MENÜ

Tolgahan İmal'ın İstanbul yarış tahminleri

İstanbul at yarış tahminleri. Fanatik Hipodrom yazarı Tolgahan İmal günün programını değerlendirdi.

Tolgahan İmal'ın İstanbul yarış tahminleri

8 Ekim Pazar İstanbul at yarış tahminleri. Fanatik Hipodrom yazarı Tolgahan İmal günün programını değerlendirdi.

Zorlu programda COGENERATION ve OLGUNBABA…

1.AYAK: Ara sonrası hızlandırılmış bir idman programı ile katıldığı son yarışında ikinci kalan SO EMOTIONAL, bu kez daha iyi durumda katılacağı mücadeleyi lehine çevirebilir. Nispeten güçlü rakipleri arasındaki son startında yakın ara beşinci olan LADY STONEHEART, çok klas bir kısrağın yarış gören temsilcisi MALONES, son yarışında etkili sprintiyle beğenimi kazanan MAVİŞ, yarış hayatına tatminkar bir ikincilikle merhaba diyen LADY LUNA, güzel eşkaliyle takibimdeki taylardan birisi olan GREAT WHITE, güçlü pedigrisiyle CEYLİN HATUN ve Ankara’daki yarışları fena olmayan ALEV ALEV ise sırasıyla önereceğim rakipleridir.

2.AYAK: Gazi Koşusu ardından katıldığı iki koşu ile kondisyonunu üst seviyeye çıkaran LAST POINT, startla birlikte alacağı numarayı potoya taşıyabilir. Mortodela gibi bir eküriye de sahip olması ciddi avantaj yaratacaktır. Ekürileri öncelikle değerlendirmeye alalım. Son metrelerdeki etkili akınlarıyla CHURCHILL FIRE ilk ve sert rakibi olacaktır. Bir türlü sprintini tutturamayan BABADOĞAN, bu kez süratli gidecek koşunun düzlüğünde sert gelebilir. Toparlanan EL GAMBO, uygun sıkletiyle MOB RULES ve dinçlikle iyi koşma ihtimali bulunan BORANTAY ise ihmal edilmeyecek potansiyeldeki isimlerdir.

3.AYAK: Atçılığımıza önemli değerler kazandıran merhum büyüğümüz Şerafettin Gedik, benim de ilk atım olan Last Poet’in yetiştiricisi ve sahibi idi. Atçılığa girmemde etkisi büyüktür. Anısına düzenlenen koşu vesilesiyle, kendisini saygı ve rahmetle anıyoruz… Yarış hayatının ilk startında ciddi kapanmalara maruz kalmasına rağmen muhteşem bir performansa imza atarak kolay kazanan COGENERATION, bir sonraki startında ise 1.10.63 gibi hatır sayılır bir derece sergileyerek ve karakterini ortaya koyarak kazanmasını bildi. Artan tecrübesiyle uzayan mesafede sorun yaşamayacağı kanaatindeyim. Kalitesini göstererek üçüncü kez sahadan birincilikle ayrılmasını bekliyorum.

4.AYAK: G1 Harem Koşusunda, her ne kadar son yarışlarında eski performanslarından uzak görünse de gerçek bir şampiyon olan TATVAN İNCİSİ favori olmayı hak ediyor. Son katıldığı enternasyonal koşuda kapanarak tabela dışı kalan ISKRA, pist ve mesafe gözetmeyen LUCKY MOMENT, iyi bir sezon geçiren MISS ELENI, doping cezası yatırılarak bu koşuya katılabilen MISAE, nihayet kazanarak şanssızlığını kıran Mİ BOMBON ve etkili temposuyla rakiplerine direnmeye çalışacak olan GINA MONTANA ise mutlak suretle kuponlarda yerini almalıdır.

5.AYAK: Akarçay ve Akoğuz gibi ciddi başarılara imza atmış safkanların tam kardeşi olan GARZAN ATEŞİ, henüz tam anlamıyla kalitesini sahaya yansıtamasa da zamanla beklentilere karşılık verecektir. Usta jokeyi ve ekürisiyle ön plana çıkmakta. Orijin olarak farklı bir yerde olan ve idman pistinde de derece sergilemeye başlayan CABBAR REİS, Ufukbir gibi şampiyon bir atın anne kardeşi olan ÖZZAFER, son yarışında kalitesini ortaya koyarak kazanan SÖKMEN BEY, son ikinciliği ile kötü gidişatına dur diyen OĞULCANIM, nihayet kazanan CANYOLDAŞ, grubun tecrübeli ismi TUTARLI ve sürprizde KRAL SENSİN ise sırasıyla önereceğim isimlerdir.

6.AYAK: Birçoğu vasatı aşmakta güçlük çeken safkanların mücadelesinde, uzun mesafeli çim ve sentetik pist yarışlarında daha güçlü rakiplerine bile diş geçirebilen OLGUNBABA ön plana çıkmakta. Hemen her yarışında start aldığı jokeyi Deniz Yıldız ile ciddi bir uyumu söz konusu. Bugün için iyi bir çıkış yapması halinde kazanacağı kanaatindeyim. Günün bankosu olarak risk etmeye değer. Şansınız ve bahtınız açık olsun…

( 10.5.7.8.4.3.2.1 ) ( 1.3.4.6.7.9 ) ( 4 ) ( 8.1.3.5.4.6.10 ) ( 3.5.7.8.9.1.2.6 ) ( 3 )

Haberin Devamı
YORUM YAZ