MENÜ

Aykut Kocaman derbinin planını hazırladı

Aykut Kocaman, Beşiktaş karşısındaki planını rakibinin Şampiyonlar Ligi maçı ve eksiklerine göre yaptı. Kocaman’ın öğrencilerinden ilk isteği, Başakşehir karşısındaki gibi sakin ve sabırlı olmaları. Deneyimli teknik adam, Talisca’nın yokluğunda Kara Kartal’ın kanatlardan vurmasını bekliyor. Aykut Kocaman, kenar savunmasında işi sıkı tutup, önde baskıyla rakibi hataya zorlamayı planlıyor...

Aykut Kocaman derbinin planını hazırladı

Aykut Kocaman, yardımcılarıyla birlikte pazar günkü derbinin planını hazırlamak için gece gündüz mesai yaptı. Kocaman, salı gecesi oynanan Bayern Münih-Beşiktaş maçını da izledikten sonra taktik şemasına son halini verdi. Başarılı çalıştırıcı, daha önce öğrencileriyle yaptığı toplantıda, Başakşehir maçındaki gibi sakin ve sabırlı oynamalarını istemişti.

‘Topun arkasına geçin’

52 yaşındaki teknik adam, Beşiktaş’ta özellikle Talisca’nın olmaması nedeniyle rakibin kendilerine karşı kanatlardan hücum yapmasını bekliyor. Buna önlem almak için de bek ve kenar oyuncularıyla özel bir görüşme yaptı. Kocaman, öğrencilerine, “Kanat savunmasında hata lüksümüz yok. Önde oynayanlar, top rakipteyken, topun arkasına geçip hemen savunma pozisyonu alıp arkadaşlarına yardımcı olacak” uyarısında bulundu.

Yorgun ve Pepe’siz

Deneyimli çalıştırıcı, Bayern Münih deplasmanından hem fiziken hem de psikolojik olarak yorgun dönen Beşiktaşlı oyuncuları hataya zorlamak istiyor. Kocaman bunun için öğrencilerinden önde baskı yapmalarını istedi. Beşiktaş savunmasının lideri Pepe’nin cezası nedeniyle oynayamayacak olması da bu anlamda bir avantaj.

SÜPER ORANLAR HEMEN KUPON YAP!

41 golün 14’ü hava toplarıyla

Aykut Kocaman’ın Beşiktaş’ın kenar akınlarından çekinmesi boşuna değil. Siyah- Beyazlılar’ın ligde kaydettiği 41 golün 12’isi kafayla, 2’si ise vücuda çarpan toplarla geldi. Siyah- Beyazlılar, Quaresma ve Babel’i geriden Adriano ve Gökhan Gönül ile destekleyerek kanatları çok etkili kullanıyor. Ancak Beşiktaş’ın ligde bulduğu 12 kafa golünün 6’sı cezalı olan Talisca (5) ve Pepe’den (1) gelirken, birini de ocakta Everton’a imza atan Cenk Tosun kaydetmişti. Kocaman, forvette Vagner Love’ın oynaması halinde yerden, Negredo’nun görev yapması halinde ise havadan ortaların ağırlıkta olmasını bekliyor.

Cengiz Ünder en değerli genç Türk!

Dirar ve Aatif 11’e yakın

Beşiktaş derbisinde Aykut Kocaman’ın kanat savunması üzerinde durması, belirleyeceği 11’in de sinyallerini veriyor. Aytemiz Alanya maçında yedek beklese de Nabil Dirar’ın sağ kanattaki yeri zaten garanti görülüyordu. Solda ise Aatif ile Valbuena arasında rekabet vardı. Ancak defansif anlamda takıma çok daha fazla katkı sağlayan Faslı futbolcu, formaya yakın olan taraf. Aykut Kocaman’ın, öndeki kenar oyuncularına vereceği bir görev de kazanılan topların hızlı bir şekilde hücum bölgesine taşınması olacak. Sarı-Lacivertliler eğer derbide skor avantajını ele geçirirse, Valbuena, Başakşehir mücadelesinde olduğu gibi hiç süre almayabilir. Aykut Kocaman, Aatif ya da Dirar’ın yorulması halinde bu öğrencilerini Alper Potuk ile değiştirebilir.

Eljif’in derbi heyecanı

Makedon oyuncu sezonun ilk yarısında lisansı çıkartılamadığı için görev alamamıştı. Pazar günü Vodafone Park’ta oynanacak dev mücadele, Eljif Elmas’ın Fenerbahçe kariyerindeki ilk İstanbul derbisi olacak. 18 yaşındaki yıldız adayı, belki Beşiktaş karşısında 11’de olmayacak ancak kulübede de olsa derbi atmosferini yaşayarak önemli bir deneyim kazanacak.

Janssen'in son hali şoke etti!

Haberin Devamı
YORUM YAZ