MENÜ

Yeni Adalet Bakanı Abdülhamit Gül kimdir? Kaç yaşında, nereli?

9 Temmuz 2018 tarihi itibariyle TBMM'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gerçekleştirdiği açıklamayla yeni kabineye seçilen isimlerden biri de Abdülhamit Gül oldu. Peki, Adalet Bakanı olarak göreve getirilen Abdülhamit Gül kimdir? Siyaset alanında başarılara imza atan Abdülhamit Gül aslen nereli ve kaç yaşındadır?

Yeni Adalet Bakanı Abdülhamit Gül kimdir? Kaç yaşında, nereli?

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)'de, 9 Temmuz 2018 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ni Adalet Bakanı olarak ifa edecek kişi olarak Abdülhamit Gül seçildi. Yeni kabineye Adalet Bakanı olarak seçilen Abdülhamit Gül kimdir? Siyaset kariyerinde önemli faaliyetler gerçekleştiren Abdülhamit Gül aslen nereli ve kaç yaşındadır?

Yeni Adalet Bakanı Abdülhamit Gül kimdir?

Adalet Bakanı olarak göreve getirilen Abdülhamit Gül, 1977 tarihinde Gaziantep’in Nizip ilçesinde hayata gözlerini açtı. İlköğrenimini Cumhuriyet İlkokulu’nda bitiren Abdülhamit Gül, lise eğitimini ise Nizip ve Oğuzeli İmam Hatip Liselerinde devam ettirdi. Nizip İmam Hatip Lisesi’ni tamamlayan Abdülhamit Gül, üniversite eğitimini ise Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde tamamlayarak mezun oldu. 1999 ve2001 tarihleri arasında Milli Gençlik Vakfı Üniversitelerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevini icra etti. Siyaset alanındaki çalışmalarına Refah ve Fazilet Partisi Ankara İl Gençlik Kolları Yönetim Kurulu üyesi görevlerini yürüterek başladı.

Evli ve üç çocuk babası olan Abdülhamit Gül, 30 Eylül 2012 tarihi itibariyle gerçekleştirilen Ak Parti 4. Olağan Kongresinde MKYK üyesi olarak göreve getirildi. 7 Aralık 2012 tarihine gelindiğinde ise Seçim İşleri Başkan Yardımcılığı olarak görev üstlendi. Halen Hukuki Araştırmalar Derneği (HUDER) üyesi olarak serbest avukatlık görevini ifa eden Abdülhamit Gül, 14 Nisan 2014 tarihinde AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevine getirildi. Lise yıllarından itibaren çeşitli STK’ların gençlik kollarında aktif olarak görevde bulunan Abdülhamit Gül, 7 Haziran 2015 tarihinde gerçekleştirilen milletvekili genel seçiminde 25. Dönem Gaziantep Milletvekili seçildi.

12 Eylül 2015 tarihi itibariyle düzenlenen AK Parti 5. Olağan Büyük Kongresi’nde yeniden MKYK üyeliğine getirilen Abdulhamit GÜL, 13 Eylül 2015 tarihinde AK Parti Genel Sekreteri olarak görevlendirilmiştir.

Haberin Devamı
YORUM YAZ