MENÜ

Aykut Kocamaman'dan Valbuena'ya: Patron benim

Teknik Direktör Aykut Kocaman, Valbuena’yı Karabük’te son 10 dakikada sahaya sürerken kamuoyuna, “Bu takım Valbuena olmadan da farklı kazanabilir”, Fransız yıldız ve oyunculara ise “Bu ekibin patronu benim” mesajını iletti.

Aykut Kocamaman'dan Valbuena'ya: Patron benim

Fenerbahçe şampiyonluk şansını son maça taşımayı başarırken sezona damga vuran olayların başında ise Mathieu Valbuena’nın yedek kalması oldu.

Sezona ilk 11’de başlayan ve hücumda önemli katkılar sağlayan Fransız futbolcu oyunu tek yönlü ve bireysel oynadığı için daha sonra kulübeye geldi. Valbuena bu tavrından geri adım atmadığı için de bir daha ilk 11’e geri dönemedi.

Seçimi bekliyor

Ligde son oynanan Karabükspor maçını kazanmanın yanı sıra lider Galatasaray ile 7 farklık averajı da kapatan sarı-lacivertliler hücum ağırlıklı bir kadro ile sahaya çıktı. Ancak Valbuena bu kadroda yer bulamadığı gibi ancak maçın son 10 dakikasında süre alabildi. Fenerbahçe maçtan istediği skoru alsa da Teknik Direktör Kocaman’ın bu tercihi çok tartışıldı ve eleştirildi.

Ancak deneyimli teknik adamın bu kararı almasında sadece teknik sebepler rol oynamadı. Aykut Kocaman spor kamuoyuna “Bu takım Valbuena olmadan da kazanır ve 7 gol atabilir” Valbunea’ya ise “Takımın patronu benim” mesajı vermeye çalıştı. Fransız futbolcu yedek kalmasıyla ilgili olarak sıkıntılı. Bunu pek dışarıya yansıtmasa da takım içinde fazlasıyla hissediliyor.

Valbuena takımdaki geleceğini belirlemek için seçimi bekliyor. Aykut Kocaman devam ederse yıldız isim kendisine gelen teklifleri değerlendirecek. Başkan Aziz Yıldırım’ın seçilmesi durumunda Kocaman ile yola devam etmesine kesin gözüyle bakılıyor.

MLS’ten de teklif geldi

Mathieu Valbuena’ya başta Çin olmak üzere birçok ülkeden ciddi teklifler geliyor. Ancak tecrübeli futbolcu Çin’e gitmeyi düşünmüyor ve ilk etapta Avrupa’da kariyerini sürdürmenin planlarını yapıyor. Son olarak Amerikan MLS liginden de teklifler alan Valbuena’nın kararını, Teknik Direktör Aykut Kocaman’ın durumu belirleyecek.

(Senad Ok - Milliyet)

Haberin Devamı
YORUM YAZ