MENÜ

Akhisar Belediyespor'da yeni yabancılar beklentileri karşılayamadı

Süper Lig'de ilk yarıyı 20 puanla 10'uncu sırada bitirdikten sonra ikinci yarıda üst grubu yakalayabilmek için ara transferde kadrosunu 5 yabancı oyuncuyla takviye eden Akhisar Belediyespor, hayal kırıklığı yaşadı.

Akhisar Belediyespor'da yeni yabancılar beklentileri karşılayamadı

Devre arasında büyük umutlarla Gaziantepspor'dan alınan İsveçli santrfor Daniel Larsson ikinci yarı boyunca 4 lig maçında sadece 52 dakika forma giyerken tek gol dahi atamadı. Katar ligi takımlarından Al-Kharitiyat Sports'tan gol umudu olarak transfer edilen Demokratik Kongolu Jeremy Bokila da 4 müsabakada sonradan oyuna dahil olup 63 dakika sahada kaldı ve tıpkı Larsson gibi gol atamadı.

Akhisar Belediyespor'da hayal kırıklığı yaratan bir diğer isim Kofi Adu oldu. Devre arasında İsveç Ligi takımlarından Malmö'den gelen ve 3.5 yıllık sözleşme imzalayan Ganalı ön libero ligde 1'i ilk 11'de olmak üzere yalnızca 3 karşılaşmada sahaya çıktı ve toplam 123 dakika süre alabildi. Ara transferde alınan yabancılardan Samardzic vasatı aşamadı. Çin'in Henan Jianye takımından transfer edilen Sloven stoper Miral Samardzic ligde 13 maçın 7'sinde forma giyerken beklentilerin uzağında kaldı. Medipol Başakşehir'in kadroda Adebayor'a yer açabilmek için Akhisar'a kiralık verdiği Cikalleshi Akhisarlıları biraz olsun mutlu edebildi. 7'si ilk 11'de olmak üzere 11 karşılaşmada görev yapan Arnavut forvet, fileleri 3 kez havalandırdı.

YERLİLERE TAM NOT

Akhisar Belediyespor'un tra transferde renklerine bağladığı yabancı oyuncular hayal kırıklığı yaratırken, devre arasında alınan yerli futbolcular ise takıma önemli katkı sağladı. Sezon başında Galatasaray'la yollarını ayırdıktan sonra boşta kalan ve ilk yarıda hiçbir takımda forma giyemeyen Olcan Adın Akhisar'la anlaştıktan sonra fiziksel açıdan arkadaşlarından geride olmasına rağmen 13 lig maçının 11'inde ilk 11'de sahaya çıktı ve 4 gol atarak yeşil siyahlı ekibe önemli katkı sağladı. Rodallega'ya karşılık Trabzonspor'dan alınan Mustafa Yumlu ise ligde tümü ilk 11'de olmak üzere 9 maçta görev yaptı. Savunmanın vazgeçilmezi olan tecrübeli stoper kritik müsabakalarda attığı 3 golle Akigo'ya önemli puanlar kazandırdı.

DHA

Haberin Devamı
YORUM YAZ