MENÜ

Karşıyaka'da gergin bekleyiş

Ulusal Kulüp Lisansı'nı yenileme işlemlerini Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Kulüp Lisans Kurulu'nun verdiği son ek sürenin son gününe bırakan Karşıyaka'da gergin bekleyiş sürüyor.

Karşıyaka'da gergin bekleyiş

Kulüpleri geçen yılın sportif, mali, idari, altyapı ve hukuki kriterlerine göre değerlendiren Kurul, Mayıs ve Temmuz ayındaki toplantılarda gerekli belgeleri tamamlayamayan kulüplere Ağustos ayında son kez 1 ay ek süre verdi. Kulüp Lisans Kurulu, yarın toplanarak nihai kararlarını açıklayacak. Lisans alamayan veya geçen yıl aldığı lisansı yenileyemeyen kulüpler en az 3'er puan silmeyle cezalandırılacak.

Geçen yıl tarihinde ilk kez lisans alan ancak bu sezon öncesi lisansını yenileyemeyen Karşıyaka, puan silme cezasından kurtulmak için halen eski antrenör ve kulüp çalışanlarına olan 268 bin TL borcu temizlemeye çalışıyor. Basketbol takımıyla gittiği Yunanistan kampından bugün İzmir'e dönen Başkan Mutlu Altuğ, ödemeler için kaynak arayışında. Alacaklılarla pazarlık halinde olan yönetim, gerekli uzlaşmayı sağlayıp belgeleri toplantı saatine kadar Federasyon'a teslim edemezse 2'nci Lig Kırmızı Grup'ta topladığı 6 puanının en az 3'ünü kaybedecek. Federasyon geçen yıl 7 kulübün puanını silmişti.

KUPADA RAKİP AFJET AFYONSPOR

Karşıyaka, Ziraat Türkiye Kupası 2'nci Eleme Turu'nda yarın Bölgesel Amatör Lig takımlarından Afjet Afyonspor'a konuk olacak. Afyonkarahisar Yeni Şehir Stadı'ndaki maç saat 18.30'da başlayacak. Müsabakada normal sürede eşitlik bozulmazsa uzatmaya gidilecek, yine sonuç değişmezse turu geçecek ekibi seri penaltılar belirleyecek. Ankaragücü maçını rakibinin cezası nedeniyle Afyon'da oynadıktan sonra İzmir'e dönmeyip bu kentte kalan Karşıyaka'da ligde forma şansı bulamayan kaleci Behram, Mahmut, İbrahim, Zeki, Abdülhamit, Tayfun gibi tecrübeli isimlerin görev yapması bekleniyor.

Ergin KARATAŞ / İZMİR,(DHA)

Haberin Devamı
YORUM YAZ