MENÜ

İzmir at yarış tahminleri - Gökhan Yalçınkaya'nın yorumları

İzmir at yarış tahminleri. Fanatik Hipodrom yazarı Gökhan Yalçınkaya günün programını değerlendirdi.

İzmir at yarış tahminleri - Gökhan Yalçınkaya'nın yorumları

20 Ağustos Pazar İzmir at yarış tahminleri. Fanatik Hipodrom yazarı Gökhan Yalçınkaya günün programını değerlendirdi.

ZABALAM risk edilebilir

1.AYAK: CAPSICUM, 1400’deki son yarışını önemsemiyorum, mesafe istiyor, ki uzun diyebileceğimiz 1800 ve üzerinde katıldığı yarışlarını incelersek tatminkar neticeler elde ettiğini görürüz, uzayan 400 metrede vurabilecek pozisyonda. KUBİ DAYI, 2.5 aylık aradan sonra koştuğu ilk yarışında şişti, ikinci yarışında oldum havası verdi, uzuna ilk kez çıkacak, bir kez görmek lazım. KALİMİTA, çok uzun süredir markajımda olduğunu takipçilerim bilirler, dikkat çekmek istediğim nokta 3 kez ikinci oldu ve bu ikinciliklerinde geçildiği atlar ‘’Garavas ve Write To Ellie’’ şuan nerelerde koşuyor, ayrıca son yarışında başarısız da olsa handikap 16’da olduğunu hatırlatıp, bir de grubun kısa vade görme deneyimi yaşamış ismi olduğunu da araya sıkıştırayım. BALADİNE, geçen yarışında koştuğu grupla bu grubu arasında fark var, 7.olmasına rağmen ön tarafla aman aman mesafe yoktu, o gün kısada koştu, 1800’e ilk kez çıkacak ya tutarsa? Şirinyer’in 4’te 3’üne beşli yaptırır. BEY FIRAT, istikrarlı yarışlarından sonra, yaklaşık 5 aylık tedavi süreci gördü, gözümle görmedim ama İzmir’deki arkadaşlarımdan düzenli idmanda olduğunu öğrendim, noksansız hazırlıklarıyla ilk kez çıkacağı çimde dinçlikle tatlı bir sürpriz yapabilir. SWORD DREAMING, 2 ay aradan sonra elde ettiği ikincilik kazanmış kadar kıymetliydi, o tarihten sonraki işlerini incelersek dinçlik yapmadığını anlarız, dolayısıyla artan kondüsyonuyla koşunun favorileri arasında olması doğaldır.

2.AYAK: Yarışı kafamıza koşturduğumuzda çok süratli atlar var, hızlı tempolar EL MIRADOR’un ekmeğine yağ sürecektir, sprint mesafesini iyi ayarlarsa bu kez son noktayı koyabilir, ayrıca at iyi olmasa kilo aldırıp jokey bindirmezlerdi. Formunda önemli gelişmeler olduğunu totolarından da anlayabileceğimiz GLIVANA, rakip gördüğüm ilk isim olup, 4 ay aradan sonra koştuğu yarışın startı ağır alınca alışılagelmiş şekilde önlere gelemeyen, 1300’den sonra numarayı alıp, viraj dönülürken nefessizlikten arttıramayan ve 200’lerin oralarda pilotunun enseye bastığı, yani asıl hedefin burası olduğunu bana düşündürten CORITIBA, son ikinciliğinde düzeldim diyen AIRTOUCH, uzun ara vermesine rağmen kalitesiyle dinçlik yapabilecek kapasitedki VOLDERMORT, koşuda söz sahibi olabileceğini düşündüğüm diğer atlardır.

3.AYAK: GRUP 1 ve GRUP 2 deneyimleri bulunan TEKİNER, geçen hafta uygun grubu bulunca hemen seyirci koridorunda selektör yaktı, hafızaları çim yarışlarıyla doldursa da kumda koştuğu tek yarışını kazandığını anımsatayım. VARLIKLI, çimde vasat koştu, kuma çıkınca tuta tuta kazandı, seriye bağlayabilir. Kaba kuma ilk kez çıkacağı için terslik yapma durumu olan FİLKAYA ile takibimdeki HAZARDAĞI da yeri olan okuyucularımıza diğer ilavelerimdir.

4.AYAK: Yaz sezonunda Veliefendi arenasında sürekli harplerde boy gösteren ve bu yüzden biraz geriye giden, ama Bursa’daki son yarışında toparladığına işaret eden EL ASESINO, İzmir’de hiç geçilmedi, önce onu yazalım. ERENDİRA’nın elinin kulağında olduğu her halinden belli. Son yarışında bekleme yaparak kazanırken ne denli iyi duruma geldiğini gösteren istim üzerindeki AKARCABEYİ ile son dönemde etkili yarışlar yapan BEKİRİM diğer şanslı ihtimallerdir.

5.AYAK: ŞAHPAZLI, EMBİR HAN, BİLDENHAN, TAŞÇI PEHLİVAN dörtlüsünü ayırmıyorum.

6.AYAK: Kısa vadeli son yarışında hem sert gruptan hem yakın ara koşmaktan olumsuz etkilendiğini düşündüğüm ZABALAM’ın yine yakın ara koşacak olmasına rağmen bu kez uygun grubu bulduğu için kiloyu verip, sevdiği uzun mesafede kazanacağı kanaatindeyim, bankomdur.
3,4,9,8,2,13 // 5,14,4,3,13 // 1,10,2,3 // 3,6,1,2 // 4,3,1,9 // 1

Haberin Devamı
YORUM YAZ