MENÜ

Eskişehirspor 2-0 Trabzonspor

Spor Toto Süper Lig'de Eskişehirspor, Trabzonspor'u sahasında 2-0 mağlup etti.

Eskişehirspor 2-0 Trabzonspor

Spor Toto Süper Lig'in 32. haftasında Eskişehirspor ile Trabzonspor, kozlarını Eskişehir Atatürk Stadyumu'nda paylaştı.

Hedefi Avrupa Kupaları'na katılmak olan Bordo-Mavili ekip, zorlu deplasmanda sakatlıkları nedeniyle Oscar Cardozo, Jose Bosingwa, Musa Nizam, Sefa Yılmaz, Mustapya Yatabare, Aytaç Kara ve Onur Kıvrak gibi isimlerden faydalanamadı.



Güle Güle Funes Mori!

Maç öncesinde, sezon sonunda kiralık sözleşmesi sona erecek olan Fones Mori için Eskişehir yönetimi bir veda töreni düzenledi.

Son iki karşılaşmasını deplasmanda oynayacak Sarı-Siyahlı ekipte Arjantinli yıldız son kez taraftarın karşısına çıkarken duygusal anlar yaşandı.

10 dakikada 2 sarı kart

Mücadele oldukça hızlı başlarken, ev sahibi ekipte golcüler Ömer Şişmanoğlu ve Funes Mori, 2 dakika arayla sarı kart gördü.

Şişmanoğlu'ndan klas gol

14. dakikada Eskişehirspor öne geçti. İbrahim Sissoko’nun pasında topla buluşan Ömer Şişmanoğlu, ceza alanına girmeden yaptığı şık vuruşla topu köşeden ağlara gönderdi: 1-0

Mori golle veda ediyor

32. dakikada ev sahibi ekip farkı 2’ye çıkardı. Hızlı gelişen Eskişehirspor atağında Lawal’ın pasına hareketlenen Funes Mori, topla ceza alanına girdi. Kaleci Hakan Arıkan ile karşı karşıya kalan Mori, meşin yuvarlağı
düzgün bir vuruşla ağlarla buluşturdu: 2-0

İlk yarı bu skorla birlikte Eskişehirspor'un üstünlüğü ile tamamlandı.

Medjani ofsayttan kaçamadı

İkinci yarıya Trabzonspor oldukça hızlı başladı.

47. dakikada Özer Hurmacı'nın ceza alanı içine doğru yerden pasında Majeed Waris'in topuk pasıyla Carl Medjani'yi gördü Carl Medjani, sağ ayağıyla vuruşunda top ağlarla buluşturdu ancak öncesinde Medjani için ofsayt bayrağı havaya kalktı.

Bordo-Mavili ekip farkı azaltmak için ataklarını sıklaştırmaya başladı, ancak savunmasında bıraktığı boşluklar nedeniyle zaman zaman kalesinde tehlikeli kontra ataklar gördü.

84. dakikaya gelindiğinde Trabzonspor önemli bir fırsattan yararlanamadı. Sağ kanattan Soner Aydoğdu'nun kullandığı köşe vuruşunda Carl Medjani ön direkte boş pozisyonda kafa vuruşunu yaptı ancak kaleci Ali Şaşal Vural mutlak golü önledi.



Avrupa kupaları zora girdi

Maçta başka gol olmadı ve Eskişehirspor 2-0'lık galibiyetle puanını 39'a yükseltti.

Trabzonspor ise aldığı bu yenilgiyle, 53 puanda kaldı. Bugün oynanan diğer karşılaşmalarda Bursaspor ve İstanbul Başakşehir'in rakiplerini mağlup etmesiyle birlikte Bordo-Mavili ekip Avrupa Kupaları'na gitme yolunda şansını oldukça zora soktu.

90+ / Tolga Kaplan

Fotoğraflar: Serkan Hacıoğlu

***************************************

Temposuzluk dikkat çekici

Şampiyonluk adayları kadar orta sıraların bir tık üzerindeki takımların güçsüzlüğü dikkat çekici. Belli bir kadro kalitesine sahip ve lig standardının üzerindeki bir Trabzonspor’da bu denli düşük ritimsizlik ve temposuzluk, rakibin az olan iştahını ziyadesiyle artırdı. Öyle ki, Cardozo ve Yatabare gibi forvetlerin yokluğunda mecburi olarak oynatılan Deniz Yılmaz, Eskişehirspor defans bloğu içerisinde kayboldu, gitti. Buradaki zaafiyeti gören Michael Skibbe de doğru bir taktikle orta sahayı daha kalabalık tutarak oyunun tek hakimi oldu. Ersun Yanal’ın kulübede hamle yapacak oyuncusu da olmaması mağlubiyeti getiren ana unsurlardan biri oldu.

Hakan Arıkan yine devleşti

9’da gelişen Eskişehirspor atağında Sissoko’nun pasında Mori’nin sert şutunda top kalecide Hakan Arıkan’ın elleri arasında kaldı. 14’te Sissoko’nun pasında ceza alanında topla buluşan Ömer kaleciyle karşı karşıya kaldı, muhteşem bir vuruşla kalecinin yanından topu ağlara gönderdi: 1-0. 32’de Lawal’ın pasında Mori ceza alanına girip sert vurdu meşin yuvarlak kalecinin yanından ağlarla kucaklaştı: 2-0. Orta sahada hakimiyetini kaybeden Trabzonspor, ikinci yarıya da 2-0 mağlup başladı.

Medjani’nin golü ofsayt

46’da Majeed Waris’in pasında Medjani vurdu top ağlarla buluştu ancak hakem ofsayt gerekçesiyle golü geçersiz saydı. Hakemler bu pozisyonda diğer kararlarına oranla doğru bir tutum sergilediler. 55’te Erkan Zengin’in pasında Salih’in şutunda top az farkla auta gitti. 83’te Mehmet Ekici’nin ortasında Uğur’un kafa vuruşunda top kaleci Ali’de kaldı. İlk yarıdaki gibi ikinci 45’te de tehlikeli atak üretemeyen Trabzonspor maçı da gol atamadan, 2-0 mağlup tamamladı.

Reşat Çöteli

Haberin Devamı
YORUM YAZ