MENÜ

İstanbulspor - Beşiktaş maçı yorumları! "Semih de bir nevi neo-Nihat Kahveci"

Süper Lig'de 27. hafta maçında son üç maçını kazanan Beşiktaş bu kez ligden düşmesi neredeyse kesinleşen İstanbulspor ile deplasmanda kozlarını paylaştı. Siyah-Beyazlı takım Semih Kılıçsoy ve Muçi'nin golleriyle rakibini 2-0 mağlup ederek üç puanı hanesine yazdırdı. Fanatik yazarları İstanbulspor - Beşiktaş maçını kaleme aldı.

İstanbulspor - Beşiktaş maçı yorumları! "Semih de bir nevi neo-Nihat Kahveci"

Trendyol Süper Lig'in 27. haftasında İstanbulspor'u 2-0 mağlup eden Beşiktaş, ligdeki yenilmezlik serisini 4 maça yükseltti. Cezalı duruma düşen Gedson Fernandes ve Zaynutdinov, Galatasaray derbisinde forma giyemeyecek.

Haberin Devamı

Santos'tan Aboubakar kararı

Beşiktaş Teknik Direktörü Fernando Santos'un Vincent Aboubakar'a derbide ilk 11'de görev vermek istediği belirtildi. Beşiktaş formasıyla bu sezon Aboubakar 23 maçta forma giydi. Golcü oyuncu, bu maçlarda 11 kez ağları havalandırırken 3 asist kaydetti.

Semih'in 9. golü!

Beşiktaş'ın genç futbolcusu Semih Kılıçsoy, bu sezon Süper Lig'de 9. golünü İstanbulspor karşısında kaydetti. Karşılaşmanın 23. dakikasında gol perdesini açan 18 yaşındaki oyuncu, ligde 9. kez ağları sarstı.

Trabzonspor ve Çaykur Rizespor'a karşı 2'şer gol atan Semih, Atakaş Hatayspor, Kasımpaşa, VavaCars Fatih Karagümrük ve TÜMOSAN Konyaspor filelerini de birer kez havalandırmıştı. Siyah-beyazlı ekip, Semih Kılıçsoy'un skor tabelasını değiştirdiği maçlarda 6 galibiyet ve 1 yenilgi yaşadı.

Haberin Devamı

Muçi ilk golünü attı

Beşiktaş'ın devre arasında kadroya kattığı Ernest Muçi, siyah-beyazlı formayla çıktığı 3. maçta ilk golünü İstanbulspor maçında attı. Muçi, siyah-beyazlı takımı, İstanbulspor karşısında 2-0'lık üstünlüğe taşıyan gole imza attı.

FANATİK YAZARLARI İSTANBULSPOR - BEŞİKTAŞ MAÇINI YAZDI

CEM DİZDAR: KİM NE OYNADI ANLAYAN VAR MI?

Öyle bir lig izliyoruz ki, diptekiyle üsttekini oyun olarak birbirinden ayırmak imkansız neredeyse. Bu durum Avrupa’nın merkez ülkelerinde oyun gücünün eşitliğini anlatabilir ama bizde anlattığı sadece onca harcamaya rağmen ‘’oyunsuzluk’’tan öte değildir. Beşiktaş neredeyse düşmesi kesinleşmiş İstanbulspor’a karşı topu eline almayı başaramıyorsa bunun izahı kolay olmasa gerek… Üstelik uluslararası kariyer bir hoca üç de ‘’özel futbolcu’’ almışlarken!.. ‘’Neden aldılar?’’ sorusunu Türkiye’de soran olmaz sanıyorum. Çünkü burada futbolun ilk koşulu transfere para harcamak, harcatmaktır.

Beri yandan sahi, Joe Worrall nasıl oluyor da Necip Uysal’ı kesemiyor? Ve onca yıldır Necip’i mağdur eden taraftarlar ile yazar, yorumcular neden bu duruma anlaşılır bir açıklama getiremiyor? Durumu anlamak isteyenlere ters bir örnek vereyim… ‘’Dünkü çocuk’’ Semih Kılıçsoy’un golü attığı yerin yaklaşığından ‘’uluslararası golcü’’ Cenk Tosun topu üstten dışarı atıyor. Gelin görün ki, sözleşme pazarlığında kuşkusuz ki golü kaçıran önde olacaktır!

Haberin Devamı

Futbol oynuyormuş gibi!

İkinci devresinde de oyunda büyük bir değişiklik olmadı. Farklı olan sadece Beşiktaş’ın ikinci golü atmış olmasıydı. Devamında o kadar sıradan bir oyun izledik ki, bunu izlemek için bu kadar para harcamaya hatta insan zihnini bu denli meşgul etmeye gerek var mıydı?

İnsanı izlerken yoran bir oyuna ‘’futbol’’ adı veriliyor bu ülkede. Ardından da döne dolaşa ‘’hakem kararı’’ tartışıyor çoğunluk sanki futbol oynanıyormuş gibi!.. Sonuçta ikisi de oynayamıyor ama Beşiktaş ile Trabzon lig üçüncülüğü için oynuyor. Peki üçüncü olan takım ne yapacak sizce? Tıpkı ilk iki takımın yapacağı gibi, gibi önce transfer yapacak ardından da yeni transferlere ihtiyacı olduğunu söyleyecek… Şaşıracak mıyız? Elbette hayır…

ALİ ECE: SEMİH ÜSTÜ MUÇİ

Beşiktaş fragmanlar halinde oynuyor çünkü fragmanlar şeklinde son 6 ayda farklı teknik direktörler ve yönetimler tarafından bir araya getirilmiş bir oyuncu grubu var. Mesela Semih aslında yazdan beri kadronun parçası ama Aboubakar küsmesi ve küstürmesi, Rebiç fos çıkması, Cenk’in fiziksel açıdan gerilemesi, Muleka’nın bonservis bedeline göre saman alevinden hallice performansı Semih’in A planı olmasını sağladı. Aslında Beşiktaş’ın Mario Gomez’den beri santrforda bu kadar etkileyici bir A planı olmadı: Aboubakar canı istediğinde dar alanda Mario Gomez’den bile daha klas, büyüleyici vuruşlar yapabiliyor. Canı istemeyince bitmek bilmeyen bir migrene dönüşüyor.

Haberin Devamı

Kalite eseri

Semih ise aldığı ilk dakikadan beri golün istikrarlı merkezi. Cenk Tosun da Şampiyonlar Ligi’nde namağlup liderlik sezonunda çok iyi bir santrfor ve sol iç forvetti. Maalesef artık o seviyesinde değil. Semih ise şu anda Cenk Tosun’un Everton’a rekor bedelle transfer olduğu seviyenin de üstünde ve henüz 18 yaşında. İstanbulspor maçında Semih’in attığı gol pür yetenek kalitesi eseri. Beşiktaş tarihinde en son bu kadar yetenekli 18 yaşındaki forvet oyuncusu Nihat Kahveci’ydi. Semih de bir nevi neo-Nihat Kahveci.

Haberin Devamı

Semih’in kart sınırında olmasının sebebi gençliğinden kaynaklanıyordu, derbide cezalı duruma düşmeden maçı tamamlamasını sağlayan da tüm tecrübesizliğine rağmen çok zeki bir oyuncu olması. Çok zeki olmadan o harika golü atılamazdı: Semih 23. dakikada adeta 1.5 saniyesi varken yarım metrekareden gol çıkardı. Muçi’nin de bu kez denediği şutlardan birini gole çevirmesi bir dahaki sezon fragman değil de Semih-Muçi merkezinde komple ve sürdürülebilir güçlü bir takım hücumu oluşturmak için umut verici bir numune.

GÖKMEN ÖZCAN: SEMİH'İN ÖZGÜVENİ KARTALI UÇURUYOR

Sezon başından beri birçok karşılaşmada kalesini gole kapatmaya zorlanan Beşiktaş, dün akşam İstanbulspor'u 2-0 yenip ligde üst üste dördüncü mücadelesinde de rakiplerine geçit vermedi. Ortaya konan futbol, beklentilerin altında kalsa da Fernando Santos, sistemini yavaş yavaş oturtmaya başladı. Portekizli hocanın takım toplantılarında söylediği ilk şey olan, "Öncelikle gol yemeyeceğiz" düşüncesi, takım tarafından benimsendi. Bundan sonrasında ise planlanan, oyuncuların maç içinde top kontrolünü artırması ve hücum hattındaki agresifliği ile dominasyonunu yükseltmesi olacak. Çünkü tecrübeli hocanın da istediği bu. Sanılanın aksine defansif görüntüden Santos da memnun değil.

Muci, sorunu bitirdi

Semih Kılıçsoy, her geçen maç kendi hayran kitlesini büyütmeye devam ediyor. İstanbulspor karşısında da yine yeteneği ve oyun zekasını sonuna kadar kullanıp şık bir gole imza attı. Gol vuruşu sırasında topa hem ayağı hem de beyniyle hükmettiğini hissettirdi. Semih'in kanattan santrfora geçmesi, performansını daha da artırdı. Fernando Santos'un ona istediği bölgede görev vermesi, özgüvenini daha da yükseltti. Öyle ki onun bu parıltısı, takımdaki özgüveni de yukarıya taşıdı. Semih'in üçüncü bölgede Cenk Tosun'la yakaladığı uyum, Ernest Muci'nin de etkisiyle Beşiktaş'ın hücumdaki dominasyonunu artırdı. Konyaspor maçında kalitesinin ön gösterimini sunan Muci, dün attığı klas golle Kartal'ın son dönemdeki en büyük eksiği olan skorer 10 numara sorununu ortadan kaldırdığını gösterdi.

Dengelerin değişeceği hafta...

Beşiktaş, çok kritik bir haftaya giriş yapıyor. Tüpraş Stadı'nda önce bir numaralı hedef olan Türkiye Kupası'nda Konya, ardından ligde belki de şampiyonluk yarışının gidişatını etkileyecek maçta Galatasaray konuk edilecek. Takımda form düşüklüğü ve bitiricilik sorunu olan birçok futbolcunun özellikle derbiyi dört gözle beklediğini söyleyeyim. Kartal, 2 maçta da taraftarı önünde güçlü futbolla kazanıp dengeleri değiştirmeyi hedefliyor. 

Fernando Santos: Beşiktaş, karakterine yakışır bir oyun oynamalı

İstanbulspor - Beşiktaş maçı yorumları Semih de bir nevi neo-Nihat Kahveci

YORUM YAZ