MENÜ

Fenerbahçe'de ateşkes!

Terraneo, milli takım dönüşünde Van Persie ile özel bir görüşme yapacak, “Takımdaki durumunla ilgili basına daha fazla açıklama yapma. Artık ateşkes ilan etme zamanı” uyarısında bulunacak.

Fenerbahçe'de ateşkes!

Robin van Persie, sürekli oynama hayalleri kurduğu Fenerbahçe’de yedek kalınca, bundan duyduğu memnuniyetsizliği açık bir şekilde dile getirmişti.

Hollandalı yıldızın sürekli hocasını eleştiren tarzda açıklamalar yapması, kameralar önünde Pereira ile gerginlik yaşaması camiada tepki çekmişti. Yönetim bu durume el koydu ve sportif direktör Giuliano Terraneo’dan bu sorunu en kısa sürede çözmesini istedi. İtalyan futbol adamı, milli takım dönüşünde Van Persie ile özel bir görüşme yapacak. Terraneo, Hollandalı yıldıza, “Takımdaki durumunla ilgili basına yaptığın açıklamalar, Fenerbahçe’ye zarar veriyor. Senin ne kadar önemli bir oyuncu olduğunu biliyoruz. Artık ateşkes ilan etme zamanı. Daha sakin kalmalısın” uyarısında bulunacak.

‘Her yerde oynarım’

Yıldız futbolcuya uyarı yapılacak ama o, Hollanda basınına konuşmaya devam ediyor. Van Persie, isim vermeden Pereira’ya mesaj göndererek, “Ben her pozisyonda oynayabilirim. Çünkü bu yeteneğe sahibim. Her zaman sahada olup, formasını giydiğim takıma katkı sağlamak istiyorum. Bunu forvette oynayarak da yapabilirim, farklı bir pozisyonda görev alarak da” ifadelerini kullandı.

Diego: Hocamız formayı adaletli dağıtıyor

Fenerbahçe’nin Brezilyalı yıldızı, önemli açıklamalar yaptı. Özellikle Van Persie ile yaşadığı gerilimle gündeme gelen Vitor Pereira’ya sahip çıkan Diego Ribas, “Hocamız sezon başınden beri formayı adaletli dağıtıyor ve buna önem veriyor. Şu anda takımda bir çok yıldız futbolcu var. Bu yıldızları motive etmek kolay değil. Ancak Pereira bunu gerçekleştirmek için büyük çaba harcıyor” ifadelerini kullandı. Zaman zaman kendisinin de eleştirildiğine dikkat çeken tecrübeli oyuncu, “Bunlara saygı duyuyorum. Ancak benim için önemli olan hocamın düşünceleri. Çünkü ben saha içinde, hocamın benden istediklerini yapıyorum. Pereira bana formayı veriyor çünkü benden memnun” diye konuştu. Son olarak, Kayserispor maçının önemine vurgu yapan Diego Ribas, “Bu karşılaşmayı kazanarak çıkışa geçeceğiz. Bugüne kadar yaşadığımız kayıpları, önümüzdeki zorlu süreçte telafi edeceğiz” dedi.

Markovic: Bu kadar sertlik beklemiyordum


Liverpool’dan kiralanan Lazar Markovic, tam form tutmuşken Beşiktaş derbisinde sakatlanmıştı. Sırp yıldız tamamen iyileşti ve önceki gün A2 takımıyla oynanan maçın ikinci bölümünde görev aldı. Ancak Markovic, ligdeki sertlik seviyesi nedeniyle tedirgin. İlk sezonunda Diego gibi sertlikten yakınan 20 yaşındaki yıldız, “Süper Lig’de sergilenen futbol, İngiltere’den bilesert. Bu kadarını asla beklemiyordum. Premier Lig’de bu duruma yeni yeni adapte olurken Türkiye’de daha beteriyle karşılaştım. Savunmacılar topa değil, direkt rakiplere tekme sallıyor. Derbide sakatlandım ve bir süre takımdan ayrı kaldım. Artık dönmeye hazırım ancak tedirginliğimi üstümden atmış değilim. Yeniden sakatlanmaktan endişe duyuyorum. Bu konuda hakemlere büyük görevl düşüyor. Hakemler, sahada futbol oynamaya çalışanları daha fazla korumalı” ifadelerini kullandı.

Josef zorlu viraja hazır

Sezon başında Sao Paulo’dan transfer edilen ve kısa sürede takımın vazgeçilmezlerinden biri olan Josef De Souza’nın sakatlığı, Pereira’yı zor durumda bırakmıştı. Sambacı’nın yokluğunda Ozan Tufan, Meireles gibi isimler görev alsa da bir türlü orta sahada beklenen performans elde edilemedi. Bu nedenle Josef’in dönüşü, Vitor Pereira’yı fazlasıyla sevindirdi. Yıldız futbolcu, önceki gün A2 takımıyla yapılan hazırlık maçında attığı gol ve sergilediği futbolla Pereira’nın övgüsünü kazandı. Portekizli çalıştırıcı, Kayserispor, Ajax ve Galatasaray ile oynanacak zorlu maçlar öncesi öğrencisiyle özel bir görüşme yaparak, “Takımın sana ihtiyacı var. Şu anda çok iyi durumdasın. Bunu maçlara da yansıtmanı ve formunu daha da yukarıya taşımanı bekliyorum” dedi.

Fenerbahçe şut çalıştı

Sarı-Lacivertliler, Kayserispor maçının hazırlıklarına milli futbolcularından yoksun bir şekilde devam etti. Dün yapılan idman 1 saat 30 dakika sürdü. Antrenman, ısınma hareketleriyle başladı, ardından iki grup halinde 5’e 2 top kapma ve pas çalışması yapıldı. Vitor Pereira, idmanın ana bölümünde ise oyuncularına bol bol şut çalışması yaptırdı. Josef ve Fernandao attıkları gollerle alkış aldı. Antrenmanın son bölümünde ise dar alanda çift kale maç oynandı. Sarı-Lacivertliler hazırlıklarını bu sabah yapacakları çalışma ile sürdürecek.

Milli oyunculara yorgunluk izni

Fenerbahçe’nin milli takımlara giden oyuncularından Kjaer, Nani ve Alves dün dönüş yaptı. Volkan Şen, Mehmet Topal, Ozan Tufan, Şener Özbayraklı ile Robin van Persie ve Kadlec ise bugün milli takım kamplarından ayrılarak Fenerbahçe’ye katılacak. Sarı-Lacivertliler’in bugün tam kadro idman yapmaları bekleniyordu. Ancak Vitor Pereira, milli oyunculara yorgun oldukları gerekçesiyle 1 gün izin verdi. Bu sabahki antrenmanda bu futbolcuların yer almayacakları, yarından itibaren takımla çalışmalara başlayacakları öğrenildi.

Haberin Devamı
YORUM YAZ