MENÜ

Bursaspor 1-1 Galatasaray

Süper Lig'in 31. haftasında Galatasaray, deplasmanda Bursaspor ile kozlarını paylaştı. Yenik duruma düştüğü maçta Yeşil-Beyazlı rakibiyle 1-1 berabere kalan Aslan, bu sezon ligde dış sahada oynadığı üst üste 12. müsabakada da galibiyeti elde edemedi, 3 puana yine yabancı kaldı.

Bursaspor 1-1 Galatasaray

Spor Toto Süper Lig Hasan Doğan Sezonu'nun 31. haftasında Galatasray, deplasmanda Bursaspor ile karşı karşıya geldi.

Tedavileri süren Semih Kaya, Wesley Sneijder ve Aurelien Chedjou'dan yoksun olan Riekerink komutasındaki Sarı-Kırmızılılar, eski hocası Hamza Hamzaoğlu'nun ekibine karşı kritik bir sınav verdi.

Bursa Büyükşehir Belediye Stadı'nın ev sahipliği yaptığı müsabakada Sivok'un attığı golle yenik duruma düşen Aslan, Olcan'ın kaydettiği golle sahadan 1-1'lik eşitlikle ayrıldı.

Bu sezon Süper Lig'de beklentileri karşılaşayamayan Sarı-Kırmızılılar, bu sonuçla birlikte dış sahada üst üste 12. müsabakadan da 3 puan çıkaramadı.

Galatasaray'da olay! Podolski ve Yasin Öztekin...

MAÇTAN DAKİKALAR...

PENALTI BEKLENTİSİ

Karşılaşmanın 2. dakikasında Miroslav Stoch korneri kullandı, savunmada Jason Denayer karşıladı. Bu pozisyonda için Bursasporlu futbolcular elle oynama itirazında bulundu ama hakem Fırat Aydınus devam ettirdi.

YASİN, HARUN'U GEÇTİ AMA...

Maçın 7. dakikasında Galatasaray önemli bir pozisyondan faydalanamadı. Olcan Adın'ın ara pasında topla buluşan Yasin Öztekin kaleci Harun'u geçti ama vuruşunda meşin yuvarlak auta çıktı.

JEM KALEYİ YOKLADI

Mücadelenin 12. dakikasında Bursaspor'da Jem Paul Karacan uzak mesafeden vurdu, ancak top dışarı çıktı.

SABRİ KARŞI KARŞIYA

Müsabakanın 15. dakikasında Selçuk İnan'ın havadan gönderdiği topta Sabri Sarıoğlu kaleciyle karşı karşıya kaldı ama deneyimli oyuncu net golü fırsatını değerlendiremedi.

PENALTI İTİRAZLARI

Karşılaşmanın 19. dakikasında Galatasaray'da Emre Çolak sağ kanattan ortasını açtı, savunmaya çarpan top kornere çıktı. Galatasaraylı futbolcular penaltı bekledi ama hakem Aydınus devam dedi.

DENAYER'DEN İNANILMAZ HATA

Dakika 30'da Denayer, Muslera'nın beklemediği bir anda geri pas attı. Uruguaylı kaleci topu kontrol edemedi. Kaleye doğru yönelen meşin yuvarlak az farkla dışarı çıktı.

SIVOK DENGEYİ BOZDU: 1-0

Mücadelenin 35. dakikasında Bursaspor öne geçmeyi başardı. Pablo Batalla sağ taraftan çizgiye inerek ortasını açtı. Arka direkte topa iyi yükselen Tomas Sivok kafa vuruşuyla fileleri havalandırdı: 1-0. Türkiye kariyerinde daha evvel Beşiktaş forması giyen Çek savunmacının, böylece Cim Bom'a karşı toplamda üçüncü golünü kaydetti.

STOCH FIRSAT TEPTİ

Maçın 41. dakikasında Sarı-Kırmızılı savunmanın arkasına sarkan Miroslav Stoch, kaleci Muslera ile bire bir kaldığı pozisyonda topu auta attı.

Müsabakanın ilk 45 dakikalık bölümü Yeşil-Beyazlılar'ın 1-0'lık üstünlüğü ile noktalandı.

Hamza Hamzaoğlu'na maç öncesi şok!

OLCAN EŞİTLEDİ: 1-1

Karşılaşmanın 50. dakikasında Galatasaray eşitliği sağladı. Emre Çolak'ın ortasında Lukas Podolski indirdi, ceza alanında oluşan karambolde topu filelere yollayan isim Olcan Adın oldu: 1-1.

MUSLERA KORNERE ÇELDİ

Dakika 52'de Stoch'un ara pasıyla topla buluşan Batalla sağ çaprazda sert vurdu, fakat kaleci Muslera kornere çeldi.

UMUT DOKUNAMADI

Mücadelenin 61. dakikasında Galatasaray önemli bir atakta golü atamadı. Sol kanattan gelişen atakta çizgiye kadar inen Yasin Öztekin yerden kesti, ceza alanında Umut Bulut topa dokunamadı.

YASİN KAÇIRDI, POLDİ ÇILDIRDI!

Karşılaşmanın 79. dakikasında Galatasaray yarı sahayı çok hızlı geçti, Yasin Öztekin ceza sahasına girdi, bomboş pozisyonda topu sol ayakla dışarı gönderdi. Bu pozisyonda içerde müsait pozisyonda bulunan Podolski, kendisine pas vermeyen Yasin'e sinirlendi ve üzerine yürüdü.

VOLKAN SAKATLANDI

Galatasaray'da 72'de Umut Bulut'un yerine oyuna giren genç oyuncu Volkan Pala, talihsiz bir sakatlık yaşadı ve 86'da yerini Tarık Çamdal'a bıraktı.

OLCAN KAÇIRDI

Dakika 85'te Sarı-Kırmızılılar bir gol daha kaçırdı. Podolski sol kanattan sert vurdu, kaleci Harun'dan döndü. Topu önünde bulan Olcan sert vurdu, top az farkla dışarı çıktı.

Maç 1-1'lik eşitlikle tamamlandı.

SON DAKİKA! Çaykur Rizespor'a yenilen Mersin küme düştü!

*****
TAKIM KADROLARI

BURSASPOR

İLK 11: Harun, Hosogai, Şamil, Sivok, Aziz Behich, Faty, Jem Karacan, Stoch, Batalla, Kubilay, Necid.

YEDEKLER: Mert Günok, Furkan Emre, Traore, Emirhan, Furkan, Mert Örnek, Deniz.

***

GALATASARAY

İLK 11: Muslera, Sabri, Denayer, Hakan, Carole, Selçuk, Emre, Yasin, Olcan, Podolski, Umut.

YEDEKLER: Cenk, Jose, Donk, Linnes, Koray, Volkan, Tarık.

Haberin Devamı
YORUM YAZ