MENÜ

Cherchesov: Sistemimiz zafer kazanmaya yönelik

Rusya Milli Takım Teknik Direktörü Stanislav Cherchesov, futbolcularının Türkiye karşısında ülkelerini en iyi şekilde temsil edeceğini belirterek, "Futbolcularım, enerjilerini, performanslarını, becerilerini saha da gösterecekler. Şu anda motivasyonumuz ve sistemimiz zafer kazanmaya yöneliktir" dedi.

Cherchesov: Sistemimiz zafer kazanmaya yönelik

Rusya Milli Takım Teknik Direktörü Stanislav Cherchesov, futbolcularının Türkiye karşısında ülkelerini en iyi şekilde temsil edeceğini belirterek, "Futbolcularım, enerjilerini, performanslarını, becerilerini saha da gösterecekler. Şu anda motivasyonumuz ve sistemimiz zafer kazanmaya yöneliktir" dedi.

Türkiye A Milli Futbol takımı, 2018 FIFA Dünya Kupası grup eleme maçları öncesi son hazırlık maçında yarın Rusya ile karşılaşacak. Antalya Stadyumu'nda saat 21.15'te başlayacak karşılaşma öncesinde Rusya Milli Takım Teknik Direktörü Stanislav Cherchesov ile savunma oyuncusu Vasiliy Berezutskiy, kamp yaptıkları Maxx Royal Resort Hotel'de basın toplantısı düzenledi. Rus gazetecilerin büyük ilgi gösterdiği basın toplantısında gergin görünen Rus teknik adam, Türkiye ile ilgili soruları politik buldu.

NEDEN KAPTAN DEĞİL SAVUNMA OYUNCUSU

Gazetecilerin neden kaptan değil de, defans oyuncusuyla basın toplantısı yaptığı sorusuna Sherchesov, "Çok başarılı bir oyuncumuzdur. Dolayısıyla yarın da bunu göreceksiniz" yanıtını verdi.
Dzagoyaev'in yarın oynayıp oynamayacağı şeklindeki bir soruya ise Sherchesov şu yanıtı verdi:

"Bugün son bir test daha yapmayı planlıyoruz. Kas travması vardı. Biliyorsunuz kas öyle şey ki; onu yarın sahada yorarsak daha sonra oynayamaz. Sanırım yarın oynayamayacak."

'MOTİVASYONUMUZ İYİ'

Rusya Milli Takımı oyuncularının, Türkiye karşısında ülkelerini en iyi şekilde temsil edeceğini ifade eden Stanislav Cherchesov, "Ülkemizi eminim bütün oyuncular en iyi şekilde temsil edecektir. Futbolcularım, enerjilerini, performanslarını, becerilerini sahada gösterecekler. Şu anda motivasyonumuz ve sistemimiz zafer kazanmaya yöneliktir" dedi.

'SORU POLİTİK AMA CEVAP VERECEĞİM'

Bir gazetecinin, "Türkiye'de bizim milli takım defalarca kamp yaptı. Ülkeler arasında siyasi bir sorun vardı. Geçen kış uzun süre Türk sahillerinden uzak kadılar. Bundan sonra ne olacak" şeklindeki sorusu üzerine Stanislav Cherchesov, soruyu politik bulduğunu ancak yine de yanıtlayacağını söyledi. Stanislav Cherchesov, "Bu biraz politik soru oldu. Yine de cevap vermem gerekirse, Türkiye'de kamp yapma fikrinden vazgeçen ben değilim. Bunu vazgeçenlere sorun. Yine de neden olmasın, ilerleyen zamanlarda kamp yapabiliriz" diye konuştu.

'TÜRK MİLLİ TAKIMI GÜÇLÜ'

Türk Milli Takımı'nı da değerlendiren Stanislav Cherchesov, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Avrupa Şampiyonası'nda oyunlarını izledik. 2-3 gündür de maçlarını izliyorum. Dolayısıyla Milli Takım standartlarına göre güçlü ve başarılı bir takım. Oyuncular olarak daha önce alıştığımız kadro yok. Demekki orada da değişiklikler oluyor, aynı bizde olduğu gibi."

Rus Milli Takımı'nın savunma oyuncusu Vasiliy Berezutskiy ise Avrupa'dan sonra ilk defa Türkiye'de ilk maçına çıktığının hatırlatılması üzerine, "Evet, maalesef Avrupa'da başarılı olamadık bu sene. Ama kendimi iyi hissediyorum. Moralim de çok iyi, fiziksel olarak da iyiyim. Arkadaşlarımız da çok iyi. Güzel sonuçlar almak isterdik. Bundan sonraki maçlarda iyi sonuçlar almaya çalışacağız" diye konuştu.

Vasiliy Berezutskiy, daha önceki takımdan sadece 7 oyuncunun Türk Milli Takımı karşısına çıkacağı ve adaptasyonun nasıl sağlanacağı şeklideki soruyu da şöyle yanıtladı:

"Burada olmaktan mutluyuz, çok misafirperverler. İnsanlar bizi güzel ağırlıyorlar ve burada bulunmaktan ve yarın maça çıkmaktan dolayı mutluyuz. Biz sporcu ve spor elçisiyiz. Ne geçmişte, ne de şimdi bir sıkıntı hissetmiyoruz."

Haberin Devamı
YORUM YAZ