MENÜ

Akhisar Belediyespor 1-3 Galatasaray

Spor Toto Süper Lig'in 2. haftasında Galatasaray, deplasmanda Akhisar Belediyespor ile karşı karşıya geldi. Sezonun ilk maçında Karabük'ü son dakika golüyle geçen Sarı-Kırmızılılar, geri düştüğü müsabakada Ege temsilcisini 3-1'lik skorla mağlup etti ve 2'de 2 yaptı. Aslan'a 3 puanı getiren golleri Eren, Yasin ve Bruma ağlara gönderdi.

Akhisar Belediyespor 1-3 Galatasaray

Spor Toto Süper Lig'in ikinci haftasında Galatasaray, deplasmanda Akhisar Belediyespor ile kozlarını paylaştı.

Manisa 19 Mayıs Stadı'nın ev sahipliği yaptığı karşılaşmada yenik duruma düşen Sarı-Kırmızılılar, harika bir geri dönüşe imza atarak rakibini 3-1 mağlup etmeyi başardı.

Hollandalı hoca Riekerink'in takımına galibiyeti getiren golleri Eren Derdiyok, Yasin Öztekin ve Bruma kaydetti.

İlk haftadaki Karabük galibiyeti sonrası yine fire vermeyen Aslan, 2'de 2 yaparak sezona harika bir başlangıç yaptı.

MANİSA'DA ERKEN GOL

Karşılaşmanın 3. dakikasında Akhisar Belediyespor, Vaz Te ile öne geçmeyi başardı: 1-0. Sol taraftan Soner'in kullandığı köşe vuruşundan gelen topa kaptan Selçuk İnan'ın üzerinden kafayı vuran Portekizli oyuncu takımına üstünlüğü getirdi.

Akhisar Belediyespor 1-3 Galatasaray


BRUMA KARŞI KARŞIYA

Mücadelenin 8. dakikasında Galatasaray gole yaklaştı. Savunma arkasına koşu yapan Bruma, sağ çaprazda kaleciyle karşı karşıya kaldı. Portekizli futbolcunun vuruşunda, Ege ekibinin file bekçisi Fatih'ten seken topu altıpas bölgesinde Douglas uzaklaştırdı.

EREN KAFAYI VURDU...

Dakika 17'de Galatasaray skoru eşitleme şansını kaçırdı. Chedjou'nun açtığı ortaya iyi yükselen Eren Derdiyok kafa vuruşunu yaptı, kaleci Fatih topu kornere çeldi.

WESLEY UZAKTAN DENEDİ

Maçın 21. dakikasında Sarı-Kırmızılılar'ın yıldızı Sneijder uzaktan kaleyi yokladı, Akhisar'ın file bekçisi Fatih iki hamlede topu kontrol etmeyi başardı.

EREN SAKATLIK YAŞADI

Müsabakanın 26. dakikasında Eren Derdiyok ufak çaplı bir sakatlık yaşadı. Sağ kanattan gelişen atakta Sabri Sarıoğlu'nun açtığı ortada röveşata denemesi yapan İsviçreli forvet, ters bir şekilde yere düştü. Pozisyonun devamında Yasin Öztekin topu Sneijder'in önüne indirdi. Hollandalı yıldız vuruşunu yaptı, kaleci Fatih gole izin vermedi. Bir süre yerde yatan Eren ise oyuna devam etti.

Akhisar Belediyespor 1-3 Galatasaray


EREN YİNE SAHNEDE

İlk hafta Karabük maçının son dakikasında attığı golle Galatasaray'a galibiyeti getiren Eren Derdiyok, Akhisar deplasmanında da sahne aldı. Sol taraftan Sneijder'in açtığı ortaya iyi yükselen Sarı-Kırmızılı forvet, harika bir kafa vuruşuyla skoru eşitledi: 1-1.

MUSLERA İZİN VERMEDİ

Karşılaşmanın 44. dakikasında Akhisar çok tehlikeli geldi. Sol kanattan gelişen atakta Kadir ortasını açtı, Vaz Te kafayı vurdu ama kaleci Muslera kritik bir kurtarış yaparak gole izin vermedi.

Maçın ilk 45 dakikalık bölümü 1-1'lik eşitlikle noktalandı.

FATİH'TEN SNEIJDER'E İZİN YOK

Uzaktan şutlarla sürekli şansını deneyen Sneijder, 53. dakikada bir kez daha kaleyi yokladı. Hollandalı yıldızın vuruşunda kaleci Fatih topu kornere çeldi.

Akhisar Belediyespor 1-3 Galatasaray


TALİHSİZ SAKATLIK

Galatasaray'ın forveti Eren Derdiyok, 55. dakikada bir pozisyon sonrası yerde kaldı. Sağlık ekipleri, İsviçreli oyuncuya saha içinde müdahale etti ama değişiklik işaret edildi. Baş dönmesi ve mide bulantısı şikayeti bulunan Eren, 58. dakikada oyundan alındı. Yerine yeni transfer Josue girdi.

RODALLEGA, MUSLERA'YI GEÇTİ AMA...

Dakika 61'de hızlı atağa çıkan Akhisar'da defans arkasına atılan topa iyi hareketlenen Rodallega, kaleci Muslera'yı geçti. Açısını kaybeden Kolombiyalı forvet, vuruş yaparken topu kaybetti. Devamında Soner vurdu, savunmaya çarpan top dışarı çıktı.

YASİN, ASLAN'I ÖNE GEÇİRDİ

Galatasaray, 64. dakikada Yasin Öztekin ile öne geçmeyi başardı: 1-2. Chedjou'nun hamlesiyle hızlı atağa çıkan Sarı-Kırmızılılar'da Bruma, ceza sahasına kadar topu sürdü ve pasını verdi. Sol çaprazda topla buluşan Yasin ise fileleri havalandırdı.

Akhisar Belediyespor 1-3 Galatasaray


DİREKTEN DÖNDÜ!

Müsabakanın 71. dakikasında Akhisar gole yaklaştı. Ceza sahasında topu kontrol eden Rodallega'nın vuruşunda top direkten oyun alanına döndü.

MUSLERA SAKATLANDI

Mücadelenin 72. dakikasında bir hava topu pozisyonuna yükselen Rodallega ile Muslera çarpıştı, iki oyuncu da yerde kaldı. Sahaya sağlık ekipleri girerken, tedavilerin ardından maç devam etti.

BRUMA NOKTAYI KOYDU

Galatasaray, 90. dakikada Bruma ile farkı açtı. Carole'un harika ara pası sonrası kaleciyle karşı karşıya kalan Portekizli oyuncu geceye noktayı koydu: 1-3.

Bu skorla 2'de 2 yapan ve puanını 6'ya yükselten Cim Bom, gelecek hafta Kayserispor ile deplasmanda karşılaşacak. İlk mağlubiyetine uğrayarak 3 puanda kalan Akhisar ise Rizespor'a konuk olacak.

*****

TAKIM KADROLARI

Cim Bom'un Hollandalı teknik direktörü Riekerink, Karabükspor maçına ilk 11'de başlayan Linnes ve Sinan Gümüş'ü kulübeye çekerken, yeni transfer Josue ilk kez kadroda yer aldı.

AKHİSAR BELEDİYESPOR

İLK 11: Fatih Öztürk, Douglas, Aykut Çeviker, Ricardo Vaz Te, Soner Aydoğdu, Miguel Lopes, Landry Nguemo, Hugo Rodallega, Custodio Castro, Caner Osmanpaşa, Kadir Keleş.

YEDEKLER: Milan Lukac, Muğdat Çelik, A.Özdemir, Onur Ayık, Orhan Taşdelen, Julio Sami, Ömer Bayram.

T.D.: Cihat Arslan

***

GALATASARAY

İLK 11: Muslera, Sabri, Hakan, Chedjou, Carole, Tolga, Selçuk, Yasin, Sneijder, Bruma, Eren Derdiyok.

YEDEKLER: Cenk, Serdar, Hamit, Donk, Linnes, Sinan, Josue.

T.D.: Jan Olde Riekerink

Haberin Devamı
YORUM YAZ