MENÜ

Dursun Özbek: Topu bomba sanıyorlardı!

“Ali Sami Yen Bey ve arkadaşları mezarlıkta üstlerini değiştirirken hafiye baskınına uğruyorlar. Eski meşin topta şandelin içinde yırtığı kapamak için olan mekanizma bomba fünyesi gibi. Açıyorlar ‘fıs’ sesi çıkınca hafiyeler kaçıyor. Böyle mizah dolu bir gerçekten buralara geldik!”

Dursun Özbek: Topu bomba sanıyorlardı!

Galatasaray Spor Kulübü’ne 384 yeni üye daha katıldı. Beratlarını ve üyelik kartlarını Galatasaray Lisesi’nde düzenlenen törenle alan üyelere yönelik olarak, kulüp başkanı Dursun Özbek bir konuşma yaptı. Tarihten ilginç hikayeler paylaşan Özbek, şu ifadeleri kullandı:

Tüm salon ilgiyle dinledi

“Ali Sami Yen Bey ve arkadaşlarının karşılaştığı bir anekdotu anlatmak istiyorum. Ali Sami Yen Bey ve arkadaşları bir maç yapıyor. Maçtan sonra duş almak veya temizlenmek söz konusu değil. Üstümüzü değiştirelim diyorlar. Okula gelecekler. En tenha yer neresi? Mezarlığın bir köşesinde üstlerini değiştirirken hafiye baskınına uğruyorlar. Hafiyeler geliyorlar, top oynadık diyorlar, bomba mı, top mu... Hafiye eline alıyor, bakıyor, eski topları hatırlarsınız meşin, şandelin içinde yırtığı var üzerinde kapamak için bir mekanizma var o da dışarı çıkmış sanki bir bombanın fünyesi... Açar mısın açıyor, ‘fıs’ diye ses çıkıyor, hafiyeler atlıyorlar ve kaçıyorlar. Böyle mizah dolu bir gerçekten buralara kadar gelindi.”

‘2000 kişi bize yakışmaz’

“Bildiğiniz gibi bugün kayıtlı yaklaşık 17 bin üyemiz var. Bir kısmı iptal olmuş, bir kısmı rahmetli olmuş. Şu anda kaydı açık 7500-8000 üyemiz var. Genel kurul yapıyoruz, toplantılar yapıyoruz. 1500 kişi ila 2000 kişi geliyor. Yüzde 20 ile yapıyoruz. Bu, Galatasaray’a yakışmıyor. Bu kulübün dünya markası olmasının arkasındaki emekleri izah ettim. Galatasaray Genel Kurulu’nun bu sayıyla yapılması kabul edilebilir değil.” yeni üyeler katkı vermeli “Yeni üye olan kardeşlerimizin Galatasaray’a katkı vermesi lazım. Fikri, maddi, manevi ne veriyorsanız kulübümüze vermeniz gerekliliği ortada. Genel Kurullara katılın. Galatasaray’ın ortak aklını daha kolay oluştururuz. Birlik ve beraberliğin simgesi olan kulübümüze katılımınızın hayırlı olmasını diler ve şahsınızı en samimi duygularımla tebrik ederim.”

Haberin Devamı
YORUM YAZ