MENÜ

Galatasaray, Garry Rodrigues için kararını verdi

Spor Toto Süper Lig'de sezonu şampiyon olarak tamamlayan ve gelecek sezon UEFA Şampiyonlar Ligi'nde mücadele edecek Galatasaray'ın kadro planlamasında yol haritası belli olmaya başladı. Sarı kırmızılı ekip şampiyonlukta büyük pay sahibi olan Garry Rodrigues için de kararını verdi.

Galatasaray, Garry Rodrigues için kararını verdi

Sabah Gazetesi'nden Mehmet Özcan'ın haberine göre; Avrupa'dan talipleri olan Garry Rodrigues 15 milyon Euro teklifi bulduğu an satılacak ve yeni transferler için bütçe sağlanacak. Nagatomo'nun bonservisi için kadroda düşünülmeyen Carole ve Cavanda kullanılacak. Listedeki diğer isimlerde de kiralama formülü denenecek. 2 kişilik altyapı kontenjanı için ise Florya'da yetişen Efecan Karaca, Sadık Çiftpınar ve Hakan Canbazoğlu gündemde.

Galatasaray'ı Avrupa'dan men etmeyen UEFA, buna karşın sarı-kırmızılı kulübe ciddi yaptırımlar uyguladı. Başkan Mustafa Cengiz'in de önceki gün açıkladığı ve 4 sezon için geçerli olacak uzlaşma anlaşmasına göre, 30 milyon Euro zararı tolere eden UEFA, Özbek döneminde 147 milyon Euro zarar edildiği için kulübe 6 milyon Euro para cezası verdi. Ayrıca Galatasaray, Şampiyonlar Ligi kadrosu için bildireceği takım listesine 25 yerine 21 oyuncu yazacak ve sattığı kadar oyuncu almasına izin verilecek. Aslan zararını her yıl 10 milyon Euro düşürüp, 2021-22 sezonunda da 10 milyon Euro kâr edecek. UEFA'nın çizdiği sınırlar içinde hareket etmek zorunda olan Galatasaray yönetimi, Şampiyonlar Ligi'nde sahneye çıkacakları yeni sezon için planlarını hazırladı. Sattığı kadar oyuncu alabilecek olan sarı-kırmızılıların belirlediği yol haritası şöyle:

BÜTÇEYİ RODRİGUES BELİRLEYECEK
BAŞKAN Mustafa Cengiz, "Profesyonel dünyada her şey satın alınır ve satılır. Çok yüksek ve değerini bulan bir teklif gelirse satarsınız'' diyerek transferle ilgili ipucunu verdi. Kadroda en değerli oyuncu İngiltere'den talipleri olan Garry Rodrigues. G.Saray, Rodrigues'i satarsa transferde bonservis harcaması yapabilecek. Yönetim, "20 milyon Euro'dan aşağısına satmayız" dese de UEFA'nın yaptırımı ve Rodrigues'in kalmak için zam şartı koşması sonrasında köşeye sıkıştı. 15 milyon Euro teklifi bulduğu anda Rodrigues'in satılacağı ve bonservisi 5 milyon Euro olan Trezeguet ile 8 numara transferinin bütçesinin çıkacağı öğrenildi.

NAGATOMO = CAROLE + CAVANDA
DEVRE arasında kiralık olarak geldiği Galatasaray'da performansıyla taraftarın sevgilisi haline gelen Yuto Nagatomo için kulübü Inter 3 milyon Euro talep ediyor. İtalyan kulübü UEFA Şampiyonlar Ligi'ne kaldığı için sözleşme gereği Felipe Melo'dan gelecek 500 bin Euro bonus, Japon sol bekin bonservisinden düşülecek ve kalan 2.5 milyon Euro da teknik direktör Fatih Terim'in kadroda düşünmediği Lionel Carole ve Luis Cavanda'nın satışıyla tamamlanacak.

DENAYER, EMRE MOR VE AHMED MUSA…
FATIH Terim'in takımda kalmasını istediği Denayer ve transferine sıcak baktığı Emre Mor ile Ahmed Musa'nın bonservisleri el yakıyor. Galatasaray bu oyuncuların kulüpleri Manchester City, Celta Vigo ve Leicester City ile yapacağı görüşmelerde satın alma opsiyonlu kiralama formülü üzerinde duracak.

ALTYAPI KONTENJANINA ÇÖZÜM
ŞAMPIYONLAR Ligi listesi için kısıtlama getirilen G.Saray'da 2 kişilik altyapı kontenjanını kimlerin oluşturacağı merak konusu. Florya'da yetişen ve şu an Anadolu'da top koşturan oyuncular (Alanyaspor'un dinamosu Efecan Karaca, Yeni Malatyaspor'un stoperi Sadık Çiftpınar, Erzurum'u Süper Lig'e taşıyan kalecisi Hakan Canbazoğlu) gündemde.

Haberin Devamı
YORUM YAZ