MENÜ

Juventus 12 yıl sonra finale çıktı

2006 yılında şike skandalıyla sarsılan Siyah-Beyazlılar, adeta küllerinden doğdu. Geçen sezon Galatasaray'a karlı havada iki gün süren maçta yenilip, kupaya veda eden Juventus, Real Madrid'i devirip Şampiyonlar Ligi'nde 12 yıl sonra finale çıktı.

Juventus 12 yıl sonra finale çıktı

Şampiyonlar Ligi yarı finalinde İtalyan ekibi Juventus, Real Madrid’le eşleştiğinde, herkesin favorisi İspanyol deviydi. Ancak ilk maçta rakibini 2-1 yenen Juve, Bernabeu Stadı’nda oynanan rövanştan da 1-1’lik beraberlikle ayrılıp, 12 yıl sonra 6 Haziran’daki finalde Barcelona’nın rakibi olmayı başardı.

Siyah-Beyazlılar’ın bu tarihi başarısı, sadece Çizme’yi değil, tüm Avrupa’yı salladı. Geçen sezon Galatasaray’a, Türk Telekom Arena’da kar nedeniyle iki gün süren son grup maçında Sneijder’in golüyle yenilen ve devam ettiği Avrupa Ligi’ne de yarı finalde Benfica’ya elenerek nokta koyan Juve, bundan 10 yıl önce de şike sebebiyle sarsılmıştı.

O takımdan sadece iki kişi kaldı

2005 ve 2006’daki Serie A şampiyonlukları elinden alınan, 2006-07’de ikinci lige düşürülen ekipte Lilian Thuram, Zlatan Ibrahimovic ve Fabio Cannavaro gibi isimler ayrılmıştı. Şu an hâlâ takımda bulunan Gianluigi Buffon ile Giorgio Chiellini’nin yanı sıra Pavel Nedved, Alessandro Del Piero, Trezeguet’yle yola devam eden İtalyan temsilcisi, 1 sezon sonra tekrar Serie A’ya yükselmişti.

2011-12 sezonundan itibaren Çizme’de zirveyi kimseye bırakmayan ve bu sezon da dahil olmak üzere üst üste 4 kez ligde kupayı kaldıran İtalyanlar, Şampiyonlar Ligi’nin de 1 numarası olmak istiyor. Bundan önce iki kez şampiyon olan (1985 ve 1996) Juve, altın çağını yaşadığı dönemlere geri dönmeyi hedefliyor.

Haberin Devamı
YORUM YAZ