MENÜ

Marsilya, Batı Şeria'ya döndü!

Fransa Ligue 1'de 10. hafta herkesin merakla beklediği Marsilya-Paris Saint Germain maçına sahne olurken,2-2 biten karşılaşma öncesi Velodrome Stadı yakınlarında olaylar çıktı, polis sert müdahalede bulundu. Arkadaşımız Hakan Ateşler, yaşananları yerinde izledi.

Marsilya, Batı Şeria'ya döndü!

Ligue 1'de 10. hafta dev bir maça sahne olurken, Marsilya-PSG maçı öncesi "beklenildiği üzere" olaylar çıktı.

Biber gazı yağmuru!


Marsilya'nın maçlarını oynadığı Velodrome Stadı yakınlarında toplanan ev sahibi takımın taraftarları polisle çatıştı. Marsilya, göçmen yoğunluklu ve çoğunluğunu Müslüman Kuzey Afrika kökenli Arap ya da siyahi Afrikalıların oluşturduğu bir şehir.

Dolayısıyla başkent Paris ve devlet otoritesine karşı sürekli bir karşıtlığın söz konusu olduğu bir yer. Maç öncesi "hazırlıklı" gelen polis taraftara göz açtırmamaya kararlıydı ancak Marsilyalıların tepkisi de sert oldu.

Marsilya, Batı Şeriaya döndü



Tazyikli su ve biber gazı yağmuruyla yıkanan Marsilyalı taraftarlardan yaralanan ve hastaneye kaldırılanlar oldu. Saatlerce süren olaylar maç saatinin yaklaşmasıyla son buldu. Ses bombaları, havalarda uçuşan meşaleler, gökyüzünden gelen biber gazı kapsülleri adeta bu tür olayların hiç eksik olmadığı Filistin'in Batı Şeria bölgesini anımsattı. 7 Marsilya taraftarı polis tarafından gözaltına alındı.

Marsilya, Batı Şeriaya döndü



Bu tür olayların her sene yaşanması üzerine Fransa Futbol Federasyonu deplasman yasağı kuralı getirmişti.

Batı'nın "modern yüzü" böylece Marsilya'da bu maçla birlikte tekrar görülmüş oldu.

Hakan Ateşler - Fanatik.com.tr / Marsilya

Marsilya, Batı Şeriaya döndü


Haberin Devamı
YORUM YAZ