MENÜ

Atiba: Türkiye'de futbol din gibi

Kanadalı futbolcu, Türkiye’de futbola büyük önem verildiğini belirterek, “İstanbul, futbolla yaşayan bir şehir. Bu oyun tıpkı bir din gibi. Stadyumlar da mabet. Taraftarlar çok fazla oyunun içinde. Kazandığımızda çılgın bir mutluluk, kaybettiğimizde dehşetli bir çöküntü...” dedi.

Atiba: Türkiye'de futbol din gibi

Kara Kartal’ın Kanadalı yıldızı Atiba Hutchinson, Beşiktaş’taki kariyeriyle ilgili olarak FIFA’ya değerlendirmelerde bulundu.

Türkiye’deki yaşantısından oldukça memnun olduğunu belirten 33 yaşındaki ön libero, Siyah-Beyazlı taraftarlardan da övgüyle söz etti.

İlk olarak Türkiye’de futbolun hayatın önemli bir parçası olduğunu söyleyen tecrübeli oyuncu, “İstanbul, futbolla yaşayan bir şehir. Bu oyun Türkiye’nin en büyük şehrinde tıpkı bir din gibi. Stadyumlar da mabet. Taraftarlar çok fazla oyunun içinde. Kazandığımızda çılgın bir mutluluk, kaybettiğimizde ise madalyonun öteki yüzü, dehşetli bir çöküntü...

Taraftarın hangi takımı tuttuğuna göre sizi severler ya da sevmezler, ama burada seviliyorum ve beni herkes tanıyor. Kanada için aynı şeyleri söyleyemiyorum, burada futbol tutkusu çok fazla” ifadelerini kullandı.

‘Şampiyonluk partisi bitmedi’

Süper Lig’de elde ettikleri şampiyonluğu da yorumlayan Atiba, “Daha önce Hollanda ve Danimarka’da kupalar kazandım, fakat burada gördüklerim hiçbiri ile kıyaslanamaz. Parti günler, geceler boyu devam etti. Boğazdan gemilerle geçiliyor, havai fişekler atılıyor, insanlar mutluluktan çılgına dönüyorlardı” diye konuştu.

Haberin Devamı
YORUM YAZ