MENÜ

Başakşehir'den maç sonu hakeme ve Adanaspor'a gönderme

Süper Lig'in 16. hafta mücadelesinde Adanaspor ve Başakşehir 1-1 berabere kaldı. Maç sonunda ise Başakşehir'in 72. dakikada iptal edilen golü günün konusu oldu. İstanbul ekibi Twitter hesabından da bu olaya atıfta bulunarak bir mesaj paylaştı.

Başakşehir'den maç sonu hakeme ve Adanaspor'a gönderme

Spor Toto Süper Lig'in 16. hafta mücadelesinde Adanaspor ve Başakşehir 1-1 berabere kaldı.

Karşılaşmanın 72. dakikasında Başakşehir atağında Mossoro topu ağlara gönderdi ancak hakem Hüseyin Göçek önce golü vermesine karşın daha sonra karar değiştirdi.

Doka'nın pasında Visca, çaprazdan kaleciyle karşı karşıya dokunamadı. Arkadan gelen Mossoro ise önündeki topu ağlara gönderdi.

Hüseyin Göçek önce yardımcısı Erkan Akbulut'un orta çizgiye koşması üzerine golü verdi. Adanasporluların itirazlarını yanıtsız bıraktı.


(ÖZET) Adanaspor - Başakşehir maç sonucu: 1-1


Başakşehirli futbolcular ise gol sevincini yaşarken, Hüseyin Göçek yardımcısının yanına gitti. Erkan Akbulut'la konuşmasının ardından ise bu kez ceza sahasına doğru koşan Göçek golü iptal etti. Üst üste değişen kararlar futbolcuları isyan ettirdi.

Maç sonrası Başakşehir Twitter hesabından göndermede bulunarak maçın bulunduğu linki paylaşarak, "Karşılaşmanın gollerini ve verilmeyen gölümüzde Adanasporluların Hüseyin Göçek'i nasıl ikna ettiklerini izleyin." ifadelerini kullandı.


Başakşehir'den "video hakem" açıklaması

Medipol Başakşehir Kulübü Başkanı Göksel Gümüşdağ, Adanaspor-Medipol Başakşehir maçında hakem Hüseyin Göçek'in, 72. dakikada Mossoro'nun attığı golü önce geçerli sayıp daha sonra iptal etmesinin ardından bir açıklama yaparak, son dönemde Türk futbolunun gündemine gelen 'video hakem' uygulamasının bir an önce hayata geçirilmesi gerektiğini ifade etti.

Gümüşdağ, şunları söyledi:

"Tüm hakemlerimizin iyi niyetli olduğuna inancımız hala sürerken, bir süredir israrla hayata geçirilmesini talep ettiğimiz "video hakem" uygulamasını bir kez daha ve israrla gündeme getirmek zorundayız. Bu gece Başakşehir Futbol takımının ve aynı zamanda bütün iyi niyetleri ve olağanüstü çabalarıyla mütevazi şartlarda büyük düşlerin peşinden koşan herkesin, hazmetmesi kolay olmayan bir hayal kırıklığına uğratıldığı unutulmaması gereken bir gece oldu. Lütfen bu deklarasyonu, kaybedilen bir maçın arkasından yapılmış basit bir reaksiyon olarak görmeyin. Aksine, ülkemizin içinden geçtiği bu zor günlerde en çok ihtiyaç duyulan adalet ve dürüstlük gibi değerleri kalıcı kılmak için yapılması gereken simgesel bir hatırlatma olarak görün. Daha kaliteli, daha yüksek donanımlara sahip bir hakem standardına ihtiyacımız olduğunu hepimiz biliyoruz. Kısa vadede hakem kalitemizi arttıramayacağımızı düşünüyorsak o zaman mutlaka video hakem uygulamasına geçmeliyiz"

Haberin Devamı
YORUM YAZ