MENÜ

Fenerbahçe'de Moussa Sow transferi açıklandı

Fenerbahçe, eski golcüsü Moussa Sow'un Al Ahli'den 1 yıllığına kiraladığını açıkladı.

Fenerbahçe'de Moussa Sow transferi açıklandı

Fenerbahçe'de ikinci Moussa Sow dönemi... Sarı Lacivertliler, 2011/2012 sezonunda devre arasında Fransız takımı Lille'den 10 milyon euro karşılığında kadrosuna kattığı Moussa Sow'u Birleşik Arap Emirlikleri takımı Al-Ahli'den 1 yıllığına kiraladığını açıkladı.


Josef’in son şansı


Taraftarın sevgilisi olmuştu

Sow, 2012 yılında takıma katıldığında kısa sürede taraftarın sevgisini kazanmış ve özellikle derbilerde attığı güzel gollerle takdir toplamıştı. Geçtiğimiz sezon ise ligin ikinci haftasında oynanan Antalyaspor maçı öncesinde Sow'a özel bir veda töreni düzenlenmişti. Senegalli forvet 16 milyon euroluk rekor transfer ücretiyle Al Ahli'ye transfer olmuştu.



Fenerbahce.org'dan konuyla ilgili yapılan ve "Evine Hoşgeldin Sow" başlığıyla verilen açıklamada ise şöyle denildi:

Kulübümüz, daha önce takımımızın formasıyla bir çok başarıya imza atan ve geçtiğimiz yıl Al Ahli’de forma giyen eski oyuncumuz Moussa Sow ve kulübüyle yapılan görüşmeler sonucunda, futbolcunun kendisi ve kulübüyle 1 yıllığına kiralık olarak anlaşmaya varmıştır.

Moussa Sow, yeni sezonda sarı lacivertli forma için mücadele edecek.

Futbolcumuzun imza töreniyle ilgili detaylar daha sonra duyurulacaktır.

Moussa Sow’a Fenerbahçe’ye tekrar hoşgeldin diyor, “Çubuklu” ile birlikte nice zaferler ve şampiyonluklar diliyoruz.

FENERBAHÇE FUTBOL AŞ.


Aziz Yıldırım döneminde yapılan 10 numara transferler


Sol kanatta oynamıştı

30 yaşındaki yıldız oyuncu Fenerbahçe kariyerinde çıktığı 148 karşılaşmada 60 gol ve 29 asistlik performans sergilemişti. Moussa Sow, takımda ileri uçta oynamamasına ve sol kanatta görev yapmasına rağmen hücuma verdiği destek ve ceza alanına penetreleriyle takdir toplamıştı.

Hücum bölgesi şekillenmeye başladı

Sow transferiyle Fenerbahçe hücum bölgesine iki güçlü takviye yapmış oldu. Sunderland'den kiralanan Jeremain Lens ile birlikte Senegalli oyuncu hem kanatlarda oynayabilir zor, durumlarda ise ileri uçta görev yapabilirler. Bununla birlikte Miroslav Stoch, Volkan Şen gibi oyuncların varlığı da hücum bölgesindeki kadro genişliğinin ayrı bir göstergesi...

Sadece 10 numara kaldı ama...

Fenerbahçe'de teknik direktör Dick Advocaat'ın en çok istediği futbolcu ise bir 10 numara ancak yönetim şu ana kadar fazla yol alabilmiş değil. Hakim Ziyech'in Ajax'a gitmesi, Paraguaylı orta saha Oscar Romero için belgelerin yetişmesinin çok zor olması, Adam Maher transferindeki belirsizlik derken, yaratıcı orta saha transferi şu an için zor gözüküyor.


Jeremain Lens kimdir? / Jeremain Lens'in kariyeri

Haberin Devamı
YORUM YAZ