MENÜ

Bursa karıştı!

5-2'lik Galatasaray yenilgisinin ardından kupaya veda eden Bursaspor, yangın yeri. Yönetim, federasyona ve MHK'ya ateş püskürdü. Taraftar ise Erkan Körüstan'ın kongreden önce istifa etmesini bekliyor. Camiada başkanlık için öne çıkan isimler ise Levent Kızıl ve Hayri Yazıcı.

Bursa karıştı!

Daum’un gönderilmesinin ardından İrfan Buz yönetiminde ortaya koyduğu pozitif futbolla üzerindeki kara bulutları dağıtan Bursaspor, kupada Galatasaray’a farklı bir skorla elenince yeni bir kaosun içine girdi. Yoğun protestolar üzerine mayıs ayında kongre kararı alan Erkan Körüstan idaresindeki Yeşil-Beyazlı yönetime tepkiler iyice arttı. Taraftarlar, artık seçim öncesinde Körüstan ve ekibinin görevden ayrılmasını istiyor. Camiada başkanlık için öne çıkan isimler ise 2005-2007 yılları arasında Timsah’ın patronluğunu yapan Levent Kızıl ve Hayri Yazıcı. Merhum başkan İbrahim Yazıcı’nın ağabeyi olan Hayri Yazıcı’ya da kongrede adaylığını koyması için yoğun baskı söz konusu. Galatasaray maçının ardından yine büyük protestolara maruz kalan Bursaspor Yönetimi camiadaki bu gelişmelere kulak tıkarken, federasyonu ve MHK’yı hedef aldı. Dün resmi siteden gündeme bomba gibi düşen bir açıklama yapıldı. Bildiride, Bursaspor’un yaşadığı şampiyonluğun yok sayılmaya çalışıldığına dikkat çekilerek şu ifadeler kullanıldı:

‘E-Bilet’i tanımıyoruz’

“Bursaspor’un alın teriyle kazandığı şampiyonluğu ‘yok’ sayanları biz de ‘yok’ sayıyor ve e-bilet sisteminin bir parçası olmayı reddediyoruz. İlker Meral’i ve onu bu hale getiren sistemi protesto ediyoruz, şiddeti önleme konusunda aktif rol almaktan vazgeçtik, e-bilet uygulamasını tanımıyoruz. Şiddetin temelinde yatan gerçek, adaletin eşit dağıtılmamasıdır
ve bu gerçek bir kez daha gözler önüne serilmiştir.”

Antrenmanda gerginlik

Bursaspor’da, Elazığ maçının hazırlıkları tatsız başladı. Özlüce Tesisleri’nde teknik direktör İrfan Buz gözetiminde gerçekleştirilen antrenman sırasında yanında iki özel güvenlik görevlisiyle sahaya gelerek basın mensuplarının yanına giden ikinci başkan Rıdvan Şen, ‘yalan haber yaptıkları’ iddiasıyla bazı yerel gazetecilerin tesisleri terk etmelerini istedi. Taraflar arasında tartışma yaşanırken Rıdvan Şen, bu kişilerin bundan sonraki antrenmanlarda da yer almayacağını ifade etti.

İbrahim’den penaltı tepkisi

Bursaspor’un kaptanı İbrahim Öztürk, hakem İlker Meral’e isyan etti, verilen penaltı kararına tepki gösterdi. Tecrübeli stoper, hiç alakası olmayan bir pozisyonda hakemin beyaz noktaya gittiğini belirtip, “Ceza sahası içinde topa elle müdahale ettiğimi öne sürerek penaltı noktasını gösterdi. Penaltıyla alakası yoktu. O penaltı kararıyla hakem direncimizi düşürdü. Emeklerimiz, hedeflerimiz ikinci 45 dakikada verilen kararlarla bir anda yok oldu” diye konuştu.

Tek teselli Fernandao

Bu sezon saha içindeki sonuçlarda bir türlü yüzü gülmeyen Bursasporlular’ı tek sevindiren gelişme Fernandao’nun müthiş performansı... Ara transferde Yeşil-Beyazlılar’ın kadrosuna Brezilya’nın Atletico Paranaense takımından kiralık olarak katılan 27 yaşındaki yıldız, oynadığı son 3 resmi maçta 6 gol attı, taraftarın sevgilisi haline geldi. Süper Lig’de gol sayısını 8’e çıkaran 1.92’lik forvet, kupada Galatasaray ağlarını da 2 şık golle sarstı. Coşkulu yapısı ve güçlü fiziğiyle dikkat çeken oyuncu Bursaspor’a 1.5 yıllığına kiralanmıştı. Satın alma opsiyonu da Timsah’ın elinde olan oyuncunun bonservisi konusunda da kongrenin ardından çalışmaların başlayacağı konuşuluyor. Taraftar da bunu çok istiyor.

M.Ali Sabuncu

Haberin Devamı
YORUM YAZ