MENÜ

Eray Balcı'nın Kocaeli at yarış tahminleri

Kocaeli at yarış tahminleri. Fanatik Hipodrom yazarı Eray Balcı günün programını değerlendirdi.

Eray Balcı'nın Kocaeli at yarış tahminleri

9 Aralık Cumartesi Kocaeli at yarış tahminleri. Fanatik Hipodrom yazarı Eray Balcı günün programını değerlendirdi.

AK DIAMON ve BIG MAN RİSK EDİLEBİLİR...

1.AYAK: Değişen yarış günlerinden sonra Cumartesi günleri Kocaeli programıyla siz kıymetli okurlarıma yorumlarımla yardımcı olmaya çalışacağım. Günün ilk ayağının için aynı zamanda altılı ganyanın en zor ayağı olduğunu söyleyebiliriz. Çime göre kum pist performansı eksik olsa da bir çırpıda bitirebileceği mesafeyi bulan BİLGİNİNOĞLU daha önce her iki birlikteliğinden de birincilikle ayrıldığı uyumlu aprantisi idaresinde start alacağı koşu ilk şansı vereceğim safkandır. Bu mesafelerin potansiyel safkanlarından biri olan FORTDA TEK yarış hayatını tamamında elde ettiği birincilikler toplamı sadece dört yarışken son bir ayda dört birincilik daha elde ederek adeta sınıf değiştiren ZAFERİMOL ikilisi favorime ciddi rakip gördüğüm isimlerdir. Kısa mesafelerde her pist koşullarında etkili olmayı başaran SAVAŞ ATI en ideal mesafesini bulan ASARCIKLI son yarışına hayran kaldığım ZAMANIN HARİKASI on beş kez start aldığı kaba kum pistte sadece iki kez tabeladan düşen KAFTAN ve bu pistte start aldığı son dört koşunun dördünü de kazanma başarısı gösteren GÜLENYÜZ ilk ayağın diğer şanslı isimleridir.

2.AYAK: Yarış hayatının ilk günlerini anımsatan performansı sonrası GEZGİNCİ son haftaların yükselen değeri Zülfükar Karabulut idaresinde yine ilk şansı vereceğim safkandır. Bugüne kadar sadece bir kez kazanabilen SURKAPI Gürgür Baba arkasında elde ettiği ikincilik sonrası aylar süren birincilik hasretine son verebilir. Formda rakibi Baba İlhami arkasında elde ettiği ikinciliği kıymetli bulduğum DELİJET ve bir yarışı diğerine tutmuyor olsa da bu mesafelerde, hele hele bu denli denk rakipler yanında ihmale gelmeyecek olan ADAM sürprizde değerlendirilmelidir.

3.AYAK: Beneklikız’ın sahaya armağan ettiği son yavrusu ELAZIĞ GÜZELİ son yarışını yaparsa bugünün kazananı olur. Bedwulf ve Here To Fly gibi isimlerle anneden kardeş olan İmelda’nın yavrusu MISS CONGENIALTY uyum açısından hiçbir sorun yaşamayacağı kaba kuma ilk kez çıkacağı koşuda favorinin en ciddi rakibi olur. Bu pistteki ilk deneyiminden birincilikle ayrılan TURKISH CHROME Mendip temsilcisi GÜLMELEK ve az farklarla tabelanın dışında kaldığı son yarışı bu rakipler için yeterli olabilecek olan IMPOSTANT geniş planda değerlendirmeye alacağımız taylardır.

4.AYAK: Sezon sonu fırsatlarını en iyi şekilde değerlendiren kıymetli dostum Hasan Gül’ün safkanı AK DIAMOND çok uygun rakipleri bulduğu koşuda günün bankosu adayımdır. Takibimdeki isim MAN OF FIRE uygun sıkletinin avantajıyla yüksek ikramiye hedefleyen kuponlarda yer alması gereken isim olmalıdır.

5.AYAK: Bu pistte start aldığı üç koşunun tamamında tabela içerisinde yer alan ŞERİFE BACI çok daha iyi göründüğü son idman pisti görüntüsü sonrası bu kez kazanan tay olur. Rakipleri; NESRİN GÜLÜ ve COLPANKAYA olur.

6.AYAK: İstanbul’da başladığı yarış kariyerinde start aldığı yedi koşunun ikisini kazanıp diğer koşuların tamamında tabela içerisinde yer almayı başaran BIG MAN sonrasında yaşadığı sorunlar nedeniyle bir türlü eski sınıfını bulamadı. Bir süre sonra el değiştiren ve yeni ilgililerinin Bursa’da koşma kararı aldıkları bu isim Estergon gibi mesafenin istikrarlı safkanına kafa tuttuğu son yarışı ile dikkatleri üzerine çekmiş olup, aynı performansını yinelemesi halinde bu kez kazanan olacağı düşüncesindeyim. Altılı ganyan kuponlarını son ayağa taşımak isteyen yarışseverlerimiz bu ismi risk edebilirler. Rakip arayanlar; MUSYUS ve BLACK ADLER ikilisini dikkate alabilirler.

2-1-3-7-10-11-5-4///2-7-9-3///9-11-1-5///1----6///7-5-1///5----3-6

Haberin Devamı
YORUM YAZ