MENÜ

Fenerbahçe-Akhisar Belediyespor maçı saat kaçta, hangi kanalda?

Sarı-Lacivertliler bu akşam sahasında, son 3 maçtır kaybettiği, Kadıköy'deki 33 maçlık namağlup unvanına son veren, geçen sezon 2 kez mağlup olduğu Akhisar'ı ağırlayacak. Ayrıca rakipte, Kanarya'ya karşı 4 müsabakada 4 gol atan Lualua da var.

Fenerbahçe-Akhisar Belediyespor maçı saat kaçta, hangi kanalda?

Geçen hafta Beşiktaş’a yenilip, Süper Lig’de liderliği kaptıran, Avrupa Ligi grup maçında ise Celtic’le deplasmanda berabere kalan Fenerbahçe, son dönemde belalısı olan Akhisar Belediyespor’u konuk edecek.

Sarı-Lacivertliler, Akhisar’a ligdeki son üç maçta da yenildi. Saracoğlu’ndaki 33 maçlık namağlup serisine de 2-1’lik skorla (23 Şubat 2015) yine Ege temsilcisi son vermişti.

Son galibiyetini 13 Aralık 2013’te Kadıköy’de 4-0’lık sonuçla yaşayan Kanarya, ardından ikisi deplasmanda, biri Saracoğlu’nda oynadığı 3 maçta Akhisar’a karşı 9 puan kaybetti. Ayrıca geçen sezon 34 haftalık lig yarışını toplam 4 yenilgiyle tamamlayan Fenerbahçe’nin, her iki maçta da puan alamayıp şampiyonluğu kaybetmesine neden olan tek takım Akhisar’dı. Sarı-Lacivertliler, ligin 4. haftasında deplasmanda 2-0 yenildikleri rakibine, Kadıköy’de de 2-1 mağlup olmuştu.

Zirveyi almaya çalışacak


Yeşil-Siyahlılar’a karşı bu şanssızlığını kırmak isteyen teknik direktör Vitor Pereira’nın öğrencilerinin dikkat etmesi gereken biri isim de, rakibin tecrübeli hücum oyuncusu Lomana Lualua... Deneyimli forvetin Türkiye kariyerinde en başarılı performas gösterdiği takım Fenerbahçe.

LuaLua, Fener’e karşı 4 maçta 4 gol attı, ayrıca 2 de asist yaptı. Ligdeki 15 maçlık serisini ve liderliği geçen hafta Beşiktaş derbisinde kaybeden Fenerbahçe, bu akşam hem Beşiktaş’tan zirveyi tekrar almanın hesaplarını yaparken, Kadıköy’deki 9 maçlık yenilmezlik serisini de 10’a çıkarmayı amaçlıyor.

Yusuf Dursun-Aslıhan Çil

Fener’de son dakika
Fenerbahçe, Akhisar karşılaşmasının hazırlıklarını dün akşam saatlerinde yaptığı antrenmanla tamamladı. Sarı-Lacivertliler’de cezalı futbolcu bulunmazken, Beşiktaş derbisinde sakatlanan Lazar Markovic ile sakatlığı süren Josef De Souza, forma giyemeyecek. Diğer sakatlar Gökhan Gönül ile Volkan Şen’in ise durumlarının, bugün netlik kazanması bekleniyor. Vitor Pereira’nın, sağ bekte yine Şener’e şans vermesi, Diego’yu oyun kurucu olarak oynatacağı öğrenildi.

Akhisar’dan son dakika
Akhisar Belediyespor, Fenerbahçe sınavına hazır duruma geldi. Fenerbahçe maçı için son çalışmasını Yılmaz Atabarut Tesisleri’nde gerçekleştirilen Akhisar, dün ise İstanbul’a ayak bastı. Sakat ve cezalı oyuncunun bulunmadığı Ege temsilcisinde teknik direktör Cihat Arslan, tecrübeli oyuncularına güveniyor. Özellikle sol kanatta forma giyen Güray Vural’ın yanı sıra Lualua, Hasan Kabze ve golcü Rodallega’dan Arslan, çok şeyler bekliyor.

Muhtemel 11'ler;

FENERBAHÇE:
Volkan, Şener, Alves, Kjaer, Caner, Nani, Mehmet Topal, Meireles, Diego, Van Persie, Fernandao
AKHİSAR BELEDİYESPOR: Lukac, Ahmet Cebe, Douglao, Caner, Kadir, Merter, Custodio, Lualua, Güray, Hasan Kabze, Rodallega
SAAT:20.00
YAYIN: Lig TV
HAKEM: Serkan Çınar
STAT: Şükrü Saracoğlu



Haberin Devamı
YORUM YAZ