MENÜ

Ankara at yarış tahminleri - Tolgahan İmal'in yorumları

Ankara at yarış tahminleri... Fanatik Hipodrom yazarı Tolgahan İmal günün programını değerlendirdi.

Ankara at yarış tahminleri - Tolgahan İmal'in yorumları

23 Mayıs Salı at yarış tahminleri... Fanatik Hipodrom yazarı Tolgahan İmal günün programını değerlendirdi.

GAZİBATUR ve DRIVE FASTER…

1.AYAK: Yarış yaşamına Şanlıurfa’da eksik olduğu kum pistte koştuğu yarışlarıyla başlayan GAZİBATUR, Ankara’ya getirildikten sonra yine kum pistte bir kez daha koşmak durumunda kaldı ve yine potansiyelinin altında performans sergiledi. Son startında ise çim pisti bulunca yakın ara üçüncü olarak dikkat çekmeyi başardı. Özellikle anne hattından son derece yatkın olduğu uzun mesafede kazanması olağan neticedir.

2.AYAK: Takibimdeki atlardan birisi olan BALIM EGE, uygun rakipleri arasında favorimdir. Sürpriz birinciliği ile kalitesini gösteren MY BIRD, etkili sprintiyle bir kez daha kazanmak isteyen FERONIA, denk rakipleri arasında KARATAŞLI, sonlarda güçlü gelebilen BÜYÜK KRAL, yarış görerek formunu geliştiren LADY NUR, lehine mesafede dinçlikle iyi koşmasını beklediğim KEDERBEY ve son başarılı yarışıyla AĞA BAKIRTAŞ ise bu zorlu koşuda ihmal edilmemesi gereken rakipleridir.

3.AYAK: İrlanda’nın baş aygırlarından birisi olan INVINCIBLE SPIRIT, son derece yüksek aşım bedeliyle de dünya çapında tanınmış bir aygırdır. Bu koşudaki temsilcisi DRIVE FASTER ise taylığında beklentilere tam manasıyla karşılık verememiş ola da her geçen artan formuyla son dönemde kendisini göstermeye başladı. Banko önerdiğim son startını kolay kazanırken, potoya da son derece diri girerek bir sonraki koşusu için de yeşil ışık yakmıştı. Uygun gurupta benzer şekilde potoyu önde geçmesini bekliyorum.

4.AYAK: İlk üç startında kum pistte vasatın bile altında koşan LOST ON YOU, son startında yatkın olduğu çim pistte fen görünmedi. Yarış boyunca iç kulvarda gereksiz yere oyalanan safkan, jokeyinin son 100 metrede pisti ortalamasıyla öndeki rakiplerine biraz daha yaklaşarak dikkatime takıldı. Daha da iyi duruma gelen safkanın kazanması benim için sürpriz olmaz. Mihrişah gibi klas bir kısrağın temsilcisi olan PURE LOVE, her geçen gün forumunu geliştiren TAKARROF, gerçek bir uzun mesafe atı olan FIRST NIP ve her an ters bir performansa imza atabilecek durumda olan CARRERO ise sırasıyla önereceğim rakipleridir.

5.AYAK: Gurubun en yüksek handikap puanına sahip safkanı olan MARISSA, son yarışlarında birincilik elde edemese de bu gurup için hayli tatminkar koştu. Kalitesiyle ilk isim olarak düşünülmelidir. Bu safkanın eksik koşması halinde tüm isimlerin şansı neredeyse eşit düzeye yükselir. ROJHATKIZI, KÖRDÜĞÜM, GÜNYÜZÜ, ÇAKIRCELEP, DOLUDİZGİN, GÖRGÜNCAN, DALGACI, ZÜLUMKAR ve FÜLANE sıralamasını imkanlar oranında rakip olarak düşünmeliyiz.

6.AYAK: Günün bir diğer zorlu mücadelesinde, son çim yarışını önemsemediğim ÇELEKAN, benzer şeyler düşündüğüm AYŞEROSE, pist ayırt etmeyen KISMETKIZ, daha sert guruplarda bile başarılı olabilen MÜDERRİS, güçlü kan hattıyla SİNAÇÖLÜ, benzer durumdaki KEKEÇBEY ve etkili jokeyiyle GÜLARİFE ayrımsız şekilde düşünülmelidir. Şansınız ve bahtınız açık olsun…

( 2 ) ( 3.7.4.6.12.11.5.8 ) ( 5 ) ( 3.8.4.2.7 ) ( 1.6.5.4.8.2.3.9.10.7 ) ( 4.2.3.1.7.6.8 )

Haberin Devamı
YORUM YAZ