MENÜ

Hikmet Karaman: Osmanlıspor'u da yenmeliyiz

Çaykur Rizespor teknik direktörü Hikmet Karaman, 4-3 kazandıkları Galatasaray maçının anlamlı olabilmesi için deplasmanda karşılaşacakları Osmanlıspor'u yenmek zorunda olduklarını söyledi.

Hikmet Karaman: Osmanlıspor'u da yenmeliyiz

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Merkez Kampüsünde öğrenciler oluşturduğu ÜniRizespor Grubu'nun düzenlediği söyleşiye katılan Hikmet Karaman'a Galatasaray maçında yayıncı kuruluşun maç esnasında kaydettiği yedek kulübesindeki görüntüler izletildi. Öğrencilerin futbolla ilgili çeşitli sorularını yanıtlayan Karaman yetenekli oyuncularla ilgili bir soru üzerine, "Yetenek maç kazandırır, takım oyunu şampiyon yapar" ifadesini kullandı.

"Takıma iki takviye şart"

Devre arasında 2 iyi oyuncuyu takıma dahil etmeyi planladığını anlatan Karaman, "Finlandiya U 21 takımının bir maçı ile ve Slovakya-İsviçre milli takım maçlarını izledim. 3-4 tane göze batan oyuncu var. Bunlardan biri Türk. İizlenim yapıyoruz. Bu oyuncuları bizzat ben izleyip alacağım. Bu konuda başkanımızla mutabakata vardık" dedi.

"Takım bütçesi ortada"

Çaykur Rizespor'un gelecek yıllar itibariyle hedefinin sorulması üzerine 2 yıldır küme düşmemeye oynayan bir takım olduklarını anlatan Karaman, açıklamaların şöyle sürdürdü:

"Bu yıl tehlikeli bölgeleri yaşamak istemiyoruz. Gelişimi tamamlayarak Süper Lig'in kalıcı takımı olma yapısını oluşturmak istiyoruz. Bu yapıyı oluştururken ligde üst sıralara çıkabilirsek çıkarız. Ancak alt sıralarda olmak istemiyoruz. İki yıldır ligde nerede oynadığımız belli. Hayal ürünü ile yaşamayacağız. Gerçekleri göreceksin, bütçeni bileceksin. Beşiktaş'la 135 milyon Euro'ya karşı biz 35 milyon Euro'luk takım olarak oynuyoruz. Galatasaray'ın 200 milyon Euro'luk takımına karşı biz 35 milyon Euro'luk takımla oynuyoruz. Böyle bir bütçe ile savaş verdiğin zaman yerini bileceksin. Benim de hedefim UEFA olsun Avrupa'da oynamak olsun. Ama biz önce kulüp yapısını oluşturalım. Rizespor ligden düşen, düştükten sonra çıkmaya uğraşan bir takım değil, her yıl bir iki alt yapı oyuncusunu takıma dahil edebilen ve ligde kalıcı bir takım unvanını elde eden bir takım olmalıdır. Ondan sonra önüne diğer hedefleri koyacak."

"Galatasaray galibiyetinin anlamlı olması için kazanmalıyız"

Ligde deplasmanda karşılaşacakları Osmanlıspor'un iyi bir takım olduğunu ifade eden Karaman, konuşmasına şöyle devam etti:

"Bütün maçları yenmek için oynuyoruz. 5 oyuncumuz ülkelerinin milli takımlarında. Perşembe akşamı gelecekler ve takıma katılacaklar. Bizde cuma sabahı Ankara'ya gideceğiz. Takıma geç katılmaları bizim için dezavantaj. Ama iyi hazırlanıyoruz. Son oynadığımız ve kazandığımız Galatasaray maçının anlam kazanması için Osmanlıspor'u yenmek durumundayız. Kendi sahamızda iki mağlubiyetimiz var. Galatasaray galibiyeti ile bir mağlubiyeti telafi ettik. Kalan ikinci mağlubiyeti de Osmanlıspor'u yenerek telafi etmek istiyoruz. Dışarıda alacağımız bir galibiyetle lige daha farklı bir düşünce ile devam edeceğiz. Rakibimize saygı duyuyoruz. Deplasmanda Eskişehirspor'u net bir skorlar yenen bir takım. İyi bir maç olacak."

Söyleşinin sonunda Karaman'a üniversite yönetimi tarafından plaket verildi.

Muhammet KAÇAR / Rize-DHA

Haberin Devamı
YORUM YAZ