MENÜ

Trabzonspor'da transfer bilançosu 50 milyon Euro

Trabzonspor'da 14 futbolcu takımdan ayrılırken, transfer edilen 9 oyuncunun garanti paralarla birlikte bordo-mavili kulübe maliyeti 50 milyon euroyu buldu.

Trabzonspor'da transfer bilançosu 50 milyon Euro

Son yıllarda ligde umduğu sonuçları alamayan, yaptığı transferlere büyük eleştiriler getirilen Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, sezon öncesinde takımı Sportif Direktörlük görevine getirdiği Süleyman Hurma’ya teslim etti.

İlk adımı Ersun Yanal’la yolları ayırıp Şota Arveladze’yi teknik direktör olarak görevlendirerek atan Hurma, Gürcü hocayla tecrübeli ve gençlerin karışımı bir transfer politikası izledi ve 50 milyon euroluk bir maliyete ulaşıldı.

Öncelikle şişkin kadroyu azaltmak ve yeni transferlere yer açmak için çalışma yapan Şota Arveladze ve Süleyman Hurma, Waris’i 4.5 milyon euro bonservis bedeliyle Fransız kulübü Lorient’e sattı. Talip çıkmayan bir çok oyuncuyu kiralama yoluna giden bordo mavililer, Yatabare’yi Montpellier’e, Uğur Demirok’u Osmanlıspor’a, Zeki Yavru ve Mustafa Akbaş’ı Kayserispor’a, Göksu Alhas’ı Ankaragücü’ne, Mehmet Kuruoğlu’nu Adana Demirspor’a, Ferhat Yazgan ve İbrahim Demir’i 1461 Trabzon’a, Gökhan Alsan’ı Kardemir Karabükspor’a sezon sonuna kadar kiraladı.

Trabzonspor, ayrıca Gökhan Karadeniz’i Göztepe’ye, Caner Osman Paşa ve Abdülkadir Özdemir’i Akhisar Belediye’ye satarken kaleci Fatih Öztürk’ün sözleşmesini ise fesh etti. Trabzonspor’un gönderdiği oyunculardan kasasına giren para, 4.5 milyon eurosu Waris’in transferinden olmak üzere yaklaşık 5 milyon euro oldu.

(Milliyet)

Haberin Devamı
YORUM YAZ