MENÜ

İsmet Demir'in İstanbul at yarış tahminleri

İstanbul at yarış tahminleri. Fanatik Hipodrom yazarı İsmet Demir günün programını değerlendirdi.

İsmet Demir'in İstanbul at yarış tahminleri

3 Mart Cumartesi İstanbul at yarış tahminleri. Fanatik Hipodrom yazarı İsmet Demir günün programını değerlendirdi.

BLUE VICTORY ümit vaat ediyor

1.AYAK: Tabelada yer bulduğu yarışları sonrası son ikinciliğinde beğeni toplayan HERAKLES(5), bu pist ve mesafede en iyi bitiriş derecesine sahip olup, güzel hazırlıkları ve başarılı pilotunun tercihiyle ilk şans verdiğim isimdir. Sentetik pistte ilk kez start alacak olması dezavantaj olarak görünse de formunun zirvesindeki GEDİZKAYA(1), denk rakipler yanında birincilik mücadelesine katılabilir. Son startını tatminkar bir dereceyle kazanan ve sıkleti 6.5 kilo hafifleyen İZYAZ(7), bu grupta da üst sıralar için mücadele edecektir. Takip atım olan GÜLDÜRGÜLDÜR(10) son startında dilbağı takısı denenmişti, uzunda bekleneni veremeyen safkandan bu takısı tekrar çıkartıldı. Ben bu mesafede farklı bir netice alacağına inandığım için takibe devam diyorum. Geriye alındıktan sonrası iyi bir hazırlık devresi geçiren YABANKIZ(3), dinçlikle ve yetenekli aprantisiyle hata affetmeyecektir. Kaizbert temsilcileri GÜNEŞ IŞIĞI(4), CANYOLDAŞ(2) ve formunda önemli gelişmeler görülen GENÇBERK(11) daha sonra şans verdiğim safkanlardır.

2.AYAK: İlk startında düzlükte sprint yapacak kulvarı geç bulduğu için hücumda geç kalıp devirini alamayan SEA SOUND(10) için ahır ekibinin beklentileri oldukça büyük. Üçlülüğünde altı adet grup 1 koşu kazanıp 4,417,163 Sterlin kariyer kazancına ulaşan şampiyon SEA THE STARS'ın temsilcisi olan yetenekli tay artan form ve tecrübesiyle ilk şans verdiğim isimdir. Kısa ara sonrası iki yarış görüp kondisyon açığını kapatan YILAN KALE(12), mesafede koşu görme tecrübesiyle favorinin sert ve ciddi rakibi olacaktır. Geçen hafta büyük favori girdiği maiden koşuda yarışa adapte olmakta zorlandığı için başarılı olamayan SURROGATE(11), artan tecrübesiyle daha sonra şans verdiğim isimdir.

3.AYAK: 4 ve Yukarı Arap safkanlarının mücadele edeceği A.2 Yıldız Sarayı Koşusu tabiri caizse kıran kırana geçecektir. Gıda Tarım Hayvancılık Bakanlığı Yüksek Komiserler Kurulu aldığı karar sonucu DHÖW statüsündeki yarışlara katılabilen Arap atlarının DHÖ statüsündeki yarışlara da girebileceğini duyurması sonucu ara verdiği idmanlarını hızlandırıp Adana'daki şartlı.5 yarışını kolay kazanan BAY EMİR(8) daha hazır gireceği bu startında 1 kez koşup kolay kazandığı sentetik pistte yine beyaz bayrak ayna yapabilir. Çarşamba günü Bursa'da idim ve atçı bir grubun sohbet konuşmasında bu safkanın geçilmeyeceği görüşü vardı. Son üç startında parlak ısırtan bir performans sergileyen ve açık yarış atı hüviyetine bürünen BATMANASLANI(3) süper formuyla ikinci şans verdiğim isimdir. Koşunun çok yüksek tempolara çıkacak olması lehine görünen ABUŞ(1), grupta en iyi bitiriş derecesine sahip olduğu mesafesinde sprinter yapısıyla en ufak bir hatayı affetmeyecektir. Son startında koşunun çok yavaş gitmesinden dolayı gerçek gücünü gösteremeyen GÜMBÜRGÜMBÜR(4) ile sprinter kısrak GÖZYAŞI GECESİ(9) daha sonraki ihtimallerdir.

4.AYAK: Bu pist ve mesafede iyi bir dereceyle kazandığı yarışı sonrası muntazam idmanda olan BLUE VICTORY(4)'nin, denk rakipler yanında yine birinciliğe uzanmasını bekliyorum.

5.AYAK: Grubun en yüksek handikap puanına sahip ismi SANBERK(2), ilk kez sentetik pistte start alacak olmasına rağmen dişine göre rakipler yanında birinciliğin en güçlü adayıdır. Güzel formunu devam ettiren ULUKIZ(1), yine önde bomboş kalacak olup, mesafeye yatkınlığıyla favoriye ilk rakip gördüğüm isimdir. Hafta içinde Kocaeli'de kazanan SANAY(7), mesafe tecrübesi ve sprinter yapısıyla daha sonraki ihtimaldir.

6.AYAK: Yarış kazanıp moral bulan HEYAMOLA(5), startta fazla oyalanmaz ise bu grupta da birinciliğe uzanabilir, ben ilk şansı veriyorum. Bu pist ve mesafede kısa vade ve grup koşularında bile başarılı yarışları bulunan PAIX(3), yeterli hazırlığıyla ikinci şans verdiğim isimdir. Son startında dikkatime takılan GOLDINIADIS(2), artan formuyla hata affetmeyecektir. REKOR(10), ÇEKO DAYI(7) ve BUNGALOW(1) imkanlar ölçüsünde şans verdiğim diğer safkanlardır. Bol şanslar dileğiyle....

5-1-7-10-3-4-2-11
10-12-11
8-3-1-4-9
4
2-1-7
5-3-2-10-7-1

Haberin Devamı
YORUM YAZ