MENÜ

Çok farklı bir Bursa

Başarısız geçen dönemin ardından büyük bir kan değişimine giden Bursaspor, Paul Le Guen yönetiminde yeni sezona daha farklı bir başlangıç yaptı. İlk 8 haftada 12 puan toplayan Yeşil-Beyazlılar, sahasında sadece Galatasaray’a kaybetti.

Çok farklı bir Bursa

Geçen sezon kötü sonuçlar alan ve küme düşme tehlikesi ile karşı karşıya kalan Bursaspor, ligin son haftasında Trabzonspor’u yenmiş ve kümede kalmıştı. Transfer döneminde kadrosunu baştan aşağıya yenileyen ve sezona Paul Le Guen yönetiminde giren Yeşil-Beyazlılar, ilk 8 haftada 12 puan topladı ve ligin 8. sırasında kendine yer buldu. Sahasında 4 maç oynayan ve Galatasaray dışında diğer rakipleri Aytemiz Alanyaspor, Akhisarspor ve Osmanlıspor’u mağlup etmeyi başaran Timsahlar, deplasmanda ise sadece Yeni Malatyaspor’u mağlup edebildi.

900 bin TL gelir...

Bursaspor’un iç sahadaki başarısında elbette taraftarı büyük rol oynuyor. 8 haftalık periyotta 22 bin seyirci ortalaması ile oynayan Timsahlar, bu alanda birçok kulübü geride bıraktı. İç sahadaki ilk maç olan Aytemiz Alanyaspor mücadelesini 19 bin 486 taraftar takip ederken, Akhisarspor karşılaşmasında ise 20 bin 56 taraftar takımına destek verdi. Ligin 6. haftasındaki Galatasaray karşılaşmasında da 32 bin 677 biletli seyirci stadyumda yer alırken, son oynanan ve bazı blokların cezalı olduğu Osmanlıspor maçında ise 17 bin 27 kişi Yeşil-Beyazlı ekibe destek verdi. Bursaspor 4 maçtaki biletli seyircilerden yaklaşık 900 bin TL gelir elde etti.

‘Ofansif oynamaya çalışıyoruz’

Dünkü antrenman öncesinde açıklamalarda bulunan Paul Le Guen, takımın gol yollarında etkili olmasından dolayı çok mutlu olduğunu dile getirdi. Gol atma kapasitelerinin yüksek olduğunu belirten Fransız teknik adam, “Ofansif futbol oynamaya çalışıyoruz. Ancak devam sıkıntımız var. En büyük eksiğimiz de bu. Daha fazla karşılaşmayı gol yemeden bitirmemiz gerekiyor. Fikstürün zor olduğunu göz önünde bulundurursak konumumuzdan memnunum. Ancak hiçbir takımın yeri garanti değil” dedi.

Haberin Devamı
YORUM YAZ