MENÜ

Maria Sharapova silik kaldı

Avustralya Açık'ta üçüncü turun merakla beklenen mücadelesinde kazanan Angelique Kerber oldu. Alman raket, Maria Sharapova'yı yalnızca 1 saat 4 dakika süren maçın ardından zorlanmadan yendi.

Maria Sharapova silik kaldı

Avustralya Açık tek kadınlarda merakla beklenen üçüncü tur eşleşmesinde kazanan taraf Angelique Kerber oldu. Bu sezona oldukça formda giren Alman raket, Maria Sharapova engelini 6-1 ve 6-3'lük setlerle 1 saat 4 dakika sonunda aştı.

Tek kadınlar ana tablosunda son 16'ya girilirken kalan oyuncular arasında daha evvel Grand Slam zaferi yaşamış yegane iki raketi buluşturan karşılaşma, form durumu ve oyun seviyesi farkının sonuca doğrudan etki ettiği bir mücadele oldu.

Turnuva öncesinde kaleme aldığımız ön bakış yazısında da altını çizdiğimiz üzere gerçek oyun ritmini henüz yakalayamamış olan Sharapova, ilk iki turu set vermeden aşmasına karşın Melbourne'e Hopman Cup'ta oynadığı final ve Sidney Açık'ta elde ettiği şampiyonlukla gelen Kerber karşısında silik bir görüntü çizdi.

Oyunu risk katsayısı yüksek vuruşları başarıyla uygulamaya dayanan Rus yıldız, Kerber karşısında ne çizgileri bulabildi ne de fileyi geçebildi. Nitekim bu kadar kısa süren bir maçta yaptığı 26 basit hata da bunun en net kanıtı.



Sharapova, açılış setinde riskli vuruşlarda bir türlü isabet yakalayamayınca kendine olan güvenini de kaybetti ve daha temkinli bir oyuna yöneldi. İş uzun rallilere dönünce de hareketlilik anlamında 1.88'lik Sharapova'nın fersah fersah önünde yer alan Kerber, ilk sette oyunu tam anlamıyla domine etti.

Maria'nın son yıllarda oyununa entegre etmeye çalıştığı kısa toplar da bugün hiç çalışmadı. Aslında filenin dibine bıraktığı toplar bir hayli kaliteliydi ancak Kerber gibi hızlı bir oyuncuya karşı o kısa topun takibini de yapmak zorundasınız. File önündeki refleksleri son derece kötü olan Sharapova ise bunu başaramadı ve Kerber'in passing shot'larını izlemek zorunda kaldı.

Rus fenomen, böylesine kötü geçen bir ilk sete rağmen ikinci sette ise daha iyi bir performans sergiledi. Hatta skor 3-3'ken servis kırma puanı da gördü ancak o fırsatı kaçırınca maç da ellerinin arasından kayıp gitti.



Aslında bu karşılaşmaya çıkarken Sharapova'nın önceliği galibiyet değildi. Kortlara döndüğü nisan ayından bu yana henüz ciddi bir testle karşılaşmayan Rus yıldız, ikinci tur maçının ardından düzenlediği basın toplantısında da vurguladığı gibi Kerber gibi bir oyuncuyla Grand Slam arenasında karşılaşarak tenistik anlamda hangi seviyede olduğunu da görmüş oldu.

Maria'ya bundan sonra düşen, daha çok çalışıp eski oyun ritmine bir an evvel kavuşmak ve böylece WTA Turu'nun elit tenisçilerine karşı yeniden galibiyetler elde etmek olmalı.

Yunus DİLBER / fanatik.com.tr

Haberin Devamı
YORUM YAZ