MENÜ

Derya Kunur engel tanımıyor

18 yaşındaki milli atlet Derya Kunur, Dünya Gençler Şampiyonası’nda madalya kazanmak için gece-gündüz çalışıyor. Muş Stadı’nda yaptığı idmanların dışında evinin bahçesinde kendi imkanlarıyla oluşturduğu parkurda da hazırlıklarını sürdürüyor.

Derya Kunur engel tanımıyor

Milli atlet Derya Kunur, Muş’un Altınova beldesindeki evinin bahçesinde kendi imkanlarıyla oluşturduğu engelli koşu parkurunda Dünya Gençler Şampiyonası’na hazırlanıyor.

Muş Alparslan Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu öğrencisi 18 yaşındaki Kunur, hafta içi Muş Stadı ve Muş Ovası’nda çalışmalarını antrenörü Özkan Yurtaş ile sürdürürken, hafta sonları da evinin bahçesinde sandalye ve sırıklarla oluşturduğu engelli koşu parkurunda çalışıyor.

12 yaşından beri spor yaptığını ve beden eğitimi öğretmeni tarafından keşfedildiğini söyleyen Kunur, “2016 yılında ilk defa milli takıma seçildim. Burada olmamdaki en büyük etken ailem ve antrenörümün bana verdiği destektir. Hiçbir zaman antrenmanlarımı aksatmıyorum. Daha iyi derece elde etmek için sabah akşam antrenman yapıyorum” dedi. Antrenör Yurtaş ise, “Haftanın 7 günü sabah akşam antrenmandayız. Derya hafta sonları eve gittiğinde engel olmadığından dolayı sandalye üzerine ağaç bırakarak antrenmanlarını yapıyor” diye konuştu.

Fenerbahçe Kulübü’nün sporcusu Kunur, Balkan Yıldızlar Şampiyonası’nda 2000m engellide 2., Türkiye rekoru kırdığı Turkcell Atletizm 3000m engellide, Avrupa Kulüpler Şampiyonası ve Minsk uluslararası turnuvada 2000 metre engellide şampiyon olmuştu.

Haberin Devamı
YORUM YAZ