MENÜ

Galatasaray'da kemer sıkma dönemi

UEFA'nın, 'Finansal Fair Play kriterlerine uy' çağrısı Galatasaray'ı eldeki mevcut imkanlara yöneltti. 'İşten artmaz, dişten artar.' atasözünü kendisine düstur edinen Cim Bom, Sabri ve Sneijder'dan sonra Hakan Balta ile de sözleşme yeniledi. 32 yaşındaki futbolcu, iki yıl daha sarı kırmızılı formayı terletecek. Tecrübeli sol kanat, sabit toplam 2 milyon 500 bin Euro alacak.

Galatasaray'da kemer sıkma dönemi

Galatasaray, UEFA'nın Finansal Fair Play kriterleri doğrultusunda ayağını yorganına göre uzatmaya başladı. Yönetim, geçtiğimiz günlerde UEFA yetkililerine, oyuncu alımında tutumlu davranacağının sözünü vermiş, 70 milyon Euro'luk borcunu da bir yıllık süre içinde 30 ila 50 milyon Euro'ya indireceğini garanti etmişti. Sarı-Kırmızılılar, bu bağlamda eldeki mevcut imkanlarla yola devam etmenin adımlarını atmaya başladı.

Ara transfer dönemi için bonservis bedeli bulunmayan futbolcular aramaya başlayan Cim Bom, takım içinde mukavelesi biten isimlerle de anlaşmalar yapmayı sürdürdü. Bu şartın, Jason Denayer'i kapsamadığı bildirildi. Önce Sabri Sarıoğlu ile yola devam ettiğini duyuran ve uzun uğraşlar sonucu 2018'e kadar Wesley Sneijder ile de nikâh tazeleyen Aslan, son olarak takımın tecrübeli isimlerinden Hakan Balta'ya da imza attırdı. 2007-08 sezonunda Manisaspor'dan gelen tecrübeli sol kanat oyuncusu, iki yıl daha Sarı-Kırmızılı formayı terletecek. Yönetim, 32 yaşındaki deneyimli isimle ilgili Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) açıklamada bulundu. KAP'a yollanan yazıda, futbolcunun 2016-2017 sezonu için 1 milyon 250 Euro sabit transfer ücreti ve 15 bin Euro maç başı, 2017-2018 sezonu için de yine 1 milyon 250 Euro sabit transfer ücreti ile 15 bin Euro maç başı ücret ödeneceği kaydedildi.

DENAYER İÇİN GİRİŞİM YAPILACAK

Bu sezon kiralık olarak bir yıllığına Manchester City'den Galatasaray'a gelen Jason Denayer'in performansı camiayı mutlu etti. Genç oyuncunun bonservisinin alınması konusunda sezon içinde İngiliz kulübünün kapısının çalınacağı öğrenildi. Sarı-Kırmızılıların İdari Menajeri Cenk Ergün, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, genç futbolcu için istenen bedelin 20 milyon paund olduğunu duyurmuştu. Ergün, “Bir yıllık satın alma opsiyonumuz var. Üç tarafın onayı olduğunda transferi gerçekleştiririz. Biz Denayer olmayacakmış gibi hareket ediyoruz. Kendisinden oynadığı süre içinde maksimum verimi almayı düşünüyoruz.” demişti.

(Zaman)

Haberin Devamı
YORUM YAZ