MENÜ

Bitcoin yine yükseliyor

Kripto paraların en büyüğü Bitcoin, Salı günü 9 bin doları geçerek 10 bin dolar seviyesine yaklaştı. Bitcoin, neden yükseliyor? İşte birkaç sebep.

Bitcoin yine yükseliyor

Aralık ayı ortalarında 20 bin dolar seviyesine çıktıktan sonra kripto paraların lideri Bitcoin o tariten bu yana genel olarak bir düşüş içerisindeydi. Ancak bu düşüş trendi geçen hafta itibariyle değişmeye başladı. Bitcoin Salı günü 9 bin doları geçerek 10 bin dolar seviyesine yaklaştı.

Bu çılgın coin’e neler oluyor? İşte yanıtı:

Bitcoin’in yükselmesinin nedenleri kısaca büyük yatırımcılar ve teknolojik gelişim olarak söylenebilir.

Kripto varlıklar piyasasına ve Blockchain teknolojisine odaklanmış araştırma şirketi Brave New Coin’in CEO’su Fran Strajnar, Bitcoin bir dizi nedenden ötürü yükselmeye devam ettiğini söyledi.

Bitcoin’in temellerinin geliştiğini düşünen Strajnar, “Ağdaki son gelişmeler ve regülatörlerden kaynaklanan dış güçler yatırımcıları geri getiriyor. ABD, emtia varlıkları yerine menkul kıymet token’leri şeklinde düzenleme yapmak için adım atıyor ve sonuç olarak yatırımcıların Bitcoin’e yatırım yapmaya adım attıklarını görüyoruz.” ifadelerini kullandı.

Rus kadın spor programı sunucuları Playboy’a poz verdi!

George Soros’un 26 milyar dolarlık varlık yönetim şirketi dijital varlıkların ticaretini yapmayı planlıyor. Soros Fonu’ndan Adam Fisher, bu ay Bloomberg’e verdiği demeçte, fonun kripto ticaretine onay verildiğini söylemişti.

Rockefeller ailesinin girişim şirketi Venrock da kripto paralar için harekete geçiyor. Venrock, kripto varlıklar yönetim fonu CoinFund ile ortaklık kurdu.

Kendi kripto para birimine sahip bir Blockchain platformu olan Kowala’nın CEO’su Eiland Glover, geleneksel finans sektöründe yer alan yatırımcıların kripto ticaret piyasalarına girmeye hazırlandığını söyledi.

Önde gelen yatırım bankalarından Goldman Sachs, kripto ticareti için Justin Schmidt’i işe almıştı.

Barclays kripto ticaret masası kurmayı düşünüyor.

Blockchain EFT firması RealityShares, kendi kripto para borsası üzerinde çalışıyor.

Üçüncü çeyrek sonuna kadar 56 yeni finans şirketinin ise piyasa gireceği söylentiler arasında yer alıyor.

Kowala’nın CEO’su, yeni finans şirketlerinin pazara girmesinin piyasada daha yüksek seviyelerde likidite sağlanmasını vaat ettiğini belirtti.

Bunlara ek olarak Hindistan Bitcoin’e geri dönebilir. Hindistan’daki kripto girişimleri Hindistan Merkez Bankası’nın bu ayki Bitcoin yasağına dava açtı.

Çin’de hala ICO ve kripto para borsalarına karşı bir baskı olsa da Çin, Blockchain teknolojisi için 1 numaralı merkez olmaya devam ediyor.

ZenCash’in kurucularından Rob Viglione, “Bu 50 günlük yükselme, insanların yeniden piyasaya girmeye başladığının en büyük göstergesidir.” ifadelerini kullandı.

Viglione, insanların Blockchain teknolojisinin potansiyelini uzun vade de daha iyi anlamaya başladığını ve büyük yatırımcıların piyasanın yükselmesine yardımcı olarak yatırımcının güvenini arttırdığını belirtti.

Öte yandan Wall Street analisti Tom Lee, yaptığı bir araştırmanın sonuçlarını paylaşarak kurumsal yatırımcıların yüzde 80’inden fazlasının Bitcoin’in en alt seviyede olduğuna inandığını ortaya koydu. Lee, bunu kripto para piyasasına büyük para akışı için ana gösterge olarak yorumladı.

En çok işlem gören 10 coin arasında bugün en çok yükselen yaklaşık yüzde 28 ile EOS oldu. Bitcoin ise 9 bin 400 dolar seviyesinde işlem görüyor.

Ece Erken: Ivana Sert'i tanımıyorum

Haberin Devamı
YORUM YAZ