MENÜ

Enes Ünal tarih yazıyor

Twente’nin yıldızı Enes Ünal, Hollanda’da fırtınalar estiriyor. 19 yaşındaki forvet bu kez de, efsane Kluivert’tan sonra 20 yaşın altında olup ilk 5 maçta 6 gol atan ilk oyuncu oldu ve gol krallığında zirveye yerleşti.

Enes Ünal tarih yazıyor

Bu sezon başında Manchester City’den kiralık olarak Hollanda Ligi ekibi Twente’ye kiralık olarak giden Enes Ünal, buradaki başarılı performansıyla her hafta adından söz ettirmeyi başarıyor. Son olarak Kırmızı-Beyazlılar’ın, sahasında Vitesse’yi 2-1 yendiği mücadelede rakip fileleri havalandırmayı başaran Enes, ligdeki gol sayısını 6’ya çıkararak krallık listesinde zirvede yer aldı.

19 yaşındaki forvet bununla da kalmadı ve Hollanda futbolunun efsane isimlerinden biri olan Patrick Kluivert’tan sonra 20 yaşın altında olup da ilk 5 maçında 6 kez gol sevinci yaşayan ilk oyuncu olarak tarihe geçti. Başarılı formuyla rakip savunmaların korkulu rüyası haline gelen Enes, kendisine olan güveninin üst düzeyde olduğunu belirtirken, “Kendimi çok iyi hissediyorum. Takım olarak savaşmaya devam edeceğiz” yorumunu yaptı.

Unvanlarını çoğaltıyor

Kısa sürede Twente’de kalitesini gösteren ve ilk 11’deki yerini alan Enes, 3. haftada oynanan ve ilk kez 11’de başladığı Groningen karşılaşmasında tam 3 gol atmıştı. Twente 90 dakikadan 4-3’lük galibiyetiyle ayrılırken milli futbolcumuz, Hollanda’da bir lig maçında 3 gol birden atan ilk Türk oyuncu olmuştu. Ayrıca Enes, Den Haag’ı 4-1 yendikleri ve 2 gol attığı maçla birlikte Dick van Dijk’ten (1967) sonra Twente formasıyla ilk 4 lig maçında 5 gol atan ilk oyuncu unvanını da elde etmişti.

Haberin Devamı
YORUM YAZ