MENÜ

Çaykur Rizespor 0-0 Torku Konyaspor

Spor Toto SÜper Lig'in 13. hafta maçında Çaykur Rizespor kendi sahasında Konyaspor ile 0-0 berabere kaldı.

Çaykur Rizespor 0-0 Torku Konyaspor

İlk 45 dakikada oynanan futbol ‘Two MAN, fifty-fifty futbol’ çağrışımı yaptı. KaraMAN ve KocaMAN’ın kalecileri, koskoca ilk yarı bittiğinde yere dahi yatmamışlardı! Kocaman’ın oyuna evinde gibi başladığını söylemeliyim. Pas isabeti, parselasyon, alan kapatma, top kapma her şey dahil sistemi vardı ama ceza alanı civarına kadar! Karaman; lâ komparsita esnasında refikası zırt pırt ayağına basan kavalye gibi gergin, huzursuzve zaman zaman çevresine özellikle de ‘şövalye’ye gözlerini patlata patlata bakan, ak sakallı engin tecrübeli şık genç adam profiliydi! Kweuke bir alem. 16. dakikada, Konya defosunu yakaladı ama libero Serkan, savunma gibi dalmadı.

Kocaman istediğini aldı

40’ta Holmen ve ‘şövalye’nin Bülent hocaya vicdan yapmaya çalıştıkları pozisyonlar var ama deneyimli üstat zerre umursamadı. Bitti devre. İkinci yarı Karaman’ın futbolcularına yansıyan hırs profili, sahaya da yansıdı ama yine de gole rastlanamadı. 47’de ‘şövalye’ topa kaleyi sıyırttırdı. Ardından 53 ve 58’de Kweuke herkese kafayı sıyırttırdı, Serkan sakin kaldı, geceye müthiş kaleci becerisi ve renkleri ekledi, bravo valla.

63’te ‘şövalye’ tekrar şans denedi ama Karaman daha fazla denemesine tahammül edemedi ve değiştirdi. Deniz de gol yollarında ama Konyaspor Torku bitter çukolata gibi bütünlüğünü asla bozmuyor. Bozsa da Serkan golcülere, su dahi vermiyor. 80’de Deniz bir arandı, ambalajı dahi bozamadı. Kocaman’ın puan farkını korumayı yeğlediğini ve düşündüğünü de başardığına kanaat getirdiğim 90 dakika 0-0 bitti.

90+ Oğuz Dizer

Haberin Devamı
YORUM YAZ