MENÜ

Riekerink yeni sistem arıyor

Sarı-Kırmızılı ekibin teknik patronu, gol yollarındaki sorunu çözmek ve Podolski, Sneijder, Eren, Bruma dörtlüsünü en verimli şekilde kullanabilmek için yeni sistem arayışına girdi. Riekerink işe genel analizle başlayacak.

Riekerink yeni sistem arıyor

Ligde Trabzonspor’a mağlup olarak zirve yarışında yara alan Galatasaray, bu yenilgiyi telafi etmenin hesapları içinde. Ancak teknik direktör Jan Olde Riekerink’in, işi şansa bırakmaya hiç niyeti yok. Hollandalı hoca, Trabzon karşısında çok kötü bir performans sergileyen Podolski ve Sneijder ikilisinin neden düşüşte olduğunu sorguluyor.

İki isim beraberken, üstüne Bruma ve Eren’in de savunmaya yeterince katkı yapmaması, Galatasaray’ı zorlayacak gibi göründüğü için Riekerink yeni sistem arayışına geçti.

Antrenmanlarda bu dörtlüyü en verimli şekilde kullanmak adına 3-5-2 ve 4-4-2 gibi farklı varyasyonları deneyen Riekerink, 4-2-3-1 düzeninden vazgeçmeye neredeyse hazır. Ancak Sneijder’in durumu bu değişiklik sırasında sorun yaratıyor.


Galatasaray kafilesine 'Pankart' sürprizi!


Denemeye devam edecek

Hollanda futbol sisteminin temel taşlarından 4-3-3’ü de seçenekleri arasında bulunduran Riekerink, ileriye Sneijder, Podolski ve Eren’i koyduğunda bu kez Bruma’ya yer açamadığından bu düzeni de tercih edemiyor. Bu nedenle 53 yaşındaki teknik adamın arayışlara devam edeceği ve öndeki 4’lüyü iyi besleyebilmek adına ne gerekiyorsa yapacağı bildirildi.

Sıkıntıyı kenardan çözecek!

Riekerink’e göre gol yollarında yaşanan en büyük sıkıntı, kanatlardaki verimsizlik. Bruma’nın üstün performansına rağmen oyunun bir türlü kenara yayılamaması, ileride takımı bir hayli sıkıştırıyor. Her hafta mutlaka orta şut çalışması yaptıran Hollandalı hocaya göre, Eren Derdiyok’un yeterince pozisyona sokulamaması da sorunlardan bir diğeri. Bunun için kenar beklerinden hücuma daha fazla destek vermeleri ve öndeki kanat oyuncularının mutlaka çizgiye açılmaları istenecek.

Metin Karabaş


Galatasaray'ın eski yıldızı Iulian Filipescu kalaycı oldu!

Haberin Devamı
YORUM YAZ