MENÜ

Paletli Yüzme Kulüplerarası Gençler Türkiye Şampiyonası başladı

ÜTürkiye Sualtı Sporları Federasyonunun 2017 yılı planlı faaliyet programında yer alan Paletli Yüzme Kulüplerarası Gençler Türkiye Şampiyonası, Samsun’da başladı.

Paletli Yüzme Kulüplerarası Gençler Türkiye Şampiyonası başladı

Türkiye Sualtı Sporları Federasyonunun 2017 yılı planlı faaliyet programında yer alan Paletli Yüzme Kulüplerarası Gençler Türkiye Şampiyonası, Samsun’da başladı.

Atakum Olimpik Yüzme Havuzu’nda düzenlenen şampiyonaya 23 spor kulübünden 120 erkek ile 108 bayan olmak üzere 228 sporcu katılıyor. Gençler, ümitler ve yıldızlar kategorilerinde 3 gün devam edecek yarışmalarda suüstü, çift palet, dip, tüplü ve bayrak yarışları yapılacak.

Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu Başkanı Şahin Özen, şampiyonanın açılış seremonisinde yaptığı konuşmada, geçen yıl ilk kez paletli yüzmede dünya şampiyonluğu elde ettiklerini hatırlattı.

Şampiyonada yeni Türkiye rekorlarının kırılacağını ümit ettiğini dile getiren Özen, "Paletli yüzmede geçen yıl dünya şampiyonluğu başarısını yakaladık. Yeteneği ve istikrarlı antrenmanları bir araya getirdiğimizde uluslararası yarışmalarda madalya kürsülerine çıkmak artık hayal değil. Bu başarıya yenilerini ekleyebiliriz. Gerçekleştirdiğimiz şampiyona geleceğin sporcuları için ciddi bir mücadele, kendilerini tanıma, tartma, varsa eksikliklerini görme ve bunları tamamlama açısından önemli bir rekabet zemini oluşturacak." ifadelerini kullandı.

AA

Haberin Devamı
YORUM YAZ