MENÜ

Eray Balcı'nın İzmir at yarış tahminleri

İzmir at yarış tahminleri. Fanatik Hipodrom yazarı Eray Balcı günün programını değerlendirdi.

Eray Balcı'nın İzmir at yarış tahminleri

21 Haziran Perşembe İzmir at yarış tahminleri. Fanatik Hipodrom yazarı Eray Balcı günün programını değerlendirdi.

İZMİR'DE SON AYAĞA GELELİM...

1.AYAK: Benzer stilli rakibi Anzas ile giriştiği yarışın yükünü çekme mücadelesinde yenik düşen taraf olan EAGLE FLY FREE bu kez sert rakibinin olmadığı koşuyu çıktığı gibi bitirebilir. Grubun en çok birinciliği (4 ) bulunan ismi BLACK GRAPE apranti indirimi sayesinde eşit sıklet şartlarında karşılaşacağı ve daha önce geçtiği rakipler yanında en iddialı isimlerden biri olur. Son start aldığı Handikap-16 koşuda elde ettiği ikinciliği ile PASSO DUBLE ve normal şartlarda bu rakiplerinden çok daha ön planda değerlendirilebilecek bir tay olsa da uzun mesafeli üç yarışının ardından bugün kısa mesafeye dönmekten etkilenmezse PUZZLE bu sebeple değerlendirmelerimde geri plana attığım isim olup her ihtimale karşı kuponlarda şans görmelidir.

2.AYAK: Normalde 3-4 yarış beni yanıltan atların peşini bırakır, kazanana kadar da şablonumda yer vermem, kazanırsa da bende olmasın derim. BERKI HATIF 3-4 yarış limitini biraz zorlayan isimlerden biri olup, mesafenin potansiyel atlarından biri olduğun için vazgeçemediğim bir at. Hele bir de rakipleriyle arasında bu denli ciddi sıklet avantajı varken mutlaka kuponlara yazılmalıdır. Bugün de olmazsa peşini bırakalım derim. Sky Hero ve Ferhathan’ın yarışa vereceği yüksek tempoyu sonlarda yapacağı etkili sprintiyle lehine çevirmesini beklediğim CANŞEN kumu daha iyi olsa da formda olduğu dönemlerde çim pistte de etkili olabilen DEMİRRIFKI bu ayağı az atla geçmek isteyecek kuponlar için yeterli olur. Sağlam bütçeli kuponlar için; bir önceki yarışında startı 10 boy geç alınca at geçmeyen, son yarışında ise 7 boy geç başladığı koşuyu dördüncülükle tamamlayan PRENSES NEHİR gördüğü yarışlar sonrası toparlanmaya başlayan BABADOĞAN ve son yarışında düzlük üzerinde yaptığı faul nedeniyle geri atılan METİN ABİ öneririm.

3.AYAK: İlk yarışını çim pistte çok kolay kazandıktan sonra kum pistte de etkili olan AL ANDAKAR ve ilk koşusundan itibaren çiminin çok daha iyi olduğuna inandığım ve bu kez jokey değişikliği ile boy gösterecek olan UĞANBİKE öncelikli olmak üzere, bu iki isim sonrası rakip ayırt etmeksizin hepsi yazalım derim.

4.AYAK: Ağırlıklı olarak dişi rakipleri yanında OVA KARTALI birinciliğin en güçlü adayıdır. Ön taraftaki yüksek tempoyu değerlendirebilecek isimlerden RIGHT OR WRONG ve İzmir pistindeki çizgisini Kocaeli’ye de taşıyan BADEGÜL favori sonrası değerlendirmeye alacağımız ikilidir.

5.AYAK: Maiden macerasında olması gerekenden çok uzun süren PRINCESS RIO 1100 mesafesinde bu rakiplerinden 1 saniyenin üzerinde daha iyi bir bitiriş derecesiyle öne çıkan taydır. Bir aksilik olmazsa bugünün kazananı olur. Rakipleri ise; kalite kısrak Serenara’nın yavrusu NINALIS dereceli işlerle gireceği koşuda REFLEX ve Torok temsilcisi EL PATRON olur.

6.AYAK: Çok geri geldiği uzun mesafe deneyimini bir kenara ayıracak olursak, kısa mesafeli çim yarışlarında start aldığı koşularda adından söz ettirmeyi başarmış bir tay olan GÜZELAT Anzas ve onun öncesinde Black Grape arkasında elde ettiği ikincilikler sonrası bugün çok daha denk rakipleri bulduğu koşuda günün bankosu adayımdır.

3-1-2-4///9-5-4-8-2-11///1-5-4-3-2-6///1-3-2///7-6-5-3///1

Haberin Devamı
YORUM YAZ