOLTUĞUNU KAYBEDEBİLİR

Sevilla Başkanı Castro, futbolcular ve teknik heyete seslenerek, “Bu maç acı vericiydi ama artık geride kaldı. Kafanızı kaldırın. Sizden isteğim, bundan sonra ligde ve Avrupa Ligi’nde oynayacağımız karşılaşmalar için birlik olmanız” ifadelerini kullandı. Bu arada takımdaki kötü gidişin, başkan Castro üzerinde de baskı yarattığı ve koltuğunu kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya olduğu da iddia edildi.

SERKAN AKCAN, İKİ TAKIMI MASAYA YATIRDI

Avrupa Ligi tarihinin en başarılı takımı Sevilla ile çok kritik bir maça çıkacak olan Fenerbahçe, rövanşa avantajlı sonuçla çıkmak için elinden gelenin fazlasını yapacak. Yazarımız Serkan Akcan, 9 Mart Perşembe günü Ramón Sanchez Pizjuan'da oynanacak Sevilla-Fenerbahçe maçı öncesi iki takımı masaya yatırdı...

TUR JESUS'UN ELLERİNDE

Fenerbahçe, Sevilla ile en doğru zamanda karşılaşıyor. Jesus ve futbolcuları,Dünya Kupası sonrası kaybedilen iki derbiyle yara almış olsalar da hem moral hem form açısından Sevilla’ya karşı avantajlılar. Jesus’un altını çizdiği gibi Sevilla, Avrupa Ligi’ni en çok kazanan takım elbette. Ama her takımın türbülansa girdiği dönemler olabilir, İspanyol temsilcisi de şu an derin bir türbülansın içinde can çekişiyor. Kâğıt üzerinde etkileyici bir kadroya sahip olsalar da saha sonuçları Sevilla taraftarlarını hayal kırıklığına uğratmış halde. Sezona Julien Lopetegui ile başlayan Sevilla, 8. haftada getirdiği Jorge Sampaoli’den de beklediğini alamadı. Son 5 lig maçının 3’ünü kaybedip sadece birini kazanan Sampaoli, geride kalan haftada Atletico Madrid’e 6-1 yenilince ortalık fena karıştı. Geçen sezon La Liga’yı ilk 4’te bitirip Şampiyonlar Ligi’ne giden Sevilla artık can havliyle düşme hattından kendini kurtarmaya çalışıyor.

SAMPAOLI AVRUPA'DA SIKINTILI

Daha önceden Şili ile 2015’te Copa Amerika’yı kazanıp, Arjantin’i çalıştırma şansı yakalayan Jorge Sampaoli, geçen sezon Marsilya’da parlak bir antrenörlük performansına imza attı denebilir. Ne var ki, PSG’nin ardından gelen lig ikinciliğini Avrupa Ligi’ndeki başarısızlık gölgede bıraktı, Konferans Ligi’ndeki yarı final de taraftarı tatmin etmiş gibi görünmedi. Nitekim Feyenoord’a elenişin yankıları uzun sürdü. Bu sezon da Avrupa’da durum çok farklı ilerlemedi.

KADRO-HOCA UYUMSUZLUĞU

Şampiyonlar Ligi’nde tek bir Kopenhag galibiyetiyle Avrupa Ligi’ne tutunan Sevilla, PSV’yi son 16 turunda içeride 3-0 yendikten sonra deplasmanda 2-0 yenilmesine rağmen elerken ecel terleri döktü. Sampaoli ile Sevilla kadrosu arasında derin bir uyumsuzluk olduğu artık yüksek sesle konuşuluyor. Elinde iyi bir kadro olmasına rağmen rakip analizlerinde hatalar yapan Sampaoli’nin oyun planı tercihleri hep sorgulanıyor.

FENERBAHÇE DAHA FORMDA

Arjantin Milli Takımı’yla kupayı kaldıran Acuna ve Montiel’e, Brezilya’nın sol beki Telles’e, Fas ile tarih yazan kaleci Bono ile santrfor El Nesry’ye sahip olmasına rağmen onları bir türlü verimli kullanamayan Sampaoli’ye karşı Jesus’un en büyük kozu kadro uyumu olacaktır. Jesus, sıkışık takvimde kadrosundan aldığı verimi yükseltiyor. Bireysel anlamda elbette Sevilla’nın kariyerli bir oyuncu grubu olduğu aşikar.Ne var ki, Fenerbahçe’nin kadrosu daha uyumlu ve formda. Bu turda iş biraz Jesus’a ve onun planına düşüyor.

YORUM YAZ