MENÜ

Galatasaray 0-4 Nice

İlk defa ideal 11'iyle sahaya çıkan şampiyon Galatasaray, Fransa Ligi'ni 11. sırada bitiren Nice karşısında hiçbir varlık gösteremedi. İlk 45 dakikayı kaleci Eray kurtarırken, aslar çıktıktan sonra Cim Bom tamamen dağıldı, 4-0 mağlup oldu

Galatasaray 0-4 Nice



İkinci kamp döneminin son maçında Nice ile Slovenya’da seyircisiz olarak karşılaşan Galatasaray’da Hamza Hamzaoğlu kafasındaki ideal kadroya yakın bir on bir ile sahaya çıktı. Almanya’nın ardından Avusturya’nın da kapılarını Türk takımlarına kapatmasına neden olacak olayları meydana getirenlerin eserleriyle övünmeleri artık hakları!

Tempo var pozisyon yok

İlk dakikalardan itibaren kötü zemine rağmen iki takım da iyi tempo yakaladı. Galatasaray kanatları kullanmaya çalışırken, Nice, savunmamızı cepheden geçmeye çalıştı. Mücadelenin ilk 45 dakikasında oyunun zaman zaman sertleştiği görünürken pozisyon açısından yaratıcılık zayıf kaldı. 26. dakikada Yasin topla beraber sağ kanattan ceza sahasına girdi ve Burak’ı düşündü. Burak topa vuracağı anda rakip savunma araya girdi ve önemli bir pozisyonu önledi. Cim Bom’da ilk 45 dakikada Sneijder ve Podolski gibi yıldızlar bekelenen performansın altında kalırken soyunma odasına 0-0’lık beraberlikle gidildi.

İkinci yarıda çöktüler

Nice ikinci yarıda da temposunu korurken Galatasaray’da özellikle orta alanda düşüş yaşandı. Hamit ve Selçuk geri dönüşlerde sorun yaşarken, Sneijder ilk yarıda olduğu gibi sadece hakem ve takım arkadaşlarına itirazlarda bulundu. 54. dakikada Nice hızlı çıktı. Boscagli ceza sahasında topla girdiği anda Sabri kontrolsüz bir hareketle rakibini düşürdü ve hakem penaltı noktasını gösterdi. Topun arkasına geçen Ben Arfa düzgün vurdu ve takımını öne geçirdi.

Değişiklikler çok etkiledi

Bu dakikadan sonra Fransız ekibi tüm oyuncularını değiştirirken, Galatasaray 5 değişikliğe gitti. Bu golden sonra Cim Bom iyice oyundan kopmaya başladı. 69. dakikada Eysseric ceza sahası sağ çaprazında sert vurdu ve top bir kez ağlarımızla buluştu: 0-2. Bu golden bir dakika sonra ise Sabri bir kez daha penaltıya sebebiyet verdi. 70. dakikada vuruşu kullanan Benrahma durumu 3-0’a getirdi. Nice’in bu golle de duracağı yoktu. 80. dakikada bu kez sahneye Maupay çıktı ve takımın dördüncü golünü attı: 0-4.

Final öncesi ciddi uyarı

Özellikle ikinci yarıda ve orta alanda çoken Hamza Hamzaoğlu’nun takımı, Süper Kupa Finali öncesi ilk ciddi uyarısını aldı.

Felipe Melo kadroda yok

Bu hafta İnter’le sözleşme imzalaması beklenen Felipe Melo, Nice maçının 18 kişilik kadrosuna alınmadı. Hamza hoca, Melo’nun bölgesinde Hamit Altıntop’u oynattı. Ancak Selçuk-Hamit ikilisi, Nice akınlarını önlemekte zorlandı.

Podolski sınıfta kaldı

Sarı-Kırmızılılar’ın bu sezonki en flaş transferi Lukas Podolski, henüz takım arkadaşlarıyla uyum sağlayamadı. Maça sağ önde başlayan, daha sonra sola geçen Alman futbolcu, sahada kaldığı süre boyunca bir varlık gösteremedi.

Ne seyirci var, ne stat!

Udinese ile oynanan hazırlık maçı, tribün olayları nedeniyle yarıda kalınca, Avusturya, Türk kulüplerine kapıyı kapattı. Apar topar Slovenya’ya geçen Sarı-Kırmızılılar, Nice maçını köy sahasında, seyircisiz oynadı.

Galatasaray ile Nice arasındaki mücadele, Slovenya’da bir kasabada, köy stadından hallice bir sahada oynandı. Udinese karşılaşması, kale arkasındaki gurbetçilerin sahaya yolladığı ses bombaları nedeniyle 35. dakikada iptal edilince, Avusturya da güvenlik gerekçesiyle Türk kulüplerine kapıyı kapattı. Galatasaray işte bu yüzden apar topar Slovenya’ya geçerek bir saha buldu. Seyircisiz oynanan maçın, ne futbol açısından ne de skor açısından, Sarı-Kırmızılılar için tadı tuzu yoktu. Galatasaray ayrıca bundan sonra Avusturya’da kamp yapmayacak. Daha önce de Almanya ve Hollanda gibi ülkeler, Türkler’in seyircili özel maç oynamasına izin verilmeyeceğini duyurmuştu.

Sabri formunu kaybetmiyor!

Cüneyt Tanman ve Hamza Hamzaoğlu’nun isteğiyle, biten sözleşmesine zam yapılan Sabri Sarıoğlu, Nice maçına damgasını vuran isimdi. Tecrübeli futbolcu, hücuma çıktığı her pozisyonu ezerken, iki kez penaltı yaptırarak, skoru belirleyen oyuncu oldu. Hamza hocanın bu performans sonrası yeni sağ bek isteyip istemeyeceği merak konusu.

Jem Karacan boşa alınmış!

Galatasaray’ın şu ana kadar yaptığı 5 transferden biri olan Jem Karacan’ın nasıl bir performans sergileyeceği merakla bekleniyor. Bu merakın nedeni, şu ana kadar Jem Karacan’ın görücüye çıkmamış olması! 25 yaşındaki orta saha oyuncusu, dünkü maçın kadrosunda da yoktu. Gurbetçi futbolcunun, yeterli görülmediği için kadroya alınmadığı iddia ediliyor.

Bu ne hâl Sneijder!

Wesley Sneijder, tatilde aldığı kiloları henüz veremedi. Dünkü maçtaki şişkin görüntüsü, sosyal medyada en çok konuşulan konulardan biriydi. Daha önce bu konuda basın mensuplarını azarlayan Sneijder, maç içinde de sık sık hakemle ve rakip futbolcularla tartıştı.

Hamzaoğlu: Mesajı aldım

Aslan’ın hocası Hamza Hamzaoğlu, maç sonu yaptığı açıklamada, “Bizim için iyi bir test oldu. Herkesin seviyesini gördüm. Biz gerekli mesajları aldık. Kısa zamanda gerekeni yapacağız. Transferde görüşmelerimiz var, ama daha 1 ayımız var. İnşallah kısa zamanda transferi bitireceğiz” ifadesini kullandı.

Metin Karabaş



İşte Dany'nin yeni adresi

Haberin Devamı
YORUM YAZ