MENÜ

Kenan Sofuoğlu: Bu günü çok bekledim

Dünya SuperSport Şampiyonası'nda kazandığı 4. şampiyonluğun kendisi için çok anlamlı olduğunu söyleyen milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu, bu zaferi 5 aylıkken vefat eden oğlu Hamza'ya adadı. 31 yaşındaki sürücü, “Çok zor günlerin ardından böyle güzel bir günün gelmesi bizi gerçekten çok mutlu etti” dedi

Kenan Sofuoğlu: Bu günü çok bekledim

Motorsporlarında Türkiye’yi en iyi şekilde temsil eden ve şampiyonluklar kazanan tek isim olan Kenan Sofuoğlu, kariyeri kadar, arka arkaya erken kaybettiği aile fertlerinin acısıyla da gündeme gelmişti. En son da, belki de acıların en büyüğünü yaşamıştı.

14 Mart 2015’de hayata gözlerini açan ancak 2 ayı doldurmandan beyin kanaması geçiren ve sonrasında yaşam mücadelesini 26 Temmuz 2015’te kaybeden oğlu Hamza’yı kendi elleriyle toprağa vermişti. Tüm bu süreçte ise Kenan Sofuoğlu ‘Acımı bir nebze de olsun bana uturan tek şey pistler’ diyerek yarışlardan çekilmedi ve şampiyonluğu oğlu için kazanacağını her defasında dile getirdi.

‘En büyük amacıma ulaştım’

Milli motosikleçti sözünde durdu... Ve Fransa’daki 11. ayağını 2. sırada bitirerek bitime bir yarış kala şampiyonluğunu ilan etti. Kenan Sofuoğlu, zafer sonrası da kazandığı kupanın üzerine 5 aylıkken vefat eden oğlu Hamza’nın adını yazdıracağını belirterek “Her şeyden önce benim bir amacım vardı. Bu sezon yaşadıklarımı herkes biliyor. 5 aylık bebeğimi kaybettim ve kendi kendime, eşime ve aileme, ’Allah nasip eder ve kupayı alabilirsem, dünya şampiyonluğu kupasını alabilirsem, üzerine oğlum Hamza’nın ismini yazmak istiyorum’ dedim. Rabbim de nasip etti. En büyük amacıma ulaştım. Çok zor günlerin ardından böyle güzel bir günün gelmesi bizi gerçekten çok mutlu etti” ifadelerini kullandı. Bu arada puanını 213’e yükselten Kenan, garantilediği şampiyonluk kupasını, sezonun son ayağı 18 Ekim’de Katar’daki yarış sonrası havaya kaldıracak.

Sofuoğlu'nun acı kaderi

Dünya şampiyonu milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu, spor kariyerindeki başarısı kadar, üst üste kaybettiği aile fertlerinin acısıyla gündeme gelmişti. 13 yılda ailesinden 5 kişiyi kaybeden 31 yaşındaki sporcu en son; 2 ay önce yaşam savaşını kaybeden 5 aylık oğlu Hamza’yı toprağa verdi. Minik oğlunun tabutunu kendi elleriyle taşıyan Sofuoğlu daha önce de 2002’de trafik kazasında ağabeyi Bahattin Sofuoğlu’nu, 2008’de diğer ağabeyi Sinan Sofuoğlu’nu motosiklet kazasında yitirmiş, 2011’de motosiklet tamircisi babası İrfan Sofuoğlu’yla 2012’de de ‘Elinde büyüdüm’ dediği babannesini toprağa vermişti.

Haberin Devamı
YORUM YAZ