MENÜ

Eray Balcı'nın Adana at yarış tahminleri

Adana at yarış tahminleri. Fanatik Hipodrom yazarı Eray Balcı günün programını değerlendirdi.

Eray Balcı'nın Adana at yarış tahminleri

02 Ekim Pazartesi Adana at yarış tahminleri. Fanatik Hipodrom yazarı Eray Balcı günün programını değerlendirdi.

BİR KEZ DAHA ''AMANOS''

1.AYAK: Adana’da altılı ganyanın startı Handikap-14 koşuyla veriliyor. Yaklaşık olarak 3,5 aydır koşmuyor olmasına rağmen arka arkaya uzun galoplarla gireceği koşuda KÖRDÜĞÜM ilk şansı vereceğim kısraktır. Önlerde kendisine eşlik edebilecek benzer stilli rakiplere rağmen çok etkili son yarışı sonrası KALENDER KIZ kum pistte elde ettiği ikincilik sonrası çok az farklarla tabela dışı kaldığı çim pist performansı da çok tatminkar olan GÖZYAŞI TAŞI ve her ne kadar eski gücünden uzak olsa da yarış kariyerinin en parlak performanslarını bu pistte sergileyen TYPHOON günün başlangıç ayağının bana göre olmazsa olmazlarıdır. Zorlu başlangıç olarak nitelendirebileceğimiz bu koşuda; SAYGIDEĞER, EMİRGAN, FİSKAYA, BATINHAN ile birlikte AVATAR sürprizde değerlendirilmelidir.

2.AYAK: Kaba kumun en istikrarlı safkanlarından biri olan Dağhanbey ile öz kardeş olan Suruç Şimşeği’nin kızı, bu kısraktan da Şimşeğinoğlu, İmparator ve Şimşeğim gibi tamamının kaba kum pistte başarı sağlamış isimlerin anne kardeşi olan ZEYTUN GÖZLÜM’ün yarış hayatının ilk deneyiminde çim piste start aldığı yarışını kesinlikle ölçü almıyorum, bugün kaba kuma çıkacağı koşuda güçlü anne kan hattının hakkını gerçek sınıfını bulan bir performansa imza atabilir. Yarış tecrübesinin eksikliğinden dolayı riski alamadığımı belirtmemde bir sakınca görmediğim bu maiden koşuda; yine yarış kariyeri süresince kum pistte elde ettiği başarılarla bildiğim Işıl Hanım’ın oğlu YAVUZEFE hiç koşmadan damızlığa ayrışan ancak Gökçeada gibi kaba kum pistte grup koşu galibiyetleri bulunan bir safkanın anne kardeşi olan Mehlika’nın yavrusu YELKİN en ciddi rakipleri olur. İmkanlar dahilinde; POROS ve ŞEREFAĞA ikilisini değerlendirmeye alınabilir.

3.AYAK: Bu mesafede (1500) start aldığı dört koşunun ikisini kazanma başarısı gösterip diğerlerinde de tabela içerisinde yer almayı başaran AMANOS Kocaeli pistinde yakaladığı etkili formunu bu piste de taşıyıp iki hafta önce aynı mesafede, hemen hemen aynı rakipleri geçmeyi başarmıştı. Aynı zamanda Forte gibi kaba kumun istikrarlı safkanın anne kardeşi olan bu kısrağın bugün de kazanmasını bekliyor ve günün bankosu olarak öneriyorum.

4.AYAK: Ankara’da çok kolay kazandığı maiden birinciliği sonrası 48 günlük araya giren OPRAH biraz eksik işlerle bu koşuya giriyor olsa da geri dönüş için bundan daha uygun bir grup bulamayacağını düşündüğüm kısrağı birinciliğe çok yakın görüyorum. Vermiş olduğu aradan etkilenmesi halinde devreye; MISS ELENA ve THE WAVE girer.

5.AYAK: Bölünen maidenin bu ayağında son yarışını yaparsa EFEBERK bugün son maiden macerası olur. Dört aylık aradan sonra yarışlar görüp artık fit duruma gelen ERSEZAR ve Kaizbert temsilcisi ARAYEKYİ favorinin en ciddi rakipleri olur. Çim pist yarışları için takibimde olan ALTINKAFES rakiplerinin beklentilerin çok gerisinde kalması halinde şanslı olacak isim olur.

6.AYAK: Uçanbey’in en iyi temsilcilerinden biri olan BABADAĞINOĞLU son 2-3 aylık dönemin en istikrarlı jokeyi idaresinde çıkacağı pistten birincilikle ayrılmaya yakın olan taydır. Ankara’da çok iyi bir sezon geçiren SEREMİR ve yarış hayatı süresince hayran olduğum kısraklardan biri olan Fermande’nin oğlu YETİM AHMET yazarak son ayağı bu üçlüyle geçebiliriz. Şayet günün son ayağında sürpriz arıyorsak; ŞEKERSULTAN, UZUN BEY ve SATANHAN sırasıyla dikkate alalım derim.

1-3-11-2-12-5-6-4-8///13-8-9-5-7///5///1-3-7///6-7-11-2///2-7-9-11-8-6

Haberin Devamı
YORUM YAZ