MENÜ

'Her mevkiide oynarım'

Feyenoord'da oynarken Ajax'a, Liverpool formasıyla Everton'a golleri bulunduğunu belirten Dirk Kuyt, “Derbilerde önemli zamanlarda önemli goller attım. Aynısını Galatasaray'a karşı da yapacağım” dedi.

'Her mevkiide oynarım'

Kanarya’nın yeni transferi Dirk Kuyt, Fenerbahçe-Galatasaray rekabetinin ne anlama geldiğini çok kısa sürede anladığını, dün sarfettiği sözlerle ortaya koydu. Antrenman sonrası bir basın toplantısı düzenleyen Holllandalı oyuncu, oynadığı kulüplerde önemli maçlarda hep goller attığını ifade edip, “Van Persi, Messi, Schneider kalitesinde ve ayarında bir oyuncu değilim. Her zaman çalışıp, kalitemi bu seviyeye yükseltip, üst düzey mücadele etmeye çalıştım. Gerek milli takımda, gerek oynadığım kulüp takımlarında, gerekse Şampiyonlar Ligi’nde üst düzey oynadım. Başarılarımı, asistlerimi ve attığım golleri, yüksek seviyede çalışmama borçluyum. Liverpool’da oynadığım zaman Everton’a goller attım. Feyenoord’ta oynarken Ajax’a karşı goller attım. Derbi maçlarda önemli zamanlarda önemli goller attım. Aynısı da Galatasaray’a karşı da yapacağım” iddiasında bulundu. Fenerbahçe’de hangi numaralı formayı giyeceğine henüz karar vermediğini söyleyen Kuyt, “17 numara Van Hooijdonk ile nasıl özdeşleşmişse, benim seçeceğim numara da benimle öyle olur” sözlerini sarfetti.

Liverpool neyse, Fener de o

Basın toplantısına Fenerbahçe’de mutlu olduğunu söyleyerek başlayan Kuyt, “Benim için yeni bir dönem ve tecrübe zamanı. İngiltere’de Liverpool nasıl büyük bir kulüpse, Türkiye’de de Fenerbahçe o derece büyük bir kulüp. Fenerbahçe’nin başarılarında pay sahibi olacağım. Fenerbahçe’nin sadece futbol anlamında büyük bir kulüp olmadığını görmekten ve bunun bir parçası olmaktan çok mutluyum. Olimpiyatlarda birçok sporcusuyla değişik branşlarda Fenerbahçe’nin katılıyor olması, çoğu oyuncunun milli takımda olması bana gurur verici faktörlerden bir tanesi, ne kadar büyük bir kulüp olduğunu gösteren faktörlerden bir tanesi. Fenerium ve Fenercell var. Bunlar da bizim ne kadar büyük kulüp olduğumuzu gösteren ayrıntılar” dedi.

Şimdiden sabırsızlanıyorum

“Fenerbahçe formasını giymek için sabırsızlanıyorum. Fenerbahçe’nin önemli bir parçası olmak, Fenerbahçe’nin şanlı tarihinin bir parçası olabilmek için dört gözle bekliyorum” diyen Dirk Kuyt, Şampiyonlar Ligi konusunda, “Fenerbahçe katıldığı turnuvalarda başarıyı hedefler. Başarıyı hedeflemeniz için üst düzey yarışmanız gerekir. Şampiyonlar Ligi en üst düzey turnuva. Takımla 2 idmana katıldım. Gerek tecrübeli, gerek genç oyuncularıyla, ortamıyla Fenerbahçe’nin Şampiyonlar Ligi’ni kaldırabilecek ve üst seviyede mücadele edecek gücü vardır. Şampiyonlar Ligi’ni bekliyoruz” diye konuştu.

Fanatiklik, beni kulübe bağlar


Taraftarın kendisi için çok önemli olduğunu vurgulayan Kuyt, “Oynadığım tüm takımlardaki taraftarlar, tutkuyla takımlarına bağlıydılar. Burada idmanları görüyoruz, yapılan karşılaşmaları görüyoruz. Bunlar, duygular da çok önemlidir. Fanatiklik, tutku duygusu beni kulübe bağlayan noktalardan bir tanesidir. Bütün kariyerimde olduğu gibi bunu Fenerbahçe’de de bulduğum için çok mutluyum” derken, mevkiisi hakkında şunları söyledi: “Kariyerim boyunca hep ileri uçta forma giydim. Ancak hocam benden nerede verim alacaksa, nerede verim alacağımnı düşünürse orada görev yaparım. Ben bir takım oyuncusuyum. Şu anda sağ tarafta oynayacağım gözüküyor. Ama hocam nerede görev verirse elimden gelenin en fazlasını yapmaya çalışırım.”

Sıcak bir karşılama yaptılar

Teknik direktör Aykut Kocaman’ın kendisine çok güzel karşılayıp, ağırladığını ifade eden Hollandalı yıldız, “Kaptan Alex, çok güzel bir konukseverlik örneği gösterdi. Geldiğimden bu yana Fenerbahçe ailesi bana çok sıcak bir karşılama yaptı. Alex ve diğer takım arkadaşlarım, Fenerbahçe’ye bir an önce alışmam için ellerinden geleni yaptı. Ben de, bu sıcak ortamın karşılığını vermek için elimden geleni yapacağım. Genci, tecrübelisi, birbirinden kaliteli oyunculara sahip olduğumuzu anladım” dedi.

Türkçe öğreniyor


Kuyt’un 2 gündür birlikte olmalarına karşın, birçok takım arkadaşına ismiyle hitap etmesi, dikkat çekti.­­ Hollandalı yıldızın, bazı Türkçe kelimeler kullandığı da görüldü.

Haberin Devamı
YORUM YAZ